Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161760
6,4 45 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Zostaliście na napisach końcowych w kinie aby zobaczyć scenę dodatkową?? Ja byłem na pierwszym pokazie w środę i nie wiedziałem czy taka wogule będzie ale poczekałem i było warto gdyż scena wyraznie nawiązywała do kontynuacji Spider-mana...

Kto widział niech podzieli się swoją teorią na temat tej sceny;)

Moja teoria jest taka że mężczyzna stojący w cieniu i rozmawiający z dr Connorsem jest wspomniany w filmie Norman Osborne, który jak dla mnie wyraznie sugeruje postać Green Goblina w drugiej części Spider-mana :D Postać co prawda wykorzystana już w pierwszej trylogii Sama Raimiego ale wygląd Goblina tam przedstawiany pozostawiał wiele do życzenia ale tutaj chyba nie muszę się rozpisywać bo każdy wie co mam na myśli;p chciałbym nowych wrogów dla pająka w nowej wersji ale jednocześnie ciekawi mnie jak sobie wyobrażają Green Goblina twórcy reebotu Spider-mana...

Osobiście mam nadzieje że w kontynuacji filmu będą dwaj wrogowie dla głównego bohatera czyli wspomniany Goblin + przeciwnik, który w żadnym filmie się jeszcze nie pojawił (ewentualnie Venom) ;D

ocenił(a) film na 8
horrormaniac82

a dzieci sie jaraja pajaczkiem - kilku ma pewnie mokro

ocenił(a) film na 8
flake

dzieci jaraja sie pajaczkiem - kilku ma pewnie mokro

ocenił(a) film na 7
_justin_

Film ten był luźno inspirowany serią komiksów pt."Ultimate Spider-Man" Więc Norman "oczarowany" przez Green Goblina najprawdopodobniej wyglądał by tak http://www.google.pl/imgres?q=The+Ultimate+Spider-Man+Green+Goblin&um=1&hl=pl&cl ient=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1280&bih=854&tbm=isch&tbnid= ytrNQvn46uMVgM:&imgrefurl=http://marvel.com/universe/Green_Goblin_%28Ultimate%29 &docid=AS-x1yrwa0XwTM&imgurl=http://i.annihil.us/u/prod/marvel//universe3zx/imag es/3/3f/Ultimategoblin-markbagley.jpg&w=400&h=585&ei=1u36T_bAK4rUtAb6p5TkBQ&zoom =1&iact=hc&vpx=388&vpy=118&dur=1073&hovh=272&hovw=186&tx=67&ty=91&sig=1056023249 58449847624&page=1&tbnh=149&tbnw=102&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:1,s:0,i:74. Poza tym .. Wątpię żeby Norman potrafił "rozpłynąć" się w powietrzu tak jak zrobiła to ta postać w celi.

Kaem_fw

Ten facet z którym rozmawiał Kurt na koncu filmu w więźieniu to był Sandman .

ocenił(a) film na 7
Prezydent_2

Może i Sandman .. Kto wie ..

ocenił(a) film na 10
Kaem_fw

Jeśli się "rozpłynął" to albo Sandman albo Venom. Ale bardziej Sandman.

ocenił(a) film na 10
Mateuszek123321

Albo Mysterio, on się zna na znikaniu.

ocenił(a) film na 10
deathmaster

Nom też możliwe.

Mateuszek123321

Jak dla mnie to to jest Vulture ale to tylko moja teoria w końcu ten koleś ma już swój wiek w tej scenie a nie przypominam sobie żeby spaidi walczył jeszcze z jakimś starszym przeciwnikiem niż Vulture. Wyobraźcie sobie te sceny walk w powietrzu :D.

ocenił(a) film na 7
deathmaster

W sumie to prędzej może być mysterio niż sandman ponieważ oni chyba chcieli jak najbardziej odejść od wersji Sama ..

ocenił(a) film na 7
Mateuszek123321

Albo hydro man

ocenił(a) film na 8
_justin_

a dzieci sie jaraja pajaczkiem :-)

_justin_

Oby pokazali w 2 części inne postacie niż z wcześniejszej trylogii, Kingpin byłby ciekawym rozwiązanie, bo przecież nie jest powiedziane, że już w 2 części będzie pokazana ta tajemnicza postać z credit scene

Shaggy144

W Amazing Spiderman 2 przeciwnikami Spidermana będą zabójca Wuja Petera Sandman i Hydroman oraz Kameleon .

Prezydent_2

AMAZING SPIDERMAN 2 W 2014 ROKU .

_justin_

osborne.

ocenił(a) film na 7
aew4334555

Ale kto powiedział, że to był jakiś przeciwnik Spider-Mana? Z wyglądu najbardziej przypominał Ezekiela -> http://i.annihil.us/u/prod/marvel//universe3zx/images/thumb/f/f6/Ezekiel_Head.jp g/406px-Ezekiel_Head.jpg

ocenił(a) film na 7
Est85

"Pozwolimy mu na razie żyć" To słowa które wypowiedziała ta postać do Connorsa .. Więc raczej trudno żeby była to postać pozytywna(Było tam burza więc może electro .. Bo w końcu postać "rozpłynęła" się całą razem z ciuchami więc to raczej nie był sandman).

ocenił(a) film na 7
Kaem_fw

Gdzieś czytałem, że pod uwagę brany jest też Morlun. Ale kojarzę tę postać tylko z The Amazing Spider-Mana, który pojawił się w Polsce pod szyldem Dobrego Komiksu, więc nie wiem, czy Morlun potrafi się rozpływać w powietrzu ;-) Na Sandmana gość był za stary i zbyt słabo zbudowany. Ale trzeba też brać pod uwagę opcję, że ta druga postać w celi to tylko majaki Connorsa i tak naprawdę nikt nie zniknął. To sam Connors mógł sobie ubzdurać, że ktoś jest z nim w celi i razem z nim rozmawia. Wówczas faktycznie mógł to być Osborne, który w dwójce przyjmie postać Proto-Goblina.

ocenił(a) film na 8
Est85

Nikt tu nie wpadł na to, że to sam Lizard gada ze sobą, czyli Connorsem. Już wcześniej w kanałach w laboratorium, była podobna scena.

boromir4_2

Taka scena po napisach nie miałaby sensu i nic nie sugerowała nowego.

ocenił(a) film na 7
KLAssurbanipal

Nie chodzi o to, że gada ze sobą, ale z wytworem swojej wyobraźni, która przyjęła postać Osborne'a. A w głowie mu się przestawiało już wcześniej od wstrzykiwania sobie tego specyfiku.

Est85

nie ma co sobie dorabiac zbednej ideologii .connors rozmawial najprawdopodobniej z osbornem.

_justin_

Zwróćcie uwagę, że ta postać nie ma dłoni.

ocenił(a) film na 8
KLAssurbanipal

w ktorym momencie niby widac ze nie ma dloni? bo ja tam widze jak prawa dlonia dotyka kapelusza i to moze wygladac jakby nie mial dloni.

ocenił(a) film na 5
_justin_

Przecież Osborn nie zyje zginął w poprzednich częściach!

ocenił(a) film na 10
ciosina

Ale to nie jest kontynuacja wydarzeń z trylogii Raimiego tylko całkowicie nowa historia.

użytkownik usunięty
_justin_

nie rozumiem cie po co chcesz aby wrogiem spider-mana był znowu goblin , tym bardziej że nie było harego więc pojawienie się tej postaci było by bezsensowne .Ja osobiście proponuje Rhino

ocenił(a) film na 8
_justin_

gdyby nie fakt że "zostawcie go" to sugerowałbym lizarda znowu (głosy w głowie, w stylu wydostaniemy się stąd i zemścimy się na pająku! - nie, nie chce! zostaw go!)
tak więc proto goblin & green goblin
(hindus to proto goblin na 99% więc fabuła pewnie będzie taka, wymyślą ten specyfik żeby uratować osborna, hindusek się stanie proto goblinem będzie walczył przez połowe filmu ze spider manem, potem na triumfalną walke osborn zażyje ten specyfik i będzie 2v1)
tak sobie rozkminiam ^^ mimo to mam nadzieje że nie będzie to tank wyglądać -,-
tak z luźnych typowań to jest to vulture, ale jego też bym nie chciał za cholere oglądać w kontynuacji

mysterio ew kingpin please!

ocenił(a) film na 7
StrawberryRose

Równie dobrze może być to postać która w ogóle nie miała miejsca w komiksie .. Tylko pytanie po co wtedy ona ?

użytkownik usunięty
_justin_

Jak dla mnie to nie jest na pewno Norman Osborne.