Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161501
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Wersja 3D

ocenił(a) film na 8

Czy orientuje się ktoś, czy płyta bluray 3D zadziała na zwykłym odtwarzaczu bluray 2D ??

ocenił(a) film na 5
nashty88

Nie, nie zadziała, na płycie blue-ray są jednak do wyboru obie wersje 3D i 2D.

ocenił(a) film na 8
rafa396

Ok, czyli skoro jest wersja 2D to powinno zadziałać.

ocenił(a) film na 5
nashty88

Dokładnie, 2D odtworzy bardzo dobrze, wersję 3D również, ale błędnie. Do prawidłowego odtwarzania 3D potrzebujemy odtwarzacza 3D, telewizora 3D, no i oczywiście okularów, :)

ocenił(a) film na 8
rafa396

OK, wielkie dzięki. Właśnie mam zamiar zakupić ten film i nie byłem pewien czy wogole płyta odpali ... :)

ocenił(a) film na 8
rafa396

Ogólnie przez większość seansu film odtwarza elegancko dopiero pod koniec seansu przy scenach akcji obraz i dzwięk mocno się zacina. Nie wiesz co może być przyczyną ? ja myślę, że powodem może być przestarzały soft w odtwarzaczu, ale nie mam pewności.

ocenił(a) film na 5
nashty88

Oprogramowanie będzie ostatnim powodem takiego stanu rzeczy. Niektóre odtwarzacze blue-ray mają kłopoty z rozbudowanymi ścieżkami DTS, a cięcia obrazu są tego konsekwencją. Wyślij samą ścieżkę stereo z odtwarzacza i zobacz jak to wygląda. Zdarza się też, że płyta zawiera błędy. Mam film (cena 70 zł), w którym ścieżka dźwiękowa gubi synchronizację z obrazem i jest tu ewidentnie feler płyty, gdyż testowałem ją na kilku odtwarzaczach i playstation 3. A w ogóle jaką ścieżkę dźwiękową słuchałeś?

ocenił(a) film na 8
rafa396

Film oglądałem na ścieżce DTS-HD MASTER AUDIO 5.1, ale gdy włączam polski dubbing 5.1 to dzieje się to samo. Płytkę muszę jeszcze przetestować na PS3 u znajomego. Może to być wina odtwarzacza który ma już 2 lata i generalnie jest ze średniej półki cenowej ok. 600 zł

ocenił(a) film na 5
nashty88

Może tak być. Daj znać jak pójdą testy na PS3, :)

ocenił(a) film na 8
rafa396

Hej, na PS3 filmik śmiga aż miło, czyli jednak odtwarzacz zamula ;). . . ehhh i znowu trzeba zainwestować w lepszy sprzęt ;p

ocenił(a) film na 5
nashty88

Rozumiem, też mam tani odtwarzacz BD, ale większych problemów z odtwarzaniem płyt BD nie miałem, raczej z formatami dalece stratnymi. Inwestycja w nowy sprzęt jest zawsze przyjemna, choć nie zawsze możliwa, pozdrawiam, ;)
P.S. Dobry kierunek: http://www.cinematic.pl/odtwarzacze-blu-ray/srednia.html

ocenił(a) film na 8
rafa396

hehehe, taka inwestycja jest dla mnie zdecydowanie niemożliwa :), ale dzięki za podpowiedz. Moze kiedys, za lat kilka, jesli wygram jakis los na loterii :)

ocenił(a) film na 8
nashty88

ps. u mnie też to jest pierwsza płytka z którą dzieje się coś takiego, a filmów na BD mam dość sporo.