Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161506
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

http://comicbookmovie.com/fansites/debbiedowner/news/?a=42664

daken

Zobaczymy jak się spisze w filmie ale wygląd świetny sądząc nawet po tak słabych fotkach.

neo_angin

Wygląd klasyczny, a potem cały zmutowany, jest jak jaszczur, ale ma blizny, jakby zgniłą skórę, to jest naprawdę mutacja.
Czyli będzie mutował w etapach po kolei a nie od razu.

daken

Moim zdaniem to dobrze że mutacja odbędzie się etapami. Będzie duże pole do dramaturgii postaci.

neo_angin

Też tak mówię, ale dla hejterów to i tak to samo... a pieprzyć ich, jeśli po jakimś czasie od premiery utrzyma się ocena powyżej 7,5 to będzie coś oznaczać, o ile nie znajdą się tacy debile jak toXyk którzy zaczną zakładać fikcyjne konta i dawać na złość 1.

ocenił(a) film na 7
daken

Już nie przesadzajcie, dla mnie film na filmwebie może mieć ocene nawet 1. Ważne żeby mi sie podobał a reszte oceniających mam w dupie. Szkoda swoich nerwów na denerwowanie sie głupimi komentarzami i ocenami. A jeśli chodzi o Jaszczura to nie mam pojecia jak oni załatwili te foty ale podoba mi sie jego wygląd, nie bedzie to chuchro w stylu venoma u raimiego :)

grygu

Ale to irytuje, bo ktoś nie rozumie filmu to dzieje się potem tak, że taki genialny donnie darko nie jest w top 100, a shrek jest w top 100.

ocenił(a) film na 7
daken

bo Donnie Darko to ciężki film i nie dla mas.. fakt, że nie ma go w top tylko świadczy, że jest to kino niezależne a nie, że jest zły

użytkownik usunięty
daken

Co masz do Shreka? W kategorii kreskówka jest genialny i może się znajdować w top 100 bo jakby nie patrzeć wywarł duży wpływ na kreskówki kręcone po nim, tak więc był w pewnym sensie innowacyjny.

daken

Ja tam rzadko patrzę na oceny ogółu na FW. Gustopodobni są bardziej miarodajni. Donnie Darko u moich gustopodobnych ma średnią 8.8 (ja dałem 9 bo rzadko zdarza mi się dawać 10/10. W zasadzie muszę z pięć razy oglądnąć film i musi mi się za każdym razem bardzo dobrze oglądać.)

daken

Z całym szacunkiem, ale gdyby kierować się walorami filmowymi, artystycznymi to w Top 100 miałbyś filmy Bergmana, Pasoliniego, Kurosawy, ale gwarantuję, że nie zmieściłby się tam "Darko". Lista to lista, statystyka i tyle - wypadkowa ocen z kont użytkowników (nie zawsze indywidualnych kont) o różnym stopniu wrażliwości i różnych zainteresowaniach. Problem polega na tym, że w Polsce jest niski poziom kultury kinowej (zaraz objaśnię) a dystrybutorzy zawalają marketing producentów zagranicznych, przez co praktyka targetu niemal nie funkcjonuje. Co do kultury kinowej to ludzie przychodzą do kina i nie wiedzą na co. Stoją, patrzą na tytuły i banda podlotek ląduje na dramacie psychologicznym hiszpańskiego reżysera awangardowego licząc na komedię romantyczną, to potem są takie oceny.

daken

Toxyk to niezły łeb. Ja tam czekam z niecierpliwością. 2012 ogólnie zapowiada się na doskonały rok dla filmów. Rozrywkowych i ambitnych. Przebija go jednak z lotr12345 który ma około 20 kont.

neo_angin

"Toxyk to niezły łeb" -lubię to :p

użytkownik usunięty
neo_angin

Szkoda tylko że jest jedynym przeciwnikiem, bo jakoś nie wieże że zobaczymy tego proto goblina.

Ja mam nadzieję na jakieś smaczki. Chodzi mi przede wszystkim o pojawienie się jakichś postaci które później będą przeciwnikami Spider-Mana.

użytkownik usunięty
neo_angin

Pewnie Normana O. zobaczymy.

Zobaczymy proto goblina to już pewne, aktor ten bollywodzki gra postać o imieniu i naziwsku właśnie gościa z komiksu który zmienia się w proto goblina, pierwszego goblina w komiksie. Do tego: oscorp, rodzice petera giną bo mieli z nimi coś wspólnego, pracuje tam connors i gwen, peter w aktówce ojca znajduje papiery z oscorpu, idzie tam i co? i zostaje ugryziony przez pająka. To wszystko wskazuje na jedno w drugiej części będzie green goblin czyli norman osoborn, a tutaj będzie proto goblin.

użytkownik usunięty
daken

Albo proto będzie w drugiej części(+ jakiś inny przeciwnik) a green w 3. więc nie uważam żeby to było pewne. Posłuże się przykładem filmów Raimiego, pojawił się Connors ale Lizarda nie było. No ale jak będzie to zobaczymy po premierze.

Connors, ale tu się kręci wszystko wokół oscorp, rodzice petera znikają, ten odkrywa papiery z oscorp idzie tam, tam pracuje connors, także gwen, tam peter się zmienia i lizard, pojawia się postać która nazywa się tak jak proto goblin, zbyt dużo tych wszystkich łączy, a co lepsze, będzie więcej czasy, bo dopiero w drugiej części będzie pewnie jjj czy harry.

daken

Mam prośbę - czy ktoś ma te fotki i mógłby je ewentualnie przesłać? Bo na tym linku są zablokowane

daken

Jak miałby być Norman, to mam nadzieje, ze w wersji Ultimate:
http://media.comicvine.com/uploads/5/50035/923428-greengoblin_super.jpg

Dzieki temu bedzie to mniej powtarzalne.

Mogą też zapodac Mary Jane jako Demogoblina:
http://media.comicvine.com/uploads/3/31566/730031-demo_2_super.jpg

SS_93

Bez przesady, wszystko naraz, jak już to najpierw hobgoblin. Choć z demog. by była wewnętrzna walka, a goblin ultimate... zawsze lubiłem goblina za świetny gilder, strój i "zabawki" ale z goblinem ultimate, by była zabawa jak z hulkiem prawie xD

ocenił(a) film na 10
daken

A mnie ten hulkopodbny Goblin nie przekonuje xD Z fantastyki te stworki zawsze kojarzyły mi się jako małe, sprytne i chciwe stworzonka, a nie przerośnięte małpy ^^ Poza tym nie wiem jak ja przeżyję(jeśli Goblin będzie w wersji Ultimate) bez jego glidera, dynio-bomb i rękawic wytwarzających ładunki elektryczne(tego mi brakło u Raimiego) :D

deathmaster

A ja już wolę wersję ultimate, niż gdyby miała być powtórka jak w spider-man gdzie gg był przekombinowany z tą maską, albo jak w sm3 gdzie gg wogóle nie przypominał gg.

ocenił(a) film na 10
daken

Niby tak, zawsze jakaś nowość, ale ja i tak po cichu liczę na Goblina z komiksów Amazing. Ten z filmu Raimiego nie był zły, tylko strój mocno raził. O Goblinie Juniorze nawet się nie wypowiem, bo nigdy go nie lubiłam, nawet w komiksie.

deathmaster

Ja tego z Ultimate też nie chcę. Moim zdaniem to chyba postać która najgorzej wyszła w tym uniwersum.

neo_angin

Raczej nie, właściwie, wygląda jak goblin, może robić "dyniowe bombki" xD
ale tak, ja też wolę takiego goblina z kostiumem, gadżetami i ślizgaczem, ale gdyby, miała być powtórka z gg jak u raimiego to wolę tego z ultimate, a nóż wie, możę przedstawiliby tego z ultimate w taki sposób, że by nam się jeszcze bardziej spodobał od tego w kostiumie w komiksach xD

daken

Daken: W Spider-Manie 3 nie było Green Goblina tylko był New Goblin nie wierzysz to sprawdź w napisach

ocenił(a) film na 7
daken

Podobne Jaszczur ma bardziej przypominać Koller Croca z “Batman: Hush” niż swój komiksowy pierwowzór.

ash_williams85

No właśnie ma się zmieniać powoli, najpierw ma wyglądać jak ten Ditko, czyli bez tej paszczy, a potem nawet nie killer crock bo ten nie ma takiej paszczy tylko jak ultimate lizard, łap: http://malorkisentertainment.com/wp-content/uploads/2011/02/spiderman-the-lizard -new-marvel-movie-reboot.jpg

ash_williams85

killer crocka

ocenił(a) film na 7
sanczopansa

Żeby nie było nieporozumień co do pisowni Panowie ( http://dc.wikia.com/wiki/Waylon_Jones_%28New_Earth%29 )

ash_williams85

jemu chodziło o tą literówkę z koller.

ocenił(a) film na 7
daken

No dobra.