Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161538
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

http://img210.imageshack.us/img210/1446/konsultacjewsninja.jpg

Moje spostrzegawcze wnioski na temat powyższego filmu...!:PPP

Don_Kina_Akcji

To, że on przypomina rzekomo żółwia, nie jest faktem, tylko Twoją dziwną fanaberią. Wziąłeś jeden felerny concept-art i dorysowałeś coś w Paincie tak, że wygląda na Turtle Ninja, ale tak można zrobić z różnymi zdjęciami. To się nazywa fotomanipulacja najwyżej, ew. ignorancja w dziedzinie biologii, skoro nawet żółwia nie widziałeś. Miałem stepowego i pamiętam, że daleko mu do humanoidalnej jaszczurki.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Don_Kina_Akcji

Dobra, leci raport. Nie zamierzam cackać się z kimś, kto swoje słownikowe braki uzupełnia bez przerwy bezcelowymi wulgaryzmami. Rozumiem, gdyby ktoś Cię prowokował i obrażał, ale Ty sam zacząłeś i ciągniesz to nie wiadomo po co.

ocenił(a) film na 8
Don_Kina_Akcji

tak wygladal Lizard na tuz po przemianie. pysk mu wyrosl "pare" lat pozniej, a i to nie na stale.
orginalny:
http://marswillsendnomore.files.wordpress.com/2011/08/romita-spider-man-lizard-0 01.jpg?w=490&h=466
calkiem nowy:
http://marswillsendnomore.files.wordpress.com/2011/08/daimon-scott-spider-man-li zard-010.jpg?w=490&h=758
radze poczytac komiksy przed dyskusja na ich, badz pokrewny temat.

ocenił(a) film na 7
Don_Kina_Akcji

No i jak ten jaszczur z pyskiem będzie wyrażał emocje??

Freeman47

A widziałeś Classic Star Wars Trilogy???
Tam Darth Vader nosił pier.dolony hełm a mimo to wyrażał emocje!
Inne emocje z niego płynęły w IV w scenie jak pierwszy raz się pojawił
gdy robił wjazd na statek rebeliantów, a zupełnie inne emocje skubaniec
okazywał w VI w ujęciu jak przyglądał się Luke'owi kiedy był smażony przez Imperatora!

Poza tym wystarczą same oczy do okazania emocji, nie trzeba do tego całej twarzy -
takie zadanie ma też chociażby Bane do wykonania w najnowszym Batmanie... Da się? Da.

ocenił(a) film na 7
Don_Kina_Akcji

Star Wars to zły przykład. W przypadku Vadera zadziałała otoczka - ten człowiek był zły do szpiku kości - tak się przynajmniej wydawało. A do bycia złym wiele nie trzeba, by budzić postrach (oczywiście o ile nie śpiewa się durnej piosenki i nie gada z krzesłem). I dlatego pod koniec można było odczuć jego emocje. Bane to fatalny przykład. Po pierwsze, filmu nie widziałeś, więc nei wiesz, jak wypadł (no chyba że mówisz o Banie z Batmana i Robina :D:D:D); po drugie, on akurat prawdopodobnie nie będzie okazywał emocji w postaci współczucia, cierpienia. No i na razie budowana się wokół niego otoczka - przyznam się genialna, wystarczy spojrzeć na główny plakat filmu albo ogólnego budowie napakowanego ciała. No i strasznie podoba mi się, że mówi on niewyraźnie, przez co wiesz od razu, że gada przez maskę i że to prawdziwy bad ass. Nolan to geniusz!

Lizzard tymczasem startuje od zera. On będzie też inną postacią, prawdopodobnie tragiczniejszą niż Vader w IV i V albo Bane. Dlatego on ma wyrażać emocje: smutek, żal, rozgoryczenie. A w wersji z pyskiem tego nei zrobi. Koniec i kropka.

Freeman47

1. NIE odwracaj kota ogonem, pajacu!
Mój przykład nowego Bane'a jest perfekcyjny -
facet będzie miał za zadanie pokazywać swoje emocje tylko i wyłącznie oczami,
bo twarzy nie pokaże. A czy dobrze to zrobi czy nie, to wkrótce się przekonamy...

2. Mimo iż docelowo Darth Vader był zły, to jednak nie zmienia to faktu
że emanował różnymi emocjami - co większość widzów wyraźnie zauważało(!).

3. Więc jak już mówiłem - oczy wystarczą do okazania emocji, nie potrzeba całej twarzy.

P.S. nie posraj się z wrażenia na myśl o twoim bożyszczu - Nolanie.

ocenił(a) film na 8
Don_Kina_Akcji

glos emanowal. genialny glos Jamesa Earla Jonesa emanowal emocjami, a nie maska.

hetzer

Oczywiście że głos też, ale maska też mówiła swoje -
ile scen było kiedy nic nie mówił a i tak było "słychać" jak "przemawia"...

ocenił(a) film na 8
Don_Kina_Akcji

poza finalowa Luke, Anakin i Imperator to ktora jeszcze? w tej kreci glowa w prao i w lewo.

ocenił(a) film na 7
Don_Kina_Akcji

Pieprzysz jak potłuczony. Odstaw ten szit, który ćpasz, bo mózg ci wypala (a może móżdżek?). Powiedziałem już wszystko na temat i Bane'a i Vadera. Bane'a zresztą nie widziałeś, więc się nie wypowiadaj - zaraz, chodzi ci o Bane'a z TDKR co nie?

Lizzard musi mieć twarz, żeby wyrażał emocje. Koniec i kropka once again. A ty lepiej znajdź jakieś konstruktywne argumenty, bo jak na razie to dalej leję cię po mordce jak chcę :P - który to już raz? xD

ocenił(a) film na 7
Don_Kina_Akcji

Dziecko, brakuje już argumentów, więc skończ tę farsę, póki twarz może ci się zagoić po moich ciosach. A może być gorzej :P

ocenił(a) film na 7
Freeman47

* miało być "adios"

Don_Kina_Akcji

Nie zrozumiałeś jednego z najlepszych filmów ostatnich lat więc nie zabieraj głosu:
http://www.filmweb.pl/film/Pozwól+mi+wejść-2008-464544/discussion/Ż-E-N-A-D-A-%2 1-%21-%21-%21-%21-%21-%21-%21-%21,1837449

Pewnie hamburgerska spłycona wersja bardziej ci się spodoba.

ocenił(a) film na 8
Freeman47

Peeves, Freeman, wyluzujcie. kolega w zyciu nie widzial prawdziwego komiksu, tylko Kajka i Kokosza, a Pajaczka zobaczyl pierwszy raz w filmie, szkoda czasu i energi!

hetzer

HAHAHAHAHA, dobre!!!!!xD
Jakbyś nie wiedział to nienawidzę "Kajka i Kokosza" bo to dla mnie szmira - LOBO rządzi!

Don_Kina_Akcji

"A to nowe coś co nadchodzi to będzie TYLKO I WYŁĄCZNIE kupą gówna jak "X: First Cumshot" mającą
na celu WYCIĄGNIĘCIA KASY OD TAKICH jak ty - FRAJERÓW!!!!!"

Ok, teraz już mam pewność, że jesteś trollem. Dzięki za ostateczne poparcie tej tezy. Jeżeli "X-Men: First Class" nie jest doskonałym przykładem na to, że odświeżenie serii może być dla niej bardzo korzystne, no to jesteś tak zawzięty, że aż zaślepiony w swej całkiem nonsensownej krytyce filmu, którego nie widziałeś.

Peeves

Rozbawiłeś mnie tym "trollem" gościu jeden, poważnie! Niestety rozczaruję cię ale trollem NIE jestem i to od razu widać -
rzuć okiem na moje blogi. Czy ty kurna kiedykolwiek widziałeś żeby jakiś troll czytał jakąś literaturę piękną,
chociażby "Ojca Chrzestnego" czy "Jekyll & Hyde'a?? Nie wydaje mi się... Apropo "X: First Class" - to jest gówno!

Don_Kina_Akcji

"Czy ty kurna kiedykolwiek widziałeś żeby jakiś troll czytał jakąś literaturę piękną,
chociażby "Ojca Chrzestnego" czy "Jekyll & Hyde'a??"

Co to ma do rzeczy? Możesz być dr nauk ścisłych, a zachowywać się jak rozwydrzone dziecko na forum. I coś Ci powiem - tak się właśnie zachowujesz.

Peeves

@Peeves i @Freeman47: high five za całokształt;)

Don_Kina_Akcji

Don nie trolluj już.

The_Fallen

Upadły, ja nie trolluję tylko prowadzę tu Porządek!
Poza tym - jesteś ze mną czy przeciw mnie, kurde bele?!

ocenił(a) film na 8
Don_Kina_Akcji

Chyba tylko wg Ciebie nie trollujesz, bo wg całej reszty - TAK! Więc daj sobie siana, dziękuję.

Don_Kina_Akcji

Domyśl się wypierdku trolla.

użytkownik usunięty
The_Fallen

Czemu tak do niego mówisz, ty męska świnio?!?

I mówi to dziwka spod latarni.

użytkownik usunięty
The_Fallen

Masz pewnie tak obleśną mordę, że nawet dzivvki nie chcą na ciebie patrzeć
a co dopiero by się za ciebie brać! I nie jestem dzivvką - ty pie*dolony koniobiju!

98% ludzi na ziemi się masturbuję, więc to mnie nie obraziło. A i obleśnej mordy nie mam, ale Ty? Któż wie, no i skąd możesz wiedzieć czy mam dziewczyne czy nie? Na ten temat rozmawiam jednak z tymi z którymi warto rzeczywiście podyskutować, ale z dziwkami i wypierdkami trolli nie gadam. BTW. Ale macie teksty z rynsztoka.

The_Fallen

Jak się do kobiety zwracasz, pier.dolony przez bażanty niewychowany chamie?!?

Don_Kina_Akcji

Kobieta nie zasługuje na szacunek i jest zwykłą dziwkąjesli zachowuje się tak jak tak pani wyżej.

The_Fallen

Potraktowała cię tak jak ty mnie.

użytkownik usunięty
The_Fallen

Nie udawaj że znasz angielski, śmierdzielu!

Bo znam. Bitch...

użytkownik usunięty
The_Fallen

Blow yourself, you fu*kin' cocksucker...

ocenił(a) film na 7
Don_Kina_Akcji

To nie zablokowali ci Fajnej_Dupy?

użytkownik usunięty
Freeman47

Nie dość że facet to jeszcze idiota! On to nie ja, ty męski bezmózgowcu!

ocenił(a) film na 7

Możesz próbować, ale i tak nikt ci nie uwierzy :P
Wszyscy wiedzą, że jak za bardzo obrywasz na forum, to w akcie ostatecznej desperacji tworzysz 10 multikont, by się dowartościować :)

Freeman47

Ja tu nie obrywam, ja tu zbieram trofea po takich jak ty - frajerach!
I wbij se do tej pustej mózgoczaszki, że Fajna_Dupa to NIE ja kurvva!

ocenił(a) film na 8
Don_Kina_Akcji

:) o, czesc Fajna_dupa, jak tam w swiecie wielokontowym?

Don_Kina_Akcji

Dokładnie,to nie salamandra ,a nowy Niesamowity Spider jest już tylko nie samowitą porażką i naciągaczem portfeli jak tylko się da,wybór widza jego dola i fabryczka ma miliona
$

Blackbb4

Chociaż JEDEN TRZEŹWY NA UMYŚLE, kurde bele - brawo!!!!!

Blackbb4

No shit, Sherlock.

Peeves

no hit Watson.

Blackbb4

We need to go deeper.