Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161501
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Ze spider manem to ma niewiele wspólnego. Kurcze na podstawie innych komiksów to mogą
powstawać dobre filmy i sporo powstalo a to jest jakas bajka dla dzieci niedorozwiniętych . Jak
oglądałem film to miałem wrażenie ze postacie z komiksow to są tylko dodaane po to zeby
zachowac pozory zee to jednak na podstawie jakiegos tam komiksu jest zrobione. A powstalo tyle
zaebistych opowieści o pająku że jest w czym wybierac i wzorowac sie kręcąc film. Ktoś nie wierzy
to niech poczyta

ocenił(a) film na 7
zenek69_filmaniak

Ten film ma z komiksami o Spideyu więcej wspólnego niż trylogia Raimiego, czerpie po części z uniwersum Ultimate, Andrew Garield nieźle wypada w roli Petera Parkera. Co do tego że o pająku powstało mnóstwo fajnych opowieści, się zgodzę, ale zdanie "jakas bajka dla dzieci niedorozwiniętych" jest tu zupełnie nie na miejscu.

ocenił(a) film na 5
Beast_Warrior

No to jak jest kilka fajnych histori to czemu sie na nich nie wzorowac? Nie przeszkadza panu że z tego filmu zrobili jakąś historyjke romantyczną?

ocenił(a) film na 7
zenek69_filmaniak

Ani trochę mi to nie przeszkadza, no może troszeczkę, ale to nie zmienia faktu że ten film jest lepszą adaptacją komiksu od "Spider-Mana" Raimiego, osobiście czekam na następną część, w której być może będzie więcej akcji niż w jedynce (pierwsza część to tylko takie wprowadzenie) w jednym z komiksów Elektro omal nie zabił Spideya, a w filmie ma być jeszcze Rhino, więc może wyjść z tego całkiem niezły film.