Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 161 tys. ocen
6,7 10 1 161494
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Fakt faktem jest dużo bardziej zbliżony do komiksu niż Spider-Man Raimiego ale do doskonałośći mu bardzo daleko. Jako fan komiksu podkreślam Fan zawiodłem się tamtym człowiekiem pająkiem a ten to już całkowicie powalił mnie na kolana , nie ze szczęścia lecz z rozpaczy. I nie mówcie mi że jest komiksowo itp itd. Ja bym powiedział że jest bajkowo wręcz. I jeszcze trochę a PG tego filmu będzie wynosić 8. Bo jest on kierowany do widzów 8 - 15 lat.Zbyt bajkowy. Zbyt łagodny i pod tym względem mu do komiksu bardzo daleko. Jak będę chciał oglądać bajkę to sobie włączę coś z serii spider-man anime i wyjdzie mi na to samo. Szkoda że normalnie baśni nie zrobili z tego filmu. Ja nie mówię, że przekleństwa mają lecieć drzwiami i oknami a krew zaś się lać strumieniami. Nie róbmy jednak z filmu bajeczki dla dzieci. Pozdrawiam prawdziwych fanów.

ocenił(a) film na 8
aron_4

drogi kolego, chyba chciales to wszystko napisac jako temat do spajdera z magłajerem ;)

ekwi

wiem gdzie chciałem to napisać. wszystko jest w odpowiednim miejscu.

ocenił(a) film na 8
aron_4

A to ewenement. Ale są gusta i guściki, cóż począć.

ekwi

a no właśnie więc nie zabieraj głosu.

ocenił(a) film na 8
aron_4

Wybacz PANIE. Ale Forum chyba od tego jest;) grzeczniej troszkę napinaczu ;)
bez pozdrowień.
pis ałt bo szkoda nerwów ;)

ekwi

ja się napinam?Ja tylko wypowiedziałem się na temat filmu i przedstawiłem argumenty przeciw jemu. Ty zaś co uczyniłeś? Tobie się podoba a dla mnie jest porażką. Przeczytaj sobie chociaż jedną serie komiksową to wtedy będziemy mogli pogadać. Sądzac jednak po Tobie to lubisz bajki bo jak można dać maksa niezniszczalnym czy małemu nickiemu. No ale jak sam mówiłeś są gusta i guściki. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
aron_4

Akurat niezniszczalni to bardzo fajny film komediowy - podczas oglądania 1 i 2 części doświadczyłem sporo napadów niekontrolowanego śmiechu, więc nie widzę nic dziwnego w wystawieniu tej bardzo dobrej parodii wysokiej ocenki.

Jak dla mnie ten Spider Man był idealny, a skoro Ty tak bardzo lubisz komiksy, to może czytaj je, zamiast zaniżać bez potrzeby ocenę filmowi familijnemu, tylko dla tego, że jest filmem familijnym.

To jest FILM na podstawie historii o Spidermanie, a nie EKRANIZACJA KOMIKSÓW więc twoje argumenty są POZBAWIONE SENSU.

ocenił(a) film na 8
aron_4

film jest bardzo dobrze zrobiony, takie jest moje zdanie. film nigdy nie odwzoruje komiksu w 100%. (no, wyjątkiem są może tyko Strażnicy, którzy są przegenialnie zrobieni.) a tak normalnie, nigdy film nie będzie doskonały i jako fan komiksu powinieneś o tym wiedzieć.

ocenił(a) film na 2
piratee

Widzę że kolega za dużo ekranizacji nie widział. Polecam obejrzeć Hellboya(którąkolwiek część) czy Strażników, którzy są według mnie najlepszą ekranizacją komiksu. Lepszego filmu nie widziałem. Komiks dosłownie z niewielkimi zmianami został przeniesiony strona w stronę na duży ekran, coś niesamowitego.

ocenił(a) film na 8
LxDead

Koleżanka widziała Strażników. i bardzo dobrze o tym wiem, że jest to najlepsza ekranizacja komiksu.

ocenił(a) film na 2
piratee

A to bardzo przepraszam jeżeli uraziłem Cię w ten sposób. Dosyć często mi się to zdarza. Dlaczego większość kobiet zakłada nicki które po prostu mylą człowieka :P?

ocenił(a) film na 8
LxDead

Nie uraziłeś mnie. Piratee - fakt faktem, że przez dwa 'e', ale jednak pirat (albo raczej piratka:)). no niestety, ja nie zwracam na to uwagi i jeżeli mam niejasności, szukam głębiej :)

ocenił(a) film na 2
aron_4

Film totalna żenada. Tylko kretyn(nie mam zamiaru tu nikogo obrażać) nie zauważy że to film dla dzieci Disneya ;D.
Osoba dorosłą bez zażenowania tego filmu nie obejrzy, teksty są tak infantylne i głupie że bawić mogą tylko dziecko. Zachowanie Spidera na poziomie gimbusa. Aktorstwo jakieś górnolotne nie jest, gwoździem do trumny są efekty... jak można stworzyć film w 2012 z efektami chyba jeszcze gorszymi od tych z trylogii Raimiego? Ludzie, przecie minęło 10 lat.... Po prostu żenada.

LxDead

Zgadzam się z Tobą w 100%. no ale widzisz. inni nie będą mieć żadnych argumentów a ostro będą przy swoim. Dla mnie to hannah montana w męskim wykonaniu. Każdy jednak ma swój gus ale prawdziwy fan komiksu wie o co chodzi

ocenił(a) film na 2
aron_4

Ekranizacje są tworzone nie tylko dla fanów. Dlaczego? A no bo mniej kasy zarobi. Ja nigdy nie czytałem żadnego komiksu od DC, z Marvela mam 6 części pierwszego wydania Ultimate X-Man. Spidey Raimiego może obejrzeć każdy, Amazing Spidermana już nie. Na nowego Supermana narzekają z tego co zauważyłem tylko fanboye oryginalnego, komiksowego Supermana i Marvela, a według mnie, osoby która w ogóle nie czyta komiksów film był pierwszorzędny, w szczególności gdy mój ociec stwierdził że dawno tak dobrego filmu nie widział(a nienawidzi wszelkich "bajek" i fantasy :P).