Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161501
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Jak podaje Hollywood Reporter, Sony coraz poważniej przymierza się do filmu z Venomem w roli głównej. Wstępny scenariusz miał napisać Jacob Estes (Mean Creek), ale Sony ma inną wizję na ten film i podobno zaczęło się rozglądać za potencjalnymi nowymi scenarzystami. Ciągle także nie wiadomo czy w przypadku potwierdzenia tych informacji do głównej roli przymierzany byłby Topher Grace.

Dalsze informacje

McFarlane o Venomie

Todd McFarlane, czyli człowiek, który stworzył wizerunek Venoma, wypowiedział się na temat prawdopodobnego filmu z udziałem tej postaci. W wywiadzie dla Newsaramy powiedział, że gdy tworzył Venoma, miał być on przede wszystkim potworem i że w Spider-Man 3 był zbyt mało odrażający.

Artysta wyjaśnił, że gdy po raz pierwszy rysował Venoma, nie wiedział, że w środku kostiumu jest człowiek i dlatego jego proporcje w komiksie są jakie są.

McFarlane zdaje sobie sprawę, że film potrzebuje kategorii wiekowej PG albo PG-13, aby odnieść sukces. Mimo wszystko Venom powinien być trochę bardziej odrażający, co i tak nie powinno przeszkadzać dzieciakom, bo sam w dzieciństwie dawał sobie radę z oglądaniem Frankensteina.

Nie podoba mu się za to sama idea filmu, w którym czarny charakter jest głównym bohaterem. Uważa, że najlepiej gdy łotr jest po prostu zły, a dodawanie mu pozytywnych cech tylko pogarsza sprawę. Powołał się na przykład filmu Catwoman.

zrodlo spiderman pl

Jeszcze moje prywatne zdanie :Zgadzam sie z tym ze PG-13 mialo zly wplyw na spidermana 3 a juz konkretnie na venoma

Red_Spider_2

To co ty byś chciał, żeby ten film był od 18 lat?? Przecież większość czytelników komiksu to są dzieci, więc i film muszą robić z niższą kategorią wiekową. PG- 13 to jest optymalna granica dla takich produkcji i prawie wszystkie filmy gatunku są pod nią robione. A Venom jakby chciał to byłby straszniejszy, przykład "Mrocznego rycerza" pokazuje, że cenzura nie jest wcale taka straszna.

Gelu_2

może nie jest straszna, ale mogło by jej nie być :( i nie mówię tu o spider-man'ie, tylko ogólnie... co i rusz jakiś film, i czegoś nie zrobią, czegoś nie pokażą, o czymś nie powiedzą, czegoś nie nakręcą, bo cenzura, po PG, czy inne pizdryki, aż żygać się chce

ocenił(a) film na 4
Red_Spider_2

Popieram tego Todda w 100%. Venoma było za mało w 3 i był stonowany. Miałem nadzieję że zrobią bardziej mroczną częśc(venom podobny do Obcego), a tu klops. Połakomili się na kasę-im więcej bohaterów, tym więcej wpływów. Jak dla mnie to mogą już spidera nie kręcic bo popsuli go już wystarczająco.

ocenił(a) film na 8
Red_Spider_2

Mi by się marzył z Venomem horror w rodzaju "Coś" połączonego z "Predatorem 2". Jak myślę o filmie o nim, to przed oczyma mam obraz detektywa uganiającego się za Venomem, aż do finału w opuszczonej stacji metra lub innym podziemnym zakątku miasta.
Ale to tylko taka moja dziwna wizja...

Czy mi się wydaję, czy nawet "Matrix: Reaktywacja" miała kategorię PG-15?

Khaosth

Nie ma czegoś takiego jak PG15 ludzie :/ Matrixy miały kategorię R...

ocenił(a) film na 8
Grievous

A to przepraszam - mój błąd.
Tak więc oby było jednak R.