Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 161 tys. ocen
6,7 10 1 161494
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Po co?

ocenił(a) film na 3

Po co zrobili ten film?

ocenił(a) film na 3
wikcwik

A już pamiętam.. dla siana.

wikcwik

żeby oglądać.

wikcwik

No sprzedali się, komercja i w ogóle! :<

wikcwik

pytanie jak najbardziej zasadne. od premiery pierwszej części z Tobim minęło 10 lat a oni już zrobili nowy film. to jest trochę śmieszne i smutne (latka lecą)... mi zdecydowanie bardziej odpowiadał klimat "starego" Spider-mana. nie jestem kolekcjonerem komiksów - ale co z tego, że Parker tworzy w nowej części maszynkę do strzelania pajęczyną jeśli klimat filmu przypomina produkcje MTV?!

ocenił(a) film na 6
przemson89

Mam podobne odczucia...co prawda zostało mi jeszcze z 30min filmu, ale już teraz mogę ze stanowczością powiedzieć, że to jest spiderman dla pokolenia MTV... choć momentami jest fajnie stworzony, to mi się jako całość nie podoba... gdyby nie HD, to bym tego chyba nawet nie włączał..

ocenił(a) film na 7
przemson89

Słyszałem, że Sony ma tak w umowie, że jeśli przez jakiś czas nie zrobi filmu o Spider-manie to stracą prawa do tej postaci. Chociaż nie wiem dokładnie. W każdym razie chodziło o prawa do postaci.

wikcwik

po to zrobili, żeby obejrzeć sobie film akcji

ocenił(a) film na 7
wikcwik

Albo po to, żeby zmyć niesmak z poprzednich ekranizacji i poszło im całkiem nieźle.

wikcwik

Sony stracił by prawa to kręcenia spider-mana gdyby nie zrobił by tego filmu no i dużo kasy

wikcwik

Po to żeby ośmieszyć postać Spider-mana i zrobic z niego typowego homusa ala - hipstera.

ocenił(a) film na 9
wikcwik

Dla kasy jak zwykle i będą go powielać i odnawiać w nieskończoność aż nam bokiem pójdzie i nasze dzieci będą miały dość a wnukowie będą tym wymiotować koniec przepowiedni czy odpowiedziałem na twoje pytanie.

ocenił(a) film na 8
wikcwik

Ale wiecie, że seria Amazing Spiderman jest zupełnie różna od Spidermana na podstawie którego powstał pierwszy film?
To zupełnie odrębne historie. Zresztą, wiele jest alternatywnych historii opublikowanych pod logiem Marvela, w jednej nawet Gwen przeżyje i będzie miała dzieci z Goblinem, które potem wychowuje razem z Peterem...
Świat komiksów jest jednak specyficznym światem, lubi spekulować co by było gdyby! :D

PS jak dla mnie Andrew o wiele lepiej przedstawił postać Petera z jego żarcikami i specyficznym humorem niż Toby. Ale ja czytałam chociaż kilka komiksów... ;d