Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 161 tys. ocen
6,7 10 1 161490
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Oglądając nowego Spider-mana, nasuwało mi sie tylko porównanie do Zmierzchu. Glowny bohater
hipster.
Nie umywa się do genialnej trylogii. Niestety ale teraz takie czasy, ze kazdy film musi byc pod
pasowany dla nastolatek.
Nie pisac mi tu ze to bardziej odwzorowany Spider-man, taki jaki byl w komiksach, bo to żadne
usprawiedliwienie. Czytalem komiksy, TM-semic jak i te Ultimate.
Dla mnie film na 1/10 i nie wroce nigdy do tego go..wna

RobinOne

to teraz każdy kto nosi okulary to hipster?

Anakin_Skywalker

Jakie okulary? Chodziło mi o jego cały imidz, oraz zachowanie. Emo idioty.

ocenił(a) film na 7
RobinOne

Yyyy po prostu nastolatka moze? Taki jaki jest Parker w komiksach?

Himiteshu

Obejrzyj Zmierzch tam tez masz niby nastolatka z podobna fryzura i zachowaniem.
Naprawdę, nie rozumiem zachwytu tym nowym pajakiem, ktory jest lata świetlne gorszy od trylogii. A druga czesc jest jeszcze bardziej nijaka i denna.
Webb nigdy nie postawi wyżej poprzeczki od Raimiego, wiec ciagna ten film by Sony nie straciło praw do tej postaci.

RobinOne

W końcu mnie ktoś rozumie!

W filmach nie chodzi tylko o cholerne efekty specjalne...
Jak zobaczyłam pierwszą część to mało się nie rozpłakałam. A Peter Parker jako Peter Parker w komiksach był po prostu takim słabiakiem-leszczem, po prostu słabiakiem. A nie hipsterem z TAKIMI włosami! Jak zobaczyłam jego włosy... jego włosy... facepalm. Nie przeżyję tej fryzury...

ocenił(a) film na 4
RobinOne

"genialnej trylogii" ? Zarówno nowa wersja, jak i poprzednia to tak samo słabe filmy. A tego potworka Spiderman 3 nigdy nie zapomnę, niestety.

ocenił(a) film na 10
Wernetto

to po co wchodzisz na strone filmu ktorego tok nie lubisz

ocenił(a) film na 4
marvelstudios

po pierwsze mam do tego prawo, po drugie chciałem zobaczyć opinie innych, po trzecie każdy szanujący się miłośnik Marvela nie polubi tego filmu.

ocenił(a) film na 10
Wernetto

mylisz sie nie oceniles zadnego filmu marvela o komiksy nawet nie pytam za samego spidermana i efekty oraz muzyke nalezy sie 5-6/10 prawdziwy fan marvela doceni kazdy film z postaciami marvela jaki by nie byl zly

ocenił(a) film na 4
marvelstudios

ocenę filmów na podstawie komiksów marvela zostawiam sobie. Nie muszę oceniać wszystkiego na filmwebie, nikt mnie do tego nie zmusza.

ocenił(a) film na 10
Wernetto

w sumie tak jest lepiej

ocenił(a) film na 7
Wernetto

rBritney Spears czy Madonny jak nie lubisz to tez sluchasz ich kawalkow i piszesz komenty? Brawo :)

ocenił(a) film na 4
Himiteshu

myślenie nie boli naprawdę. Pomyśl raz jeszcze, przeczytaj mój komentarz. Lubie Spider-Man'a lubię dużą część tworów Marvela, choć zdecydowanie DC jest dla mnie lepsze. Więc oczywiste, że muszę skomentować nieudany film o tym ciekawym bohaterze z moich ulubionych komiksów.

Także jeśli lubisz Madonne to jak nagra zły kawałek to nie skomentujesz, bo co? Nie wolno? Nie wypada? Krytyka jest zła? W takim razie po co istnieją recenzenci? Po co istnieje KMF czy Filmweb? Twoja logika jest na poziomie dziecka z przedszkola. Nie chcę cię obrazić. Stwierdzam tylko fakt.

ocenił(a) film na 10
RobinOne

gownem? co ty tu robisz pod tym filmem za smego spidermana 3 punkty

ocenił(a) film na 3
RobinOne

Spider-man kompletnie nie przypomina tu tego komiksowego. W komiksach był to zwykły człowiek, który niczym się nie wyróżniał. Potem zdobył supermoce, zaczął z nich korzystać, aż w końcu zrozumiał jaka odpowiedzialność na nim spoczywa i staje się Spider-manem.
Tu jest od początku lubiany, wygląda na przystojniaka. I w sumie to on nie przechodzi tej drogi przemiany w spider-mana. Niby zachowano elementy tej historii, ale w taki sposób, że nie widać za bardzo rozwoju tej postaci.
Poprzednia trylogia lepiej oddała charakter Spider-mana. Tam spider-man był faktycznie spider-manem. Zwykłym człowiekiem, który posiadł wyjątkową moc, która staje się jego brzemieniem. W tym filmie za bardzo tego nie pokazano. W ogóle tu Spider-man nie przypominał Spider-mana. W ekranizacji można wiele rzeczy zmieniać, ale tu wyrzucono to co było najbardziej charakterystyczne dla tej postaci. Po prostu to trochę tak jakby chcieli zarobić na marce i nakręcić film w stylu tego co jest popularne nie patrząc na to o czym właściwie jest komiks.

MistrzSeller

100% racji.

ocenił(a) film na 7
MistrzSeller

Nie ma to jak nie znac postaci :)

Himiteshu

Pewnie ty się znasz bardzo. Az tak bardzo ze ci ta cala wiedza wychodzi uchem i nosem.

ocenił(a) film na 7
RobinOne

Ale w tym wypadku ma rację.
Facet nie ma najmniejszego pojęcia jaki w komiksach był spider-man a wypowiada się pisząc głupotę za głupotą.

Dealric

Ale ze co? Ze ja sie nie znam ?

ocenił(a) film na 7
RobinOne

Że ten seller się nie zna twierdząc, że Raimi stworzył filmy mające COKOLWIEK wspólnego z komiksem.
A jest na odwrót. Jeśli uznać któryś film za podobny do komiksu to tasmy.

Dealric

Widocznie nie zrozumiales. Raimi stworzyl Spider-many, nie bez powodu odbiegajace, od komiksow.
Webb zrobil na odwrod i jaki mamy efekt ? Film jest gownem. To co fajnie wyglada w komiksach, w filmie ...

ocenił(a) film na 7
RobinOne

No widocznie ty nie zrozumiałeś, bo jeśli nazywać gównem coś to spider-mana 3 raimiego.

Dealric

SM3 zjada wszystkie czesci nowego Spider-mana. Pewnie i 3 cześć zje.

ocenił(a) film na 7
RobinOne

No to się nie znasz ;>

Dealric

Znam się.

ocenił(a) film na 8
MistrzSeller

Ale Parker nie jest w tym filmie lubianym przystojniakiem. Nie należy do szkolnej elity, ciężko też powiedzieć, żeby Garfield był jakimś wyjątkowo przystojnym aktorem.

Maguire był zdecydowanie złym Parkerem i Spider-Manem, nie miał tego luzu i lekkości, która charakteryzuje tę postać. Był bardziej zapłakaną ofermą, niż niepoważnym luzakiem.

ocenił(a) film na 6
RobinOne

A mi właśnie ten podoba się bardziej, wszytko wygląda tu naturalnie, sam Peater wygląda jak nastolatek, a nie jakaś stara ciota przebrana za nastolatka, tak samo Gwen, wygada dużo młodziej. Do tego ta twoja :genialna trylogia" jest jak dal mnie tak przesłodzona, wszytko takie kolorowe, niemal jak stare batmany, fuj!!!!! nie podoba mi się to, do tego zwróćmy uwagę na efekty specjalne nowego Spidremana, tutaj nie mam porównania, nie jak dla mnie ten film dużo lepszy.

ocenił(a) film na 7
Roza_000

Dobrze napisane, są jednak normalni ludzie na tym forum ktorzy znaja sie na rzeczy. Pozdrawiam :)

Himiteshu

To co ? Teraz wszyscy którym nie podobał się nowy pająk hipster, i którzy wola stara dobra trylogie, są nienormalni ?
Zajebisty tok rozumowania

ocenił(a) film na 7
RobinOne

Yyyy kazdy nastolatek w 21 wieku to hipster? A Ty ile masz lat? 48 ze taki to inny sie uwazasz i dorosly? :)

ocenił(a) film na 3
Roza_000

Tylko, że to nie ma nic wspólnego z komiksami na podstawie których jest. Ten film to taki średniak robiony pod nastolatki, nie mający nic wspólnego z klimatem i przesłaniem Spider-mana.

ocenił(a) film na 6
MistrzSeller

Czyli klimat Spidermana to taka kolorowa masakra :/

ocenił(a) film na 7
RobinOne

Wyjdź bo żal Cię czytać