Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161760
6,4 45 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Zostaliście na napisach końcowych w kinie aby zobaczyć scenę dodatkową?? Ja byłem na pierwszym pokazie w środę i nie wiedziałem czy taka wogule będzie ale poczekałem i było warto gdyż scena wyraznie nawiązywała do kontynuacji Spider-mana...

Kto widział niech podzieli się swoją teorią na temat tej sceny;)

Moja teoria jest taka że mężczyzna stojący w cieniu i rozmawiający z dr Connorsem jest wspomniany w filmie Norman Osborne, który jak dla mnie wyraznie sugeruje postać Green Goblina w drugiej części Spider-mana :D Postać co prawda wykorzystana już w pierwszej trylogii Sama Raimiego ale wygląd Goblina tam przedstawiany pozostawiał wiele do życzenia ale tutaj chyba nie muszę się rozpisywać bo każdy wie co mam na myśli;p chciałbym nowych wrogów dla pająka w nowej wersji ale jednocześnie ciekawi mnie jak sobie wyobrażają Green Goblina twórcy reebotu Spider-mana...

Osobiście mam nadzieje że w kontynuacji filmu będą dwaj wrogowie dla głównego bohatera czyli wspomniany Goblin + przeciwnik, który w żadnym filmie się jeszcze nie pojawił (ewentualnie Venom) ;D

_justin_

Też myślę że następny w kolejce będzie Osborn i wydaję mi się że to on był w tej scenie. Choć ponoć twórcy mówią że to nie był on.
Zresztą Green Goblin tak czy siak musi się pojawić bo jest on zbyt ważny dla historii Spider-mana. Źle będzie dla Gwen
(chyba nie muszę pisać co się z nią stanie, jeżeli ten typ się pojawi).

ocenił(a) film na 7
howlet

A jak było w komiksie? Nigdy nie czyteałem komiksów ze spidermanem. Możesz strescic co sie stalo z rodzicami i jak konczy sie hostoria pajaka?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
_justin_

mi sie wydaje ze to nie bedzie osborn tylko ktos zwiazany z watkiem rodzicow petera, ktos z instytucji dal ktorej pracowali albo cos takiego...

ocenił(a) film na 8
Mr_Krytyk

Ja jednak liczę na Goblina i dramatyczny wątek z komiksów czyli śmierć Gwen Stacy co spowoduje wejście do historii postaci Mary Jane:) coś podobnego jak w przypadku Batmana gdzie w filmie Mroczny Rycerz umiera Rachel czyli ukochana Bruca Wayna:) Nie wiem jedynie czy twórcy zamierzają wpleść w filmy postać Harrego czyli najlepszego przyjaciela Petera... no ale skoro ma być Norman Osborne to i Harry powinien się znaleść automatycznie:) eh spekulacji może być mnóstwo czyli pożyjemy, zobaczymy;p

ocenił(a) film na 9
_justin_

Cóż też uważam że to Osborn zwłaszcza że ten doktorek Osborna mówił Conorsowi coś o rodzicach Petera tak czy siak wspominali o nim często w filmie to myślę że green Goblin musi się pojawić

ocenił(a) film na 4
Piekielny_Scorpion

To na 100% nie był domniemany Osborn - w filmie "Niesamowity Spiderman" przedstawiony przecież jako człowiek umierający. Poza skoro dr. Connors nie rozmawiał osobiście z Osbornem tylko jakimś jego przedstawicielem (został też przez tego "hindusa" zwolniony) to chyba nasuwa interpretację odbiegającą od jego bliskich kontaktów z przyszłym Green Goblinem dlatego teoria jakoby to N.Osborn odwiedził Connorsa w więzieniu podczas gdy wcześniej nawet nie rozmawiał z nim przez telefon wydaje się lekko abstrakcyjna. Zresztą "reżyser" już gdzieś zdementował domniemania o Osbornie.

Co do filmu to niestety słaby a niemająca się nijak do konwencji spektaklu wciśnięta na siłę scena po napisach swoją infantylnością wzbudziła na widowni salwy śmiechu.

ocenił(a) film na 10
iVuillaume

To, że ktoś jest umierający, nie znaczy, że nie może chodzić, itp. Mało to jest chorób(ta Osborna może być fikcyjna), kiedy nie widać po osobie, że jest chora, bo funkcjonuje normalnie? Może to być nawet rak.
Poza tym, nie byłabym taka pewna, że to nie Osborn, nawet jeśli reżyser dementuje takie plotki. Przecież nie zdradzi widzom czegoś, co może być istotne w kontynuacji.
Czemu Norman miałby rozmawiać z doktorkiem osobiście, skoro wcześniej kontaktował się z nim przez swoich ludzi? A dlaczego nie? Może chciał się osobiście przekonać, czy Connors nic nie wygadał, cholera wie.
Ja do samego końca będę liczyć na to, że to Osborn, bo to mój ulubiony przeciwnik Pająka.

ocenił(a) film na 4
deathmaster

Wydawało by mi się to szczytem infantylności chociaż w miarę dobry film mniej więcej od połowy kręcił chyba inny reżyser (polecam zwłaszcza scenę kiedy Spiderman odkrywa w kanałach "laboratorium" Connorsa i rozpisany na jakiejś płachcie "diaboliczny" plan z zaznaczoną w kółeczko wieżą Oscorp - scena godna najlepszych kreskówek do lat 10) dlatego nic mnie nie zaskoczy:)

ocenił(a) film na 7
_justin_

UWAGA! Pierwszą kontynuacją filmu nie będzie filmowy sequel tylko gra. Na konsolach już się ukazała. Podobno nie porywa, ale i nie odrzuca.

ocenił(a) film na 4
_justin_

Oczywiście scene widziałem. W pierwszej chwili jak usłyszałem tajemniczy głos krzyknąłem: "JOKER". Rzecz jasna był to żart. Zaraz po tym doszedłem do wniosku, że ten głos może należeć tylko i wyłącznie do Normana Osborna opętanego przez Green Goblina, a to zapowiadałoby ciekawe walki w drugiej części filmu, bo co do trzeciej to jestem pewien, że będzie tam Venom, a myślę, że na ślady Venoma możemy natknąć się już w drugiej części

użytkownik usunięty
mkolarz

to nie Jocker, to był Batman, właśnie powstawał :p

ocenił(a) film na 8
_justin_

Osborne? Mam nadzieję, że twórcy nie pójdą na taką łatwiznę i nie zaserwują nam w kontynuacji znowu Green Goblina, tylko jakiegoś innego przeciwnika. A może ten typ na końcu to Kingpin? Tylko, że nie pasuje zbytnio posturą ;/

ocenił(a) film na 10
flake

Jest ogromna szansa na Green Goblina w 2jce, bo:

SPOILER!

To on zabija Gwen.

ocenił(a) film na 8
skibson

wiem, że zabija Gwen ale Green Goblin już był w poprzedniej trylogii, mogliby dać kogoś innego.

użytkownik usunięty
_justin_

to był Osborne .Ale miejmy nadzieje że już nie będzie goblina bo nie chcę powtórek a poza tym w amazing spider-man nie było harrego więc dodanie goblina było by bezsensowne ja na wroga pajęczaka proponuje Rhino ,Vulture ,Scorpiona ,jak kto woli

ocenił(a) film na 10
_justin_

Ja mam nadzieję, że w drugiej części nie będzie Green Goblina. Skoro on zabije Gwen (o ile się pojawi) to to byłoby bez sensu. Druga część filmu i już śmierć osoby z głównej roli. Nie czytałem komiksów, ale moim zdaniem Venom też się nie pojawi, bo on zabija Harrego, a Harrego nie będzie. Ja oglądałem kilka odcinków bajki i fajnie by było jakby w drugiej części "Amazing-a" dali Carnage, Misterio lub Rhino.

ocenił(a) film na 8
Mateuszek123321

"Jeśli chodzi o scenę po napisach, teorii jest wiele. Twórcy jednak podkreślili, że na pewno nie jest to Norman Osborn, co też jest naturalne, gdyż producenci robią wszystko, co mogą, aby odciąć się od trylogii Raimiego. Nasza analiza wrogów Spider-Mana przyniosła ciekawy rezultat. Wiele drobnych sugestii wskazuje, że był to Scorpion. Pamiętamy,że ten superłotr w komiksach lubił współpracować z Jaszczurem, więc koneksję mamy zapewnioną. Także Scorpion ukrywał swój kostium pod właśnie tego typu strojem, jakim widzieliśmy w tej scenie. Naturalnie to tylko hipoteza i równie dobrze mógłby być to Vulture, który pierwotnie był planowany na łotra w "Spider-Manie 4". W teoriach pojawiał się także Chameleon czy Mysterio. Może to być nawet ojciec Petera."

Częśc artykułu z innej strony filmowej... Czyżby Scorpion????

ocenił(a) film na 8
_justin_

też to czytałem, wolę Scorpiona niż znowu Green Goblina.

Mateuszek123321

Not sure if troll or not, ale po co się wypowiadasz, skoro nie czytałeś komiksów ani nie masz o nich pojęcia? Venom zabił Harryego tylko w (kiepskim) filmie Raimiego, w papierowej wersji przygód Pająka nawet go nie dotknął. Dalej, Carnage nie może być w filmie bez Venoma. Nie sądzę, by w ogóle pojawił się w tych filmach, jeśli będą one trylogią, bo drugi i trzeci film to zwyczajnie za wcześnie na tą postać.

ocenił(a) film na 10
Two_P

Wypowiadam się, bo to wolny kraj i mogę mówić co chcę. To, że nie czytałem komiksów i pomyliłem się w kwestii ze śmiercią Harrego to nie czyni katastrofy. Tak samo jeśli nie czytałem komiksów to nie znaczy, że nie mam o nich pojęcia. Kiedyś przeczytałem kilkanaście numerów, ale to było dawno jeszcze jak chodziłem do podstawówki do klasy bodajże 3, czyli 6 lat temu i nie pamiętam dokładnie ich treści. Bajkę oglądałem. Nawet obejrzałem jeden sezon - wszystkie odcinki. A reszta to wyrywkowo i to też było trochę czasu temu, a więc mogę być nie obeznany w tym akurat temacie.

_justin_

Vulture, Shocker, Scorpion, Kingpin - tych chciałbym zobaczyć.

użytkownik usunięty
_justin_

Oczywiście, czekałem na tę scenę i stawiam jak wiele osób na Osborne'a. Nawet aktor pasuje do tej postaci, zakładając, że w 2 będzie to ta sama osoba.

ocenił(a) film na 6

scorpion był by niezły , vulture też .choć jak mowicie ze GG zabija gwen mozeliwe ze bd to GG biorac pod uwage jednak ze chca odbiec od trylogii Raimiego wskazuje bardziej w strone skorpiona (skoro pracowal z lizardem ) ,słyszałem tez opcje z sinister six

ocenił(a) film na 8

przecież sami twórcy wypowiadali się, że to nie jest Osborne.

ocenił(a) film na 5
flake

Twórcy prawdopodobnie kłamią.Podam ci przykład: w 'Mroczny rycerz powstaje",który ma premierę 27.07 grająca tam Marion Cotillard zaprzeczała ,że gra Talię al Ghul,okazało się ,że to kłamstwo ponieważ jakiś czas temu wrzucono zdjęcia ,które przedstawiają ją jako Talię al Ghul.Wniosek jest taki : zazwyczaj twórcy,aktorzy i inne osoby związane z danym filmem próbują nas zmylić,aby potem zaskoczyć co im tak nie wychodzi.

Co do Osborne'a to też mi się wydaje,że to on pojawia się po napisach ,z kolei reżyserzy zapowiedzieli,że w kolejnych częściach pojawi się Sinister Six.

ocenił(a) film na 5
Mojzesz_trzeci

Z kolei ten rzekomy "hindus" to proto-goblin (w komiksach).

ocenił(a) film na 8
Mojzesz_trzeci

masz na myśli np to zdjęcie?
http://thesportshero.com/wordpress/wp-content/uploads/2012/01/marion-cotillard-t alia-al-ghul-the-dark-knight-rises-2011-set-01.jpg

ocenił(a) film na 5
flake

zgadza się.Jest też inne zdjęcie,gdzie kuca na quadzie w kolorze wojskowego Tumblera (Batmobila).

ocenił(a) film na 10
Mojzesz_trzeci

Mi sie wydaje. ze to moglby byc Mysterio bo w sumie na samym koncu go juz nie bylo nie?? A przeciesz Osborn by tak nie znikna w trakcie. Tez nie chce go widziec w 2 czesci a jak juz to niech bedzie w 3 i niech usmierci Gwen a pozniej spider-man zabije goblina i tak zakonczy sie trylogia.

ocenił(a) film na 8
spiderman_

hej no nie :( A gdzie MJ? :( Po tej bladej pucułowatej Melancholii, chciałbym prawdziwą drapieżną, sexy MJ. Taką, co jak powie Tygrysie, to nie zbiera mi się na wymioty. Bo Gwen :D jest taka, jak być powinna sweeeettttt do bulu. Przepraszam bólu ;)

ocenił(a) film na 8
Mojzesz_trzeci

no jest takie zdjęcie ale czy to od razu oznacza, że musi być Talią? Kurde ja bym chciał żeby nią była, w końcu ma pojawić się Ras no i w jednym wywiadzie młodziutka aktorka zdradziła, że gra młodą Talię ;D

ocenił(a) film na 5
flake

Znalazłem inne zdjęcie : http://www.google.pl/imgres?q=tdkr+talia+al+ghul&start=86&hl=pl&client=firefox-a &hs=7Xw&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1280&bih=920&tbm=isch&tbnid=l2pgwuL64u_2 vM:&imgrefurl=http://www.gothamknightsonline.com/2011/08/the-dark-knight-rises-t alia-al-ghul-on-set/&docid=F6l2EMgk0oN6HM&imgurl=http://www.gothamknightsonline. com/wp-content/uploads/120189699.jpg&w=594&h=406&ei=CsT5T-L0KI_BswaCv6iNBQ&zoom= 1&iact=hc&vpx=391&vpy=621&dur=965&hovh=186&hovw=272&tx=207&ty=110&sig=1150824300 96938411082&page=4&tbnh=154&tbnw=205&ndsp=25&ved=1t:429,r:6,s:86,i:25

ocenił(a) film na 5
Mojzesz_trzeci

Pojazd na którym stoi to Tumbler, którego posiada tak zwana"armia" Bane'a.Były też plotki(wcale nie takie stare),że Talia będzie współpracować z Bane'm.

ocenił(a) film na 5
Mojzesz_trzeci

Można to wywnioskować,że Marion gra Talię przez jej ciuch.

ocenił(a) film na 10
flake

przypomina tutaj troche jokera z batmana hehe.

użytkownik usunięty

wątek w górę

ocenił(a) film na 8
_justin_

Mi się wydaję, że pojawił się Chameleon, bo on był związany z rodzicami Petera w komiksie, (ale wiadomo dużo pozmieniane), przecież byli szpiegami, podobnie jak on. Oczywiście Norman Osborn się pojawi, przecież Conors wynalazł lekarstwo. Prawda?! Osborn się wyleczy. Ale fajnie by było jakby w 2 przeciwnikiem był ktoś inny np Chameleon i ktoś bardziej efektowny, a Goblin pojawił się na samym końcu, albo dopiero w 3 części. O i ktoś o Kinpinie napisał. Mhm, on może też się pojawić. Myślę, że twórcy przyłożą się do universum spidermana porządniej niż Raimi, który robił co chciał, a za 3 powinien dostać łopatą w łeb. I czy dziadek w muzem to był BÓG komisków?

ocenił(a) film na 8
TomaszO1983

tak to był Stan Lee ze słuchawkami ;D
tutaj macie screen z trailera, do kogo on może być podobny?
http://imageshack.us/photo/my-images/844/spideym.jpg/

ocenił(a) film na 8
flake

"tak to był Stan Lee ze słuchawkami ;D" Marvel bez niego w filmie, to nie Marvel. Ciekaw jestem czy jest w Daredevilu, film był tak średni, że widziałem go tylko raz, a wtedy jeszcze nikt mnie nie uświadomił, że mistrz pojawia się w każdym filmie Marvela. Najbardziej mnie rozśmieszył jak znalazł w lodówce ten napój z krwią Bannera w Hulku.

hehe jeśli to Chameleon to do każdego ;) jeśli Mysterio też. Może to będzie po prostu jakaś płotka, która odwiedziła Conorsa, może ktoś kto pracuje dla kogoś potężnego ;) jak łysy grubas ;) Ja stawiam kasę na Chameleona.

ocenił(a) film na 8
TomaszO1983

http://www.youtube.com/watch?v=tZFS8xaY33I hehe był w Daredevilu :)

ocenił(a) film na 8
_justin_

ja słyszałem że to nie Osborn,oby bo zabicia Gwen to by sobie oszczędzili : ) taka fajna i ją uśmiercić,nie muszą koniecznie robić tak jak było w komiksach : D

ocenił(a) film na 8
_justin_

cholera a ja dzisiaj byłem w kinie i nie wysiedziałem do tej sceny , przeleciało kilka napisów ale zaraz się zawinąłem :/ , tak poza tym to fajny pająk troszeczkę inny ale również dobrze się oglądało polecam wszystkim :))

ocenił(a) film na 8
dzonymasa

Ja dziś wychodziłem a pracownik heliosa mi powiedział, żebym został bo będzie scena po napisach :D

ocenił(a) film na 9
_justin_

Wiesz co może to glupie, ale ponoć pierwotnie Peter miał się dowiedzieć prawdy o sobie podczas konfrontacji Rajita Rathy z Lizardem. Scena ta została usunięta z filmu. Tak mowia twórcy moze to byl on wlasnie on i zapowiedzial ze dowiemy sie o tym w drugiej czesci wkoncu mógł trafic do wiezenia razem z nim albo go odwiedzil , ale to tylko takie moje przypuszcenia :)

ocenił(a) film na 8
eZio89

http://www.youtube.com/watch?v=pveCYsOYN2I&feature=related koleś nie miał dłoni? Czy ja ślepy jestem?

ocenił(a) film na 10
TomaszO1983

fakt, nie mial dloni. To kto to moze byc?

użytkownik usunięty
spiderman_

faktycznie!

ocenił(a) film na 8
TomaszO1983

jedyna osoba bez reki na tym clipie jest Connors.

ocenił(a) film na 8
flake

kilku ma pewnie mokro