Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 161 tys. ocen
6,7 10 1 161494
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

to wolę starą trylogie Raimiego niż serię Webba. Ale nie chce porównywać obu wersji tylko opisać moje odczucia dotyczące serii Webba. TASM jest dobrym filmem, aktorsko jest dobrze , efekciarsko też. Jeśli chodzi o kostium to trochę zbyt profesjonalny jak na amatorską robotę. I śmiało mogę powiedzieć że ten film byłby idealny gdyby Peter tak często nie zdejmował maski ( troche to idiotyczne że niby chroni tożsamość ale zdejmuje ją często,np w tej szkole było to nieodpowiedzialne i głupie ) . Główny zły : Hi storia Connorsa jest ukazana dobrze,lizard i jego cel jest pokazana w dosyć sensowny sposób . Ten film ode mnie 8
TASM II - i tutaj pan Webb troche spartolił sprawę robiąc z tego filmu traguczne love story z zagrożeniami w tle. Złoczyńcy byli świetnie zagrani,strój pająka byłby idealny gdyby miał bardziej czerwoną barwę. W tej części poza finałem ,efektownymi walkami,dobrym aktorstwem nie ma tego co było w TASM - ten klimat jakby wyparował. Świetna role DeeHana

ocenił(a) film na 8
dawid10809

Ja zostanę przy niesamowitym.Jedyne co mnie wkurza to ta wojna.

ocenił(a) film na 7
dawid10809

W sumie to się zgodzę - te dwie części dość różnią się od siebie.
Może ty nie powiedziałeś tego tak prosto z mostu, ale część pierwsza TASM jest taka bardziej klimatyczna, może odrobinę mroczna. Zaś druga część była bardziej kreskówkowa i kolorowa, no i w sumie tak być powinno. Co do "love story", które za bardzo dominuje w filmie to większość filmów "choruje" na takie coś. Ja tam w sumie się tego nie czepiam, bo Gwen odgrywała w roli Parkera ogromną rolę, czyli taką jak w filmie.