Czytałem na www.imdb.com że w Spider-Manie Reboot (2012) wystąpi dwoje czarnych charakterów ciekawe czy to prawda (co o tym myślicie ? ) i jeżeli to prawda to jacy przeciwnicy ?? Macie jakieś typy ??
buterfly, kiedyś ktoś pisał o newsach w filmie, to się czepiałeś, masz szczęście że ciebie tak nikt nie jedzie. Co do filmu, to mało czytasz, więc cię oświecę, wg tego co teraz można ustalić to pewny jest Lizard, i wielu stawia na proto goblina, który także w komiksach był pierwszym goblinem i to by miało sens, jako zarodek do green goblina w drugiej części.
popatrz sobie kiedy on to napisał, 10 miesięcy temu!!! A Van Helsing jest szybki jak Flash dzięki czemu mu tak szybko odpowiedział.
Jaki "proto goblin"? Z którego palucha wyssano tę nazwę?
Nie ma i nie było takiej postaci jak "proto goblin". Pierwszym goblinem był Hobgoblin, na litość Boską. Po nim dopiero był Green Goblin i jego następcy.
Coś takiego jak proto goblin istniało wystarczy poszukać na anglojezycznych stronach.
Dziwne, zawsze mi się wydawało, że pierwszy(w oryginalnym komiksie, zresztą w serii Ultimate chyba też Greeny był pierwszy) był Green Goblin, a potem Hobgoblin, który zdobył sprzęt Green Goblina. Odwrotna sytuacja miała miejsce w kreskówce z 94.
Jakoś scorpiona i shockera, może nie tyle nie chce co... bardziej chce właśnie rhino, mysterio, kravena łowcę i jakiegoś symbiota.
Symbiota jako wroga to ja bym widział dopiero w części 3 lub 4, ale nie nie miał bym nic przeciwko aby w drugiej spider spędził (niemal) cały film w stroju symbiota.
No właśnie, wg późniejszych komiksów. Jak dla mnie protogoblina można włożyć między bajki. To tylko, jak wspomniano, kolejny wymysł na potrzeby czytelnika. Patrząc bardziej "historycznie", pierwszym goblinem był Zielony.
(Coś mi edycja nie dzała)
Z drugiej strony, nigdzie nie mogę znaleźć rzetelnej informacji na temat pierwszego pojawienia się Protogoblina. Tu piszą o roku 1997 a tam 1990. Nie ma to większego znaczenia, bo historia komiksu "The Amazing Spider-Man" jest jednak dłuższa. Dalej uważam, że o Green Goblinie powinno się mówić jako o tym pierwszym, głównie z racji tego, że Proto był tylko nie do końca udanym eksperymentem i nie ma zbytnio rozbudowanej historii. Przynajmniej sam nie znalazłem nic konkretnego poza wspomnianą wyżej witryną oraz:
http://www.comicvine.com/proto-goblin/29-13735/
Zresztą, bądźmy szczerzy, w chwili, gdy Protogoblin szalał w Osborn Industries, Spider-man jeszcze nie istniał.
Elektro jest rozbudowaną postacią ,wiec napewno go nie bedzie , Morbiusa tez nei dadzą Vulture słabizna lepiej sie skupić na głównych przeciwnikach pająka .