Czy orientuje się ktoś, czy płyta bluray 3D zadziała na zwykłym odtwarzaczu bluray 2D ??
Dokładnie, 2D odtworzy bardzo dobrze, wersję 3D również, ale błędnie. Do prawidłowego odtwarzania 3D potrzebujemy odtwarzacza 3D, telewizora 3D, no i oczywiście okularów, :)
OK, wielkie dzięki. Właśnie mam zamiar zakupić ten film i nie byłem pewien czy wogole płyta odpali ... :)
Ogólnie przez większość seansu film odtwarza elegancko dopiero pod koniec seansu przy scenach akcji obraz i dzwięk mocno się zacina. Nie wiesz co może być przyczyną ? ja myślę, że powodem może być przestarzały soft w odtwarzaczu, ale nie mam pewności.
Oprogramowanie będzie ostatnim powodem takiego stanu rzeczy. Niektóre odtwarzacze blue-ray mają kłopoty z rozbudowanymi ścieżkami DTS, a cięcia obrazu są tego konsekwencją. Wyślij samą ścieżkę stereo z odtwarzacza i zobacz jak to wygląda. Zdarza się też, że płyta zawiera błędy. Mam film (cena 70 zł), w którym ścieżka dźwiękowa gubi synchronizację z obrazem i jest tu ewidentnie feler płyty, gdyż testowałem ją na kilku odtwarzaczach i playstation 3. A w ogóle jaką ścieżkę dźwiękową słuchałeś?
Film oglądałem na ścieżce DTS-HD MASTER AUDIO 5.1, ale gdy włączam polski dubbing 5.1 to dzieje się to samo. Płytkę muszę jeszcze przetestować na PS3 u znajomego. Może to być wina odtwarzacza który ma już 2 lata i generalnie jest ze średniej półki cenowej ok. 600 zł
Hej, na PS3 filmik śmiga aż miło, czyli jednak odtwarzacz zamula ;). . . ehhh i znowu trzeba zainwestować w lepszy sprzęt ;p
Rozumiem, też mam tani odtwarzacz BD, ale większych problemów z odtwarzaniem płyt BD nie miałem, raczej z formatami dalece stratnymi. Inwestycja w nowy sprzęt jest zawsze przyjemna, choć nie zawsze możliwa, pozdrawiam, ;)
P.S. Dobry kierunek: http://www.cinematic.pl/odtwarzacze-blu-ray/srednia.html
hehehe, taka inwestycja jest dla mnie zdecydowanie niemożliwa :), ale dzięki za podpowiedz. Moze kiedys, za lat kilka, jesli wygram jakis los na loterii :)