Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161506
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

http://comicbookmovie.com/spider-man_movies/news/?a=42287

daken

No i wiemy, że peter sam uszyje strój.

daken

wyjaśniło się! peter będzie produkować pajęczyne szyją, a dopiero następnie bedzie używał jej do wyrzutni sieci...

PawelM

ty serio tak? czy... bo niby sens ma, ale...

daken

jasne, że nie... ale widać, że urywa pajęczyne z miejsca ukąszenia. gdyby tak miało być, to dlaczego nie mógłby od razu produkować w nadgarstku?

PawelM

Teraz sam nie wiem, jak to ma działać, fakt że pajęczynę urywa z miejsca ukąszenia, sam nie wiem :/

daken

pewnie po prostu pozostałość po ukąszeniu, może wraz z pajęczyna pająk wpuścił jakiś zmutowany jak...

PawelM

No i jeszcze głos lizarda xD

daken

Gdzie?

PawelM

Jak peter siedzi przed kompem, ma koszulkę czarną na ramiączkach i szyje kostium, wtedy jest głos lizarda, ja tak przynajmniej uważam.

ocenił(a) film na 7
daken

To nie Lizard, to normalny głos Rhysa Ifansa :)

_Szaman_

No nie wiem, czy rhys mówi do petera w taki sposób... ale kto rozwala samochody? chyba lizard.

ocenił(a) film na 7
daken

Na 100% rzuca nimi Lizard, niestety tak sprytnie dobrano ujęcie, że ciężko go tam dojrzeć. Możliwe też jest, że Lizard nie będzie miał zmienionego głosu lub też nawet to, że odejdą od komiksu i nie będzie już mówił w finałowej fazie transformacji która da nam końcowe starcie na ulicach Nowego Jorku.

ocenił(a) film na 7
_Szaman_

PS Chociaż z drugiej strony mieliśmy zdjęcie Rhysa Ifansa pływającego prawdopodobnie w kanałach, więc teza o końcowej transformacji dopiero w finale filmu raczej odpada. To nawet lepiej bo będziemy mieć więcej Lizarda.

daken

http://fotofotki.pl/viewer.php?file=hc9lwad50glo693rg9.jpg

daken

ciekawe, gdzie rodzice petera się tak spieszą. pewnie zginą w wypadku samochodowym. Nie wiem jak to było w komiksach, ale w SM TAS byli jakimiś agentami. Mam nadzieję, że tego w filmie NIE wykorzystają (gdyby TASM robił marvel, to mógłby być ciekawy motyw). Na zwiastunie widać, jakby connors pracował dla oscorp, co miałoby sens, ale co tam może robić gwen w kitlu?
Fajnie wygląda Spider w kostiumie siedzący w swoim pokoju. Ciągle mam nadzieję, że zobaczymy chociaż jako cameo normana osborna (lub jego syna) lub JJJ (na fotkach z planu widać furgonetkę DB, więc i on gdzieś mógłby się pojawić)

ocenił(a) film na 7
PawelM

Connors może zapraszać swoich najzdolniejszych studentów na praktyki w laboratorium Oscorp gdzie sam pracuje. Emma Stone powiedziała w wywiadzie, że jej Gwen będzie kujonką.

Oby rodzice Petera nie byli tajnymi, rządowymi agentami, najfajniejsze w historii Parkera jest to, że jest on zwyczajnym chłopakiem jak każdy z nas, z którym wielu może się utożsamiać. Czy zwyczajny chłopak ma za rodziców tajnych agentów? Fajnie zobaczyć dawno niewidzianego w żadnym większym filmie Campbella Scotta, zaliczył on świetny występ w "Singles" Camerona Crowe'a a potem jakoś stopniowo było go w kinie jakby coraz mniej.

_Szaman_

To tak, to raczej oscorp i wtedy jedziemy z ultimate, ojciec petera jest współtwórcą symbiotu xD
Peter w oscorp nabywa moce i... pojawia się pierwszy goblin, proto goblin, a w drugiej części, może venom, a może bardziej szalony goblin skoro filmy mają być mroczniejsze xD ciekawie się zapowiada.

daken

Nie chce żadnego proto goblina, ani w tej, ani w kolejnych częściach (już nie wspominając o ojcu petera jako twórcy symbiotu). Po co marnować czas ekranowy na jakieś 8rzędne postacie? Skoro można go wykorzystać, na dużo lepszych i bardziej znanych przeciwników... Jeśli faktycznie będzie coś na wzór proto goblina w tej części. To mam nadzieję, że jedynie będzie to jakiś naukowiec oscorp, który uległ wypadkowi na skutek czego nabrał jakiś tam zdolności, co wykorzystał norman do stania się goblinem. Lub coś takiego.

PawelM

Tyle że goblin jest tym dla spidera czym joker dla batmana, a ja chętnie zobaczę jakiegoś goblina, każdy jest zrażony po tym co było u raimiego mam wrażenie i za każdym razem mówi dość goblinów.

PS: właśnie tak jak napisałeś, taki jest jego origin, pojawił się tylko w oryginalnym świecie 616 i nie używał kostiumu, po prostu sam zmutował.

ocenił(a) film na 7
PawelM

Spokojnie, Sony nigdy nie zgodzi się na tak mało znaną postać jak Proto Goblin. Już przecież kręcili nosem na całkiem rozpoznawalnego Sępa.

_Szaman_

Na sępa kręcili dlatego, bo nie chcieli jednego przeciwnika, tylko kilku, a proto goblin sam powiedz, oscorp w tym filmie równa się moce petera, lizard i na przyszłe filmy goblin, tak więc tutaj pasuje ta rola, sam aktor powiedział, że gra tylko w kilku scenach "akcji" a on także nie gra akurat postaci o takim samym nazwisku dla jaj, zbyt dużo poszlak prowadzi do małej roli proto goblina

ocenił(a) film na 7
daken

Kilka scen akcji równie dobrze może oznaczać, że chowa się pod stołem w laboratorium podczas bijatyki :) Przypomina mi to sytuację kiedy Bruce Campbell opowiadał, że w Spider-Manie 3 gra pomocnika Spider-Mana, co właściwie jest prawdą ale tylko częściowo, tak samo może być tutaj.

_Szaman_

Będzie cameo ze stanem lee i ostra walka z lizardem w bibliotece tak apropo.

Ale tutaj mamy tak: oscorp i 3 rzeczy z nim związane, aktor mówi że zagra w kilku scenach akcji, a jego bohater nazywa się tak jak postać przed mutacją w proto goblina.

_Szaman_

To z gwen ma sens, może peter też został zaproszony stąd się tam wziął. Dlatego napisałem, że mam nadzieję, że NIE wykorzystają tego pomysłu. Gdyby film robił marvel można by ich jakoś do SHIELD podłączyć.
Film, mimo iż kilka scen przypomina te od raimiego, zapowiada się lepiej niż poprzednia trylogia.
Jedyne do czego mam obawy, to jak sobie webb ze scenami akcji poradzi oraz lizad też nie bardzo mnie nie przekonuje jako przeciwnik

ocenił(a) film na 7
PawelM

500 days of Summer i teledyski Webba pokazały, że ma on wyobraźnię wizualną, może nie przejedzie się na scenach akcji tak jak Marc Forster przy Quantum of Solace.

W sprawie Lizarda dużo zależy od tego na czym skupia się scenariusz, jeśli na wielkiej jaszczurce która chce zmienić całą ludzkość w jaszczurki to pozostaje nam jedynie modlitwa...Jeśli jednak skupia się na dramacie naukowca i jego rodziny i na desperackich próbach odwrócenia eksperymentu to jestem spokojny o efekt. Udział Ifansa który lubi dziwaczne role każe mi stawiać na tą drugą, lepszą opcję.

_Szaman_

Być może masz rację...
Co do samego filmu to mam nadzieję, że wszystko nie będzie się toczyć tak szybko jak u raimiego... Niech peter zostanie spider-manem gdzieś dopiero w połowie filmu. Swoją droga ciekawe ile będzie trwał...
Ponawiaw swoje pytanie: kto wie jaka firma robi efekty do tego filmu?

ocenił(a) film na 7
PawelM

Sony Image Works, ta sama co do filmów Raimiego. Niestety, bo liczyłem na jakąś świeżość którą mogła dać praca ILM-u czy WETY ale widać Sony jest zbytnio zakochane we własnym studiu od efektów.

_Szaman_

Wiem tylko że gość od thora jest głównym dowodzącym w spideyu.

Szaman: Z tego co wiem, będzie scena jak oddział swat mutuje i to akurat może być, bo nikt nie mówi o jaszczurkach, tylko jakichś mutantach. Do tego z tego co wiadomo connors będzie powoli mutował, najpierw trochę skóra, potem całe ciało, a dopiero potem raczej lizard z paszczą.

ocenił(a) film na 7
daken

Gość od kaskaderki w Thorze, nie od CGI.

Tylko, że z tym oddziałem S.W.A.T. to była jedna z wielu plotek na Comic Book Movie które nie zawsze się sprawdzają (podobnie jak np niedawny opis pierwszego trailera). Jak na razie w obsadzie na Imdb mamy mnóstwo uczniów i naukowców a nie ma ani jednego członka S.W.A.T.

_Szaman_

Swat będzie, bo jest ojciec gwen i nagonka na spideya co zostało udowodnione.

I o to mi chodzi, że w spideyu mamy praktyczne efekty, a mniej cgi. Nie licząc takich akcji jak w zwiastunie, ale już po np pierwszym wspinaniu petera widać jak ładnie się to prezentuje i mrocznie, a nie zabawa u raimiego.

PawelM

Niech cię przekona, lizard jest bardzo inteligentny, silny, zwinny, a mroczne sceny w kanałach... mmmm

Do tego będzie raczej mała rola proto goblina, a to tak jak z dr octopusem, wielu myślało że za słaby, że nie zbyt cool, a potem film okazał się chyba najlepszą częścią z trylogii, niezbyt dziecinny, ale też nie komedia jak sm3.

ocenił(a) film na 5
daken

Hmm..nie byłem pozytywnie nastawiony do tego projektu. Myślałem, że zwiastun to zmieni, ale dalej mam mieszane uczucia.

ocenił(a) film na 8
daken

Całkiem obiecujący zwiastun, ciekawe co rzeczywiście z tego wyjdzie :)

ocenił(a) film na 7
Pinokio1983

po teaserze widać
że spider man bedzie ukazany w leprzym świetle

mrPARADOKS

lepSZym * ;P

daken

to na razie teaser bez szału wiadomo, ale jak nie uśmiercą Gwen to się niemiłosiernie wkurzę ona może być pierwszą dziewczyną Parkera, ale prawdziwą miłością jest MJ i powinni postarać się o odpowiednią aktorkę(nic nie miałem do Dunst) Dalej gdzie jest Harry ? Gdzie J. Jonah Jameson ? będą w ogóle? Rozumiem inspiracje serią Ultimate, urealnienie , ale czy to im wyjdzie na dobre? Ludziom mogą nie spodobać się, aż tak duże odstępstwa od lubianej serii Raimiego.

dYDelf

To, jest to nowa seria czy kontynuacja raimiego człowieku? weź się opanuj, właśnie o to chodzi, aby podejść do tematu tak jak podszedł nolan... ja mam dość scen typu: o moja córka zaraz zginie, a cześć jestem eddie, albo taniec przy fever, strój goblina... dość.

daken

Tak teraz każdy chce żeby filmy na podstawie komiksów były takie jak Nolana realne HAHAHa niedługo zrestartują Man-Thing i będą chcieli żeby był mroczny i realny jak nowe Batmany :D bez przesady to komiks i trzeba się trzymać pewnych reguł i postaci które odgrywają kluczowe role w komiksie, a takimi osobom byli Harry i MJ Watson. Tyle dziękuje, a Ty draken weź stoperan na wstrzymanie bo od tego spinania to ci zwieracze puszczą ;)

dYDelf

Nie chodzi o realne, ale rakiety z iskrami, maska goblina z rozdziabioną gębą, jakieś patriotyczne bzdety, błędy...
Może inaczej, chodzi o realistyczne podejście w sensie, każda postać jest prawdziwa, z krwi i kości, cierpi, czuję, ma problemy, czegoś chce. Tłumaczenie "rzeczy" a nie że strój się bierze znikąd, a mj zawsze na końcu jest w opałach bo tak. U raimiego to było płytkie trochę.

PS: puść sobie scenę tańca petera, najpierw boogie, a potem jazz i tak około 30 razy.

dYDelf

A co niby Man-Thing nie był realny i mroczny? Jak dla mnie to najlepiej nadająca się postać do kierunku obranego przez Nolana.

dYDelf

Wątpię żeby Gwen Stacy uśmiercili w pierwszym filmie aktorka podpisała kontrakt na udział w kilku filmach o Spider-Manie tutaj jest nawet o tym news : http://film.wp.pl/id,114681,title,Emma-Stone-dluzej-ze-Spider-Manem,wiadomosc.ht ml?ticaid=1cb2%20f

buterfly

No i właściwie po co miała by ginąć? powtórzę to inteligentom którzy są "mondrzejsi" to jest adaptacja, gdybym chciał to samo co w komiksie, to bym wziął komiks, a że opiera się to po części na ultimate, to wiedzcie, żę gwen stacy, nie umiera od razu, umiera wiele czasu później. I też do niczego to potrzebne nie jest.
Pomyślmy, ile mamy wątków?
moce petera
życie petera
śmierć wujka
tajemnice rodziców
śmierć rodziców
obława policji i ojca gwen na spider-mana
śmierć ojca gwen (wina spadnie pewnie na petera)
historia doktora connorsa, który mutuje i próbuje to powstrzymać czym jeszcze pogarsza...

czy to nie są dobre historie, które razem z efektami, akcją stworzą lepszy film od raimiego, fani tamtej trylogii niech spojrzą dzisiaj na thora, x-men first class, iron mana? i co? tam były ważne takie relacje i to się zwróciło w postaci dobrego filmu. Lubię trylogię raimiego ale to drażni gdy tylko ją się czci i wychwala. gdzie było mnóstwo błędów, a gra maguire'a ograniczała się do płaczu ze skrzywioną miną, uśmiechu i kurczeniu brwi by być poważnym i jeszcze historia trylogi raimiego:

sm1: peter zdobywa moce, norman zmienia się w green goblina, goblin porywa mj, spider-man ratuje mj.
sm2: peter traci wiarę we własne siły, otto zmienia się dr octopusa, dr octopus porywa mj, spider-man ratuje mj.
sm3: peter staje się... emo... no dobra chamski, zadufany w sobie, eddie zmienia się w venoma, venom porywa mj, spider-man ratuje mj.

ocenił(a) film na 7
daken

cała trulogia raimiego opierała się na tej samej końcówce według mnie to troche było nudne i żałosne

daken

Osobiście jestem pozytywnie nastawiony do tego filmu, pewnie wyprawię się na niego do kina. Jednak mam nadzieję, że Spidey będzie okazywał dużo więcej poczucia humoru, tak jak w komiksach, czy chociażby tej animowanej serii "Amazing Spider Man". Czekam z niecierpliwością :)

daken

Najnowszy trailer z polskimi napisami http://www.youtube.com/watch?v=QDnX1KaUL3w

poltrailers

nie ma napisów!

PawelM

ustaw cc...

daken

fakt. mój błąd.
a tak swoją drogą. wujostwo parkera to od strony matki czy ojca?

PawelM

znaczy, że od ojca to logiczne, ale wujek petera był bratem jego ojca? czy jak?