http://www.comicbookmovie.com/news/articles/3648.asp
Bo na polskich nie ma żadnych ciekawych newsów ?? pozdro Marysieńka na Ciebie zawsze można liczyć jeżeli chodzi o newsy :*
nie na temat ale zobaczcie ten artykul
Warner Home Video podjął decyzję o wycofaniu się z polskiego rynku. Sprzedażą jego filmów od sierpnia zajmie się licencjonowany dystrybutor. Stowarzyszenia Dystrybutorów Filmowych ostrzega, że to dopiero początek.
Oficjalnym powodem takiej decyzji jest zbyt wysoki poziom piractwa w naszym kraju. Bezpośrednim impulsem było natomiast zamknięcie strony napisy.org oraz artykuł w "Gazecie Wyborczej", który próbował bronić scenę twórców napisów.
Polska scena tłumaczeń broni napisy.org
"Internet nie znosi i nie anuluje norm prawa autorskiego" - pisze w swoim oświadczeniu Stowarzyszenie Dystrybutorów Filmowych. Popularność nielegalnych wersji filmów spowodowała, że na początku tego roku z bezpośredniej dystrybucji płyt DVD i filmów VHS wycofał się ITI. Także Universal zlikwidował swoje biuro. Teraz przyszła pora na Warner. Bardzo możliwe, że za nimi pójdą następni.
Polscy internauci bojkotują kina
Stanowisko SDF w sporze o napisy,org i ściąganie z sieci jest proste - "Stale i celowo zaciera się różnicę pomiędzy swobodnym obiegiem informacji, a nieautoryzowanym korzystaniem z cudzych utworów. Dezinformuje się opinię publiczną". SDF w ten sposób pragnie sprzeciwić się powszechnej "kulturze ściągania" i akceptacji tego procederu jako mało szkodliwy społecznie.
Stowarzyszenie mówi o innych rynkach, regionach w których tolerancja dla piractwa jest znacznie mniejsza - właśnie tam pójdą dystrybutorzy. Decyzja Warner nie dziwi w świetle faktu nieuniknionego przejścia na nowe nośniki zapisu danych - Blu-ray i HD DVD. Wdrażanie tej technologii, promocja i dystrybucja - co tu dużo mówić - drogich filmów, będzie ogromnym obciążeniem finansowym.
Dodatkowo, sprzedaż "pełnoprawnych" filmów w wersji DVD od lat jest coraz mniejsza nie tylko ze względu na piractwo, ale i na produkcje za kilka złotych, które znajdziemy w różnego rodzaju magazynach. Widzowie często myślą, że każdy film trafi kiedyś do gazety. Jak się okazuje, nie jest to takie proste - bardzo możliwe, że niedługo nie zobaczymy ani jednego filmu na DVD. Nawet w piątkowej gazecie codziennej.
Łukasz Kujawa
Źródło informacji: INTERIA.PL
http://nt.interia.pl/audio-wideo/news/koniec-oryginalnych-filmow-na-dvd,923354,3 610
To nie moja wina, że na polskich stronach jest mało ciekawych informacji, a te najnowsze "hiciory" informacyjne mają po 2 mieiące:D Mogę to i owo przetłumaczyć jak chcecie, tylko mi wtedy piszcie w postach. A tak w ogóle to lubię sobie "poserfować" po necie i poszukać wiadomości na temat Spider-mana, jestem po egzaminie i to mój ulubiony (obok robienia zakupów:D) sposób na odstresowanie:D
"Oficjalnym powodem takiej decyzji jest zbyt wysoki poziom piractwa w naszym kraju" co kurwa?????? dobrze, że w innych bardziej rozwiniętych krajach nie ma piractwa!! Ciekawe skąd się biorą film na necie zaraz po ich premierze światowej ??
Jak czytam takie artykuły, to mnie krew zalewa :( Następny idiota z za biurka się wziął i napisał... same bzdury! kurwa! ;/
A zapomniałam napisać miło cie "czytać" Alex, myślałam że zaginąłeś w akcji.... A nie znałam twego obecnego nicka:D Słuchajcie jak dołożyć Avatara sobie przy niku?
Widze ze sie wzięłaś żeby coś robić na swoim blogu....avatar,coś o sobie też napisałaś...niedługo bedziesz tematy zakładać na blogu:P:D
No pewnie rozwijam się:D A ten Avatar zrobiłam przypadkowo, tak jakoś grzebałam i się udało:P A jak zrobić obrazek przy niku na głównym temacie?
O już się pojawił, wcześniej go nie było:P Huraaa:)Słuchajcie wiem, że to tak nie na temat, ale nie lecą mi filmiki na You Tube, pisze, że potrzebuję jakiś program ----> JavaScript, ale nie mogę go ściągnąć (pisze, że niwe moze go pobrać), co mam teraz robić? Dodam, ze wcześniej działało, ale kilka dni temu miałam wgrywanego na nowo Windowsa i teraz nie działa, help:(
a jakie chcesz filmiki oglądać na you tube??:D
a dlaczego go nie może pobrać?? może musisz chwile poczekać czy coś
No nie wiem czy mogę ci powiedzieć jakie filmiki, bo może ty jestes niepełnoletni, wystraszysz się i Pan G. mnie dorwie i oskarży o szerzenie niemorlanych treści Już mówię co się dzieje pisze, ze jest unable to authenticate installer. Pojęcia nie wiem o co chodzi:/
''No nie wiem czy mogę ci powiedzieć jakie filmiki, bo może ty jestes niepełnoletni, wystraszysz się i Pan G. mnie dorwie i oskarży o szerzenie niemorlanych treści''
to była ironia??
No pewnie, że ironia;D po prostu lubie się pośmiać czasem:P No to co z tym programem?:D jakieś propozycje? tylko nie niedwuznaczne:D wolę konkretne:)
Ja tam nie wiem:D:P....widze ze forum SM4 coraz lepiej funkcionuje że coraz wiecej osob wchodzi pisze zakłada ''mądre'' tematy...
No i to jest to!Przez te ciekawe tematy forum SM4 jest fajniejsze.Tylko się
zastanawiam,jak ci użytkownicy z forum SM3 się tutaj znajdą,bo niektórzy to takie tematy zakładają,że się w głowie nie mieści:)
Niedługo złote chwile forum SM3 się skończą i nastanie era SM4,tylko co będzie dalej?
No jak to co? Bedzie SM5:D:) Ja b. lubię te fora spider-menowe, świetnie się tutaj bawię i nie wyobrażam sobie abym nie mogła/nie miała pisać tutaj:) No a co z tym programem na You Tube? Pomoże mi ktoś?
No a po SM5 SM6 :D....tylko co ja zrobie jak nie powstanie SM5....nie wiem na jaki nikt wtedy zmienie:D:D
Pewnie będę już stara:) Wiecie, ze gdzieś czytałam, że MJ będzie w ciązy (pewnie dopiero w SM5 lub 6) i dziecko, kótre urodzi zastąpi Spider-mana gdy Tobey juz nie będzie mógł grać;/ Moim zdaniem pomysł do dupy...
Kto ja? Tak czytałam to gdzieś, tak planują twórcy, szkoda, że nie skopiowałam tej informacji... jak ją znajde to tutaj zamieszcze.
istnieje też inna wersja pojawienia sie nowej trylogii SM w następującym czasie: SM4 -2011 rok(myśle że warto czekac 4 lata na 4 częśc bo wtedy może byc naprawde lepsza od 1,2,3 razem,wkońcu Sam Raimi podobno musi odpocząc od spidermanów i nabrac sił by na ten właśnie rok film był gotowy). biorąc na logike to każda częśc dotej pory powstaje co: (SM2 odstęp od SM)2 lata ,(SM3 od SM2)3 lata a więc: zgodnie z obliczeniami SM5 powstałby w 2016(czyli przez 5 lat)a SM6 w 2022 (czyli 6 lat).tym samym historia spidermana ciągnęłaby sie przez 20 lat(bo od czasu premiery pierszej części-2002 rok).fascynujące...
Osobiście ja bym wolał,żeby SM4 był trochę później,Sam Raimi mógłby dłużej nad nim popracować i zrobić z 4 najlepszą dotychczas część
jeśli chodzi o SM4 to tak może byc troche później...ale SM5 i SM6 to nie...
P.S. maria221 ty bedziesz jutro na forum wieczorem??;>
Zobaczcie jak zboczyliśmy z tematu gadamy o kolejnych częściach SM a temat brzmi: ''W SM4 Lizard, potem prawdopodobnie Kraven The Hunter:P''
Będę:) A co już tęsknicie? Wątpię, zby te Spider-many dzielił tak długi odstęp czasu. Po tak wielkim finansowym sukcesie Sony bedzie chciało jak najszybciej zbić więcej kasy. Tym bardziej, ze w ostatnich latach wpływy z filmów maleją. Więc SM4 będzie pewnie za 2-3 lat;)
nie to że tesknimy:P ale gadałem z Kudiim na gg i chciał zrobić czata ja też bym był i ty to jest juz nas troje....może jutro jeszcze ktos by przylazł ze Spider Teamu: aleex(ma teraz inny nick ale nawet nie umiem go wymówić)macin535 Red Spider może przyjdą....
On nie ma neta z tego co wiem.....więc chodzi do kafejki ale wiesz on nie ma worka kasy bez dna:D:D:P.....my ci nie wystarczamy:D:D:P hehe...dawno tez nie było Darth Venoma,overalla,brodzikma ale rozumiem ze nie wszyscy mają czas;):)
No też mi ich brakuje eee, może wrócą:)oby. Bo z nimi byłoby weselej:) No ale skoro Alex wrócił to moze i reszta też sie odnajdzie, po zaliczeniach/sesji:)
Jeżeli ja zaliczę tą sesje, to będzie świeto :D narazie mam 2 koła w plecy ;] haha i egzaminy już widać na horyzoncie ;]
To taka mała dygresja do tematu :P