Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161504
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Dzięki temu została nakręcona ta cienizna. Bardzo słaby film.Nudny,prawie nic się nie dzieje,średnio-
słabe efekty specjalne(choć jest ich mało to jeszcze słabe).Jedynym plusem tego filmu to Emma
Stone,które spisała się dobrze ale ona nie uratowała tego syfu.Jaszczur wyglądał jak z gry tylko
dodali mu więcej szczegółów.Można jeszcze dać na plus,że było można zobaczyć rodziców petera
parkera,oraz mały wątek z nimi z wiązany.(Z ojcem),czyli,że pracował na temat tych pająków.

JackRobertkokos

No sorry, ale cienizną to była trylogia Raimiego. Ten film przynajmniej jest trochę bardziej nakręcony w duchu komiksu. Co prawda więcej czerpali z ultimate niż 616, ale mimo wszystko warto docenić trzymanie się papierowego pierwowzoru. No i tutaj przynajmniej mamy pierwszą miłość Parkera czyli Gwen.

ocenił(a) film na 6
Witcher

Mam gdzieś komiks.Chodzi mi o film.I jednak w trylogii Raimiego było jakoś tego więcej.Mam na myśli(akcję,lepsze efekty specjalne,oraz przeciwnicy nie wyglądali jak wyjęci z gry).Oraz aktorzy byli lepsi.Ludzie mogą mówić,że Tobey jest jakiś pedalski a spisał się na prawdę dobrze.Tak samo jak reszta aktorów a tutaj mamy jakiegoś wywłokę.

JackRobertkokos

A ja mam gdzieś komiksowych ignorantów. Lepsze efekty? Naprawdę podobały ci się te gumowo-plastikowe stroje z trylogii Raimiego?

ocenił(a) film na 6
Witcher

Tutaj to nawet czegoś takiego nie było,tylko bardziej obcisły i gejowski strój spider mana.Słabe efekty,typu ten wybuch od mieszanki chemicznej w szkole co jaszczur stworzył i rzucił w spider mana-piksele.Jaszczur wygląda jak z gry a przynajmniej w filmach Raimiego przeciwnicy wyglądali dopracowanie i dobrze(Sandman,młody goblin oraz jego sprzęt,venom).A w nowym spider manie jakiegoś sztucznie wyglądającego jaszczura. I co,że w filmach Raimiego nie było nie wiadomo jakich motywów z komiksu skoro sam film był na prawdę dobry.

ocenił(a) film na 3
JackRobertkokos

Niestety, jestem tu zdecydowanie po stronie wersji Raimiego. Ten Spider-Man jest po prostu bardzo słaby scenariuszowo, przepełniony idiotyzmami, których nie da się zwalić na komiksową konwencję. Poza tym jakoś... brak mu polotu, duszy, którą Raimi uzyskał.

ocenił(a) film na 6
Solarius_Scorch

Dokładnie.

JackRobertkokos

czlowieku dla wlsanego dobra lepiej skaksuj konto i przerzuc sie na onet czy inne badziewie gdzie sie odnajdziesz.

ocenił(a) film na 6
aew4334555

Czyżbyś był kolejnym fanem tego nowego syfu ?

JackRobertkokos

czyzbys byl fanem tandetnych akcyjniakow? oho godziny szczytu na 10,nie mam pytan ombre.

ocenił(a) film na 6
aew4334555

Dałem im 9.Nie ma filmu,któremu dałbym 10.A zresztą godziny szczytu to dobra komedia.Niezniszczalni to nie tandeta,Szybcy i wściekli też nie.Nie jestem fanem tandetnych filmów.

JackRobertkokos

czyli dales wg siebie najwyzsza note,dla mnie to tak jakbys dal 10.
niezniszczalni to tandeta ktora z zalozenia byla holdem dla kina akcji lat 80-90,natomiast godziny szczytu to tandeta bez glebszych ideologii.wychodzi na to ze jednak jestes.

JackRobertkokos

zreszta oceniajac tak samo daredevila i tdkr potwierdziles moje obawy co do swojej osoby i smiesznej ocenie nowego pajaka.

ocenił(a) film na 6
aew4334555

Przepraszam ale muszę Cię nazwać debilem...nie umiesz uszanować ocen innych tylko patrzysz na swoje i myślisz,że tak ma być.

ocenił(a) film na 3
JackRobertkokos

Popieram! Spidey z Tobeyem jest o niebo lepszy.Nie rozumiem ludzi którzy myślą inaczej,przecież ten nowy to cienizna.I poza tym to nie jest forum o komiksach tylko o filmach,i też mnie nie obchodzi co jest według komiksu jak film jest po prostu lepszy.

ocenił(a) film na 6
patryk250

Cieszę się,że jeszcze ktoś rozumie o co tu chodzi.