Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161504
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

i nie dlatego, że jestem posikanym fanem starej serii Przeciwnik był fatalny, spieprzony na maxa Co do Petera mam mieszane uczucia: z jednej strony wkurza mnie ten styl młodzieżowy, lanserski, zdobiący wszystko Z drugiej Garfield oddaje lepiej to co czuje aniżeli Maguire, strój też ma fajny W bitwie pań wygrywa jednak u mnie zdecydowanie Dunst... Stara jedynka była wg mnie lepsza zobaczymy jak pójdzie dalej

ocenił(a) film na 7
Giegla

Przed chwilą obejrzałam online i mam dokładnie to samo zdanie. Stone nie była dość przekonująca w roli "dziewczyny Spidermana", ale Garfield... cóż, ma wielki plus na pewno za wyrażanie uczuć jak to ująłeś wcześniej. Pod względem wyglądu i postury moze i lepiej pasuje do Spidermana ale... Jednak sentyment do poprzednich części przeważa i zdecydowanie wolę Mcguire'a - pewnie to kwestia przyzwyczajenia i oswojenia się z rolą głównego bohatera...
Efekty specjalne jak zawsze znakomite w każdej części Spidermana łącznie z tą.

ocenił(a) film na 10
Martusia21095

A co ci nie pasuje wtym jak zagrała Emma Stone ?

ocenił(a) film na 7
Spiderman_filmaniak

Brakowało mi trochę naturalności i w grze i w wyglądzie. To świetna aktorka, ale myślę że ktoś inny w roli "dziewczyny Spidermana" byłby lepszy. To moje skromne zdanie.

Giegla

od razu zaznaczam ze bez hejterstwa

nowy pajak moim zdaniem pod absolutnie kazdym wzgledem bije nie dosyc ze stare czesci to jeszcze wszystkie razem wziete.
fenomenalnie odegrany parker z krwi i kosci taki jaki byl w komiksie [oczywiscie zdaje sobie sprawe ze nie kazdy czytal,ale to tylko dodaje smaczku] w przeciwienstwie do ciamajdowatego maguiera u ktorego ciezko bylo zaobserowac zmiane przed i po ugryzieniu przez pajaka [nie licze przypakowania i braku okularow] co wybranek serca to kwestia bardzo subiektywna bo zdaje sobie sprawe ze wielu facetow ocenia tez przez pryzmat wygladu co tak idzie na korzysc stone,nastepnie przeciwnik ; biorac pod uwage ze dafoe to swietny/wybitny aktor to przez swoj stroj rodem z power rangers nie do konca zostal wyczerpany jego potencjal,podobnie jak z molina reszta to dno a o venomie to nawet nie chce wspominac..
poza tym akcja muzyka efekty i tempo wypadaja o wiele lepiej.

pozdro!