Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161504
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Nareszcie

ocenił(a) film na 7

Prawdziwy, klimatyczny, oddany komiksowi (a nie bajce :P) film o Spider-Manie.

silvach

Tyś chyba komiksu na oczy nie widział... Bo kompletnie ten film od komiksu odbiega a cała historia to jakieś z palca wyssane bzdety

ocenił(a) film na 10
krg2

Ale napewno jest bardziej na podstawie komiksu niż stary Spider man.
Gwen jest 1 dziewczyną Petera a nie Mary jane.
Gwen niebyła dziewczyną Eddiego Brocka.
Peter wygląda jak ten z komiksu.

ocenił(a) film na 10
Spiderman_filmaniak

I ma pojemnik na sieć nie leci mu z nadgarstka

ocenił(a) film na 7
krg2

nie napisałem "wierna kopia" tylko oddany komiksowi. Klimat, humor, bohater i jego relację z innymi są tutaj całkowicie komiksowe. Stary spiderman to był czysty hollywood

ocenił(a) film na 6
krg2

Film nie jest na podstawie The Amazing Spider-man (mylący tytuł filmu) tylko na podstawie Ultimate Spider-man

ocenił(a) film na 8
krg2

W komiksie jaszczur prawie zabił spidera i tego spodziewałem się w filmie i trochę się zawiodłem... ich walka nie wyglądała na ciężką tylko raczej na bójke... ale ogólnie film bardzo dobry.

ocenił(a) film na 6
silvach

zdecydowanie wole pierwsza serie o spider manie , wiekszosc nowego filmu to nudy , film sie po polowie gdzies rozkreca poza tym marne aktorstwo szczegolnie emmy stone sie rzuca w oczy , jak najbardziej wole spider mana sama raimi

ocenił(a) film na 10
Michal17

Chyba zły film oglądałeś Emma Stone zagrała najlepiej w filmie

ocenił(a) film na 6
Spiderman_filmaniak

widac ze maniak z ciebie filmowy i ogladasz film bo fajne efekty itd ale wiekszosc ci tu napisze ze pierwszy film byl lepszy

ocenił(a) film na 10
Michal17

Bo stary jest lepszy już założyłem pare tematów że stary Spider man jest lepszy to mnie wszystcy wyśmiali
Lubie nowego Spider mana,stary jest lepszy

ocenił(a) film na 6
Spiderman_filmaniak

tu sie zgadzamy ja tez lubie nowego spider mana ale stary jest lepszy taki bardziej komiksowy a ten nowy zrobili tak wspolczesnie tzn moim zdanie cos jak nollan batmana ale im nie wyszlo

ocenił(a) film na 10
Michal17

Stary nie jest bardziej komiksowy
Ale cieszę się że się ze mną zgadzasz

ocenił(a) film na 10
Spiderman_filmaniak

W komiksie 1 dziewczyną Petera jest Gwen.Gwen nie jest dziewczyną Eddiego Brooka
Peter ma pojemnik na sieć,nie strzela mu z nadgarstka.
Peter jest zabawny

ocenił(a) film na 6
Spiderman_filmaniak

nie chodzi mi o fabule ale calą reszte taka jak to powiedziec fantazje ktora nie moglaby sie przytrafic w realnym swiecie

ocenił(a) film na 10
Michal17

Rozumiem

ocenił(a) film na 9
silvach

też mi się podobał ten spider, dużo lepsza akcja i ciekawsze sceny, poprzedni był dość nudny, no i Paul Gałka z Chłopaków na Ibizie jako jaszczur!:D