Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 161 tys. ocen
6,7 10 1 161494
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man
Nigtingale

dlaczego ty zawsze musisz coś znaleźć na angielskich stronach:P?:D

Darth_Carnage

Bo na polskich nie ma żadnych ciekawych newsów ?? pozdro Marysieńka na Ciebie zawsze można liczyć jeżeli chodzi o newsy :*

Dextromethorphan

nie na temat ale zobaczcie ten artykul

Warner Home Video podjął decyzję o wycofaniu się z polskiego rynku. Sprzedażą jego filmów od sierpnia zajmie się licencjonowany dystrybutor. Stowarzyszenia Dystrybutorów Filmowych ostrzega, że to dopiero początek.

Oficjalnym powodem takiej decyzji jest zbyt wysoki poziom piractwa w naszym kraju. Bezpośrednim impulsem było natomiast zamknięcie strony napisy.org oraz artykuł w "Gazecie Wyborczej", który próbował bronić scenę twórców napisów.

Polska scena tłumaczeń broni napisy.org
"Internet nie znosi i nie anuluje norm prawa autorskiego" - pisze w swoim oświadczeniu Stowarzyszenie Dystrybutorów Filmowych. Popularność nielegalnych wersji filmów spowodowała, że na początku tego roku z bezpośredniej dystrybucji płyt DVD i filmów VHS wycofał się ITI. Także Universal zlikwidował swoje biuro. Teraz przyszła pora na Warner. Bardzo możliwe, że za nimi pójdą następni.

Polscy internauci bojkotują kina
Stanowisko SDF w sporze o napisy,org i ściąganie z sieci jest proste - "Stale i celowo zaciera się różnicę pomiędzy swobodnym obiegiem informacji, a nieautoryzowanym korzystaniem z cudzych utworów. Dezinformuje się opinię publiczną". SDF w ten sposób pragnie sprzeciwić się powszechnej "kulturze ściągania" i akceptacji tego procederu jako mało szkodliwy społecznie.

Stowarzyszenie mówi o innych rynkach, regionach w których tolerancja dla piractwa jest znacznie mniejsza - właśnie tam pójdą dystrybutorzy. Decyzja Warner nie dziwi w świetle faktu nieuniknionego przejścia na nowe nośniki zapisu danych - Blu-ray i HD DVD. Wdrażanie tej technologii, promocja i dystrybucja - co tu dużo mówić - drogich filmów, będzie ogromnym obciążeniem finansowym.

Dodatkowo, sprzedaż "pełnoprawnych" filmów w wersji DVD od lat jest coraz mniejsza nie tylko ze względu na piractwo, ale i na produkcje za kilka złotych, które znajdziemy w różnego rodzaju magazynach. Widzowie często myślą, że każdy film trafi kiedyś do gazety. Jak się okazuje, nie jest to takie proste - bardzo możliwe, że niedługo nie zobaczymy ani jednego filmu na DVD. Nawet w piątkowej gazecie codziennej.

Łukasz Kujawa

Źródło informacji: INTERIA.PL

http://nt.interia.pl/audio-wideo/news/koniec-oryginalnych-filmow-na-dvd,923354,3 610

Red_Carnage

To nie moja wina, że na polskich stronach jest mało ciekawych informacji, a te najnowsze "hiciory" informacyjne mają po 2 mieiące:D Mogę to i owo przetłumaczyć jak chcecie, tylko mi wtedy piszcie w postach. A tak w ogóle to lubię sobie "poserfować" po necie i poszukać wiadomości na temat Spider-mana, jestem po egzaminie i to mój ulubiony (obok robienia zakupów:D) sposób na odstresowanie:D

Nigtingale

A co jeszcze lubisz robić ;>

Red_Carnage

"Oficjalnym powodem takiej decyzji jest zbyt wysoki poziom piractwa w naszym kraju" co kurwa?????? dobrze, że w innych bardziej rozwiniętych krajach nie ma piractwa!! Ciekawe skąd się biorą film na necie zaraz po ich premierze światowej ??
Jak czytam takie artykuły, to mnie krew zalewa :( Następny idiota z za biurka się wziął i napisał... same bzdury! kurwa! ;/

Dextromethorphan

A zapomniałam napisać miło cie "czytać" Alex, myślałam że zaginąłeś w akcji.... A nie znałam twego obecnego nicka:D Słuchajcie jak dołożyć Avatara sobie przy niku?

Nigtingale

No już masz avatar:P:D...kiedyś taki miał Kudii 11 aka darth Kudii obecnie Carnage Kudii.....

Darth_Carnage

Widze ze sie wzięłaś żeby coś robić na swoim blogu....avatar,coś o sobie też napisałaś...niedługo bedziesz tematy zakładać na blogu:P:D

Darth_Carnage

No pewnie rozwijam się:D A ten Avatar zrobiłam przypadkowo, tak jakoś grzebałam i się udało:P A jak zrobić obrazek przy niku na głównym temacie?

Nigtingale

hmmm...troche nie rozumiem o co ci chodzi:P:D??

Nigtingale

O już się pojawił, wcześniej go nie było:P Huraaa:)Słuchajcie wiem, że to tak nie na temat, ale nie lecą mi filmiki na You Tube, pisze, że potrzebuję jakiś program ----> JavaScript, ale nie mogę go ściągnąć (pisze, że niwe moze go pobrać), co mam teraz robić? Dodam, ze wcześniej działało, ale kilka dni temu miałam wgrywanego na nowo Windowsa i teraz nie działa, help:(

Nigtingale

a jakie chcesz filmiki oglądać na you tube??:D
a dlaczego go nie może pobrać?? może musisz chwile poczekać czy coś

Darth_Carnage

No nie wiem czy mogę ci powiedzieć jakie filmiki, bo może ty jestes niepełnoletni, wystraszysz się i Pan G. mnie dorwie i oskarży o szerzenie niemorlanych treści Już mówię co się dzieje pisze, ze jest unable to authenticate installer. Pojęcia nie wiem o co chodzi:/

Nigtingale

''No nie wiem czy mogę ci powiedzieć jakie filmiki, bo może ty jestes niepełnoletni, wystraszysz się i Pan G. mnie dorwie i oskarży o szerzenie niemorlanych treści''

to była ironia??

Darth_Carnage

No pewnie, że ironia;D po prostu lubie się pośmiać czasem:P No to co z tym programem?:D jakieś propozycje? tylko nie niedwuznaczne:D wolę konkretne:)

Nigtingale

Ja tam nie wiem:D:P....widze ze forum SM4 coraz lepiej funkcionuje że coraz wiecej osob wchodzi pisze zakłada ''mądre'' tematy...

Darth_Carnage

No i to jest to!Przez te ciekawe tematy forum SM4 jest fajniejsze.Tylko się
zastanawiam,jak ci użytkownicy z forum SM3 się tutaj znajdą,bo niektórzy to takie tematy zakładają,że się w głowie nie mieści:)
Niedługo złote chwile forum SM3 się skończą i nastanie era SM4,tylko co będzie dalej?

Dyskobol

No jak to co? Bedzie SM5:D:) Ja b. lubię te fora spider-menowe, świetnie się tutaj bawię i nie wyobrażam sobie abym nie mogła/nie miała pisać tutaj:) No a co z tym programem na You Tube? Pomoże mi ktoś?

Nigtingale

No a po SM5 SM6 :D....tylko co ja zrobie jak nie powstanie SM5....nie wiem na jaki nikt wtedy zmienie:D:D

Darth_Carnage

Wtedy będzie koniec świata:).............<za krótki>

Dyskobol

dlatego ze nie bede wiedzial jaki nick miec czy dlatego ze nie powstanie Sm5??:D

Darth_Carnage

Dlatego że nie powstanie SM5,ale kto wie może powstanie SM6,tylko który to będzie rok?

Dyskobol

Pewnie będę już stara:) Wiecie, ze gdzieś czytałam, że MJ będzie w ciązy (pewnie dopiero w SM5 lub 6) i dziecko, kótre urodzi zastąpi Spider-mana gdy Tobey juz nie będzie mógł grać;/ Moim zdaniem pomysł do dupy...

Nigtingale

Do Venomusa:

Sm4 ma byc w 2009
Sm5 gdzies 2011-2012
Sm6 gdzieś 2014-2015

Darth_Carnage

Dzięki Darth Carnage za te informacje bo wogóle nie miałem pojęcia kiedy będzie 5 i 6 część

Dyskobol

Ty tak serio czy se jaja robisz??

Darth_Carnage

Kto ja? Tak czytałam to gdzieś, tak planują twórcy, szkoda, że nie skopiowałam tej informacji... jak ją znajde to tutaj zamieszcze.

Nigtingale

nie nie...do było do Venomusa....

Darth_Carnage

Do Darth Carnage:
Czytałem gdzieś kiedy mniej więcej będzie 5 i 6,ale tak dokładnie nie wiedziałem

Dyskobol

istnieje też inna wersja pojawienia sie nowej trylogii SM w następującym czasie: SM4 -2011 rok(myśle że warto czekac 4 lata na 4 częśc bo wtedy może byc naprawde lepsza od 1,2,3 razem,wkońcu Sam Raimi podobno musi odpocząc od spidermanów i nabrac sił by na ten właśnie rok film był gotowy). biorąc na logike to każda częśc dotej pory powstaje co: (SM2 odstęp od SM)2 lata ,(SM3 od SM2)3 lata a więc: zgodnie z obliczeniami SM5 powstałby w 2016(czyli przez 5 lat)a SM6 w 2022 (czyli 6 lat).tym samym historia spidermana ciągnęłaby sie przez 20 lat(bo od czasu premiery pierszej części-2002 rok).fascynujące...

Walker_

''SM5 powstałby w 2016''
''SM6 w 2022 ''

bym sie chyba zajebał...nie mam zamiaru tyle czekać:P:D

Walker_

Osobiście ja bym wolał,żeby SM4 był trochę później,Sam Raimi mógłby dłużej nad nim popracować i zrobić z 4 najlepszą dotychczas część

Dyskobol

jeśli chodzi o SM4 to tak może byc troche później...ale SM5 i SM6 to nie...

P.S. maria221 ty bedziesz jutro na forum wieczorem??;>

Darth_Carnage

Zobaczcie jak zboczyliśmy z tematu gadamy o kolejnych częściach SM a temat brzmi: ''W SM4 Lizard, potem prawdopodobnie Kraven The Hunter:P''

Darth_Carnage

Będę:) A co już tęsknicie? Wątpię, zby te Spider-many dzielił tak długi odstęp czasu. Po tak wielkim finansowym sukcesie Sony bedzie chciało jak najszybciej zbić więcej kasy. Tym bardziej, ze w ostatnich latach wpływy z filmów maleją. Więc SM4 będzie pewnie za 2-3 lat;)

Nigtingale

nie to że tesknimy:P ale gadałem z Kudiim na gg i chciał zrobić czata ja też bym był i ty to jest juz nas troje....może jutro jeszcze ktos by przylazł ze Spider Teamu: aleex(ma teraz inny nick ale nawet nie umiem go wymówić)macin535 Red Spider może przyjdą....

Darth_Carnage

Do Darth Carnage:
No masz racje SM4 może być później ale 5 i 6 nie:)!!!

Dyskobol

Co się dzieje z Gregoranem Vangelisem? Dawno go nie było:/

Nigtingale

On nie ma neta z tego co wiem.....więc chodzi do kafejki ale wiesz on nie ma worka kasy bez dna:D:D:P.....my ci nie wystarczamy:D:D:P hehe...dawno tez nie było Darth Venoma,overalla,brodzikma ale rozumiem ze nie wszyscy mają czas;):)

Darth_Carnage

No też mi ich brakuje eee, może wrócą:)oby. Bo z nimi byłoby weselej:) No ale skoro Alex wrócił to moze i reszta też sie odnajdzie, po zaliczeniach/sesji:)

Nigtingale

Jeżeli ja zaliczę tą sesje, to będzie świeto :D narazie mam 2 koła w plecy ;] haha i egzaminy już widać na horyzoncie ;]
To taka mała dygresja do tematu :P

Dextromethorphan

Będę trzymać kciuki:) Mnie już tylko jeden egzamin został i jedno zaliczenie na konsultacjach:/