Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 161 tys. ocen
6,7 10 1 161494
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Gwen Stacy

ocenił(a) film na 6

A gdzie Mary Jane? Nie czytałem nigdy komiksów, jednak postać Spidermana zawsze mi się kojarzyła z Maryśką. Gwen była w komiksach? Dlaczego to ta postać jest w filmie?

P.S. Ta sepleniąca Stone, robiąca czasem miny jak dziecko z zespołem downa (jestem świeżo po seansie i to się rzuca w oczy) ma coś w sobie. TO coś.

Apiseq

Gwen Stacy była pierwszą dziewczyną Parkera tak wogóle... w komksie i w kreskówkach, wszędzie tylko w trylogi wszystko porzekręcali... Idioci?
Stone nie sepleni... gdzie Ty masz w tym filmie scenę gdzie ona sepleni. a głupią minę zauważyłem tylko jedną po scenie całowania z Peterem jak ich mama nakryła... Wtedy tak rozciagnęła brzydko usta. Ma coś w sobie? Chodzi Ci o to coś pozytywnego nie?

ocenił(a) film na 6
cezarywi

Dzięki, o taką odpowiedź mi chodziło.
Tak, to jak najbardziej pozytywne "coś", jeszcze bardziej pokazała to w "Gangster Squad. Pogromcy mafii".
I jasne, że sepleni, może oglądałeś film z lektorem czy dubbingiem :P Tu masz przykład pierwszy z brzegu:
https://www.youtube.com/watch?v=PhK-gu_v4E8
Ale nie odejmuje jej to uroku :P

Apiseq

Bardziej ten gość sepleni, ona ma po prostu taki głos że się wydaje... Uwielbiam jak ona mówi to "s"
Ale w tym filmiku wygląda na naćpaną, albo specjalnie udaje 1:01 i dalej... :P masakra, w tym filmiku naprawdę wygląda jakby robiła miny uposledzonych umysłowo... ale moim zdaniem robi to dla jaj... Za to spider-manie w każdej scenie wyglądała cudownie...
http://www.youtube.com/watch?v=iwlSf9bbXeg tutaj wygląda przeuroczo... Zwłaszcza jak się zachowuje jak dziecko, taka mała dziewczynka, rozumiesz o c mi chodzi :D

ocenił(a) film na 6
cezarywi

Hehe, ludzie, których ojczystym językiem jest angielski, mają pełne prawo seplenić, bo głoska "s" w tymże języku nawet powinna tak być tworzona. Poza tym w tym wywiadzie nie sepleni, tylko wymawiają ją w nieco inny sposób.

ocenił(a) film na 6
Rawry

Może nie tyle co powinna, ale jest na drodze do takiego lekkiego seplenienia.

Rawry

Nie widziałem żeby inne gwiazdy ameryjańskie wymawiały "s" w taki charakterystyczny sposób jak Emma...

ocenił(a) film na 6
cezarywi

Wiesz, to może zależeć od wielu rzeczy. Akcentu, z którego stanu pochodzi, jak i może rzeczywiście drobnej wady wymowy. W każdym razie słyszałem gwiazdy, które naprawdę seplenią i w mowie nie było to takie widoczne w języku angielskim. Np. wokalista zespołu Smash Mouth.

Rawry

wokalista Smash Mouth sepleni?? może jak mówi normalnie, ale w piosenkach nie...

ocenił(a) film na 6
cezarywi

https://www.youtube.com/watch?v=z5OXON8vIaA Wsłuchaj się dokładnie. Stosunkowo stara piosenka, może potem coś robił żeby zwalczyć wadę wymowy, ale tutaj jest wyraźna, nawet w refrenie "Why can't we be friendS".

Rawry

to jest raczej why can't we be fręns... A w tym kawalku rzeczywiście przy głównych zwortkach sepleni...