Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161506
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Film byłby zaje*isty: zaje*isty strój, zaje*isty aktor Andrew Garfield i wszystko by było dobrze gdyby nie te poje*ane wyrzutnie sieci!!!

Co o tym myślicie???
Czy według was te wyrzutnie sieci są potrzebne??

pmikolaszek99

myslimy ze sa potrzebne,i radzimy ci zajzec do komiksu:)

pmikolaszek99

Parker je skonstruował co ukazuje jego inteligencje w pewien sposób. Ukazuje także że nie jest bohaterem wyłącznie tylko na super mocach. Moim zdaniem ich brak był największym bezsensem trylogii Raimiego. W komiksie oczywiście były.

pmikolaszek99

sanczopansa: Tak wiem czytałem ten komiks :-/

neo_angin: no ale pomyśl człowiek pająk bez naturalnej mocy wystrzeliwania sieci ???. Każdy pająk umie robić sieć !!!. A właśnie w filmach Raimiego można go było nazwać człowiekiem pająkiem a nie to co w Amazing.

Bardzo doceniam to żę twórcy postanowili pokazać prawdziwe, komiksowe oblisze Spidey'ego ale pająk bez sieci to toche głupie

ocenił(a) film na 10
pmikolaszek99

Każdy pająk ma tez kądziołki przędne, a u Raimego Peter ich nie miał, po prostu wystrzeliwał sieć z nadgarstków, co jest dziwne, bo u pająków sieć powstaje na końcu odwłoka. Nie mówiąc już o tym, że sieć wyglądała jak wystrzeliwana z żył, co jest absurdem, nie sądzisz?
Wyrzutnie w nowym filmie to moim zdaniem dobry pomysł. Zawsze będzie ten mały dreszczyk emocji, gdy nagle w środku walki, Peterowi skończy się pajęczyna.

deathmaster

Na pewno sieć się w jakimś ważnym momencie skończy. To był standard w komiksach xD

neo_angin

Dokładnie z tego co pamiętam, będzie moment jak mu się skończy i będzie biegł ulicami new york, wskoczy do jakiejś przyczepy jakiegoś samochodu i tak przemierzy resztę drogi ;) a dlaczego? bo mu się sieć skończyła ;)

ocenił(a) film na 8
deathmaster

Właśnie sobie wyobraziłem spider-mana latającego po mieście za pomocą sieci wystrzeliwanej z odwłoka xD

ocenił(a) film na 10
Mathiej

Przez Ciebie ten obraz będzie za mną chodził cały dzień, dziękuję bardzo xD

pmikolaszek99

Tak, czytałeś komiks... jaki? bo mi się wydaje że żaden, a ty jesteś fanboyem filmów raimiego, tak?
Jak może być bez wystrzelania z nadgarstków? normalniej i logiczniej i lepiej, wszyscy spider-mani ze wszystkich światów takich używali, raz w 616 to zmienili i szybko wrócili jednak do wyrzutni!
Poza tym pająki przędzą sieć, a nie wystrzeliwują jej z kończyn...
Tak... pająk bez sieci to głupie... ale to jest człowiek pająk i on używa wyrzutni, to tak jakbyś teraz batmanowi zarzucił że ma pelerynę a nie skrzydła jak nietoperz.

daken

Z tym batmanem to było dobre xD
Wbijcie do mnie na blog żeby wziąć udział w głosowaniu.

neo_angin

thanks i zajrzę ;)

pmikolaszek99

daken,deathamaster,neo-engine: przyznaje wam racje to będzie bardzo fajne gdy skończy mu się sieć i w ogóle, ale chce wam też przypomnieć że w filmie Spider-Man 2 też mu się skończyła sieć, ale przyznaje że dzięki wam zmieniłem nastawienie do tych wyrzutni.

daken:Mało czytałem ale czytałem: Spider-Man 2099 (ale to się chyba tu nie liczy), czytałem troche amazing spider man brand new day i big time. Nie nie jestem fanboyem filmów Raimiego ale z marvela jestem fanboyem x-menów synu Wolverine'a

deathmaster:tak masz racje z kądziołkami przędnymi.

pmikolaszek99

Moim zdaniem wyrzutnie sieci to dobry pomysł mam nadzieję że będą czerpać pomysły z komiksu a nie jak u Nolana z ostatnim batmanem koncepcja trzeciej części mi nie podchodzi.