jakich antybohaterow i wrogow widzielibyscie w kontynuacjach amazing sm?
osobicie uwazam ze raimi wykorzystal 'smietanke' czyli najlepszych antybohaterow jednak nowa odslona zapowiada sie bardzo ciekawie poniewaz postac lizarda jest niezwykle skomplikowana i jest na miare goblina w wykonaniu dafoe i ocka moliny.
Najlepiej żeby był w dwóch filmach w pierwszym tylko jako kostium(a le na końcu filmu się go pozbył) a w drugim był głównym przeciwnikiem.
Bez przesady że śmietanke jaka to śmietanka bez Carnage, Scorpiona i Alistaire'a Smythe to była najwyżej połowa smietanki:) Osobiście bardzo chciałbym zobaczyć Shockera i w późniejszych częściach jakieś klony Parkera.
fakt carnage tez jest dobry ale to wlasnie gg ock i venom to kluczowi antybohaterzy.scorpion volture smythe rihno cameleon to raczej opryszki podobnie jak sandman.
ja bym chcial zeby kraven upolowal pajaka w jakiejs czesci natomiast klony tez by sie sprawdzily ale chyba gdzies w 4,5 czesci.a wydaje mi sie ze wiecej niz trylogii sie nie doczekamy.
chociaz kto wie;]
Zdecydowanie chciałbym zobaczyć carnage'a w kolejnej części, ma duży potencjał ;)
A ja tam bym znowu chciała Green Goblina i to najlepiej podobnego do tego z kreskówki Spectacular Spiderman. Kocham tamtą wizję normalnie!
Oprócz tego chciałabym zobaczyć Rhino i Mysterio. Zwłaszcza tego drugiego.
Czemu zdziwił? Przecież to czołowy Villain. Ja bym chciał Venoma i Carnage'a (w wersji Ultimate bo z tym originem byłby ciekawy film). Shockera w postaci jakiejś epizodycznej też chętnie.
zdziwilem sie poniewaz ta postac nie jest tak czesto ukazywana w komiksach jak venom,gg czy ock.chociaz potencjal posiada ogromny.na dobra sprawe wolalbym zeby ukazali jakakolwiek postac ale z rozsadkiem i dobrym portretem psych tak jak bylow przypadku ocka.tak napewno jakies postaci epizodyczne powinny wystapic.tak jak bylo to w tdk gdzie epizodycznie wystapil strach na wroble.mam nadzieje ze tu bedzie podobnie.
ale paytrzac na to co wyszlo w 3 cz gdzie bylo 2 antybohaterow wyszla z tego kicha.
Bo żeby w filmie dobrze pokazać dwóch przeciwników, to trzeba to umiejętnie zrobić, a nie tak jak Raimi. Przez większość filmu tylko Sandman, na koniec dali na chwilkę Venoma, którego rola ograniczała się tylko do porwania MJ, co w poprzednich częściach zrobił już Gobby i Ock. MJ z powodzeniem mogłaby napisać książkę: "Jak dać się porwać i przy tym nie ucierpieć".
hehe no sprzedawala by sie jak swieze buleczki:)
wiem ze raimi srednio to pokazal dlatego napisalem ze chce zeby w amazing takich bledow unikac.
duet Venom & Carnage, całą Sinister Six no i jeszcze mógłby być ten wampir, którego imienia nie pamiętam
z tego co mi sie wydaje to morbius byl raczej czesciej pokazywany w kreskowce,troche mi brakuje do skompletowania wszystkich 102 komiksow z tm-semic ale jakos go tam nie widzialem.
Chyba w żadnym polskim wydaniu ASM go nie było. To jest strasznie stara postać i nie z Ery TM-Semic. Miał nawet własnego komiksowego Spin-ofa.
Ranking
Z czołowej szóstki zabrakło w filmach tylko mojego ulubieńca:(.
http://blogzarro.com/2007/05/20-greatest-spider-man-villains/
w wizardzie czytalem ze najchetniej ten aktor ktory wcielil sie w venoma w sm3 pasowalby na electro.fakt jako venom wyszedl slabo..
ja bym widzial voltura i kravena,a takze epizodycznie cameleona z nim tez byly jaja.
No w sumie na Electro by pasował. Cameleon pewnie by się pojawił jak marvel by kręcił swojego SM (dobrze można by wpleść wątek z Avengers). Kravena średnio lubię ale z Sępem można by fajny film zrobić.
Moim zdaniem wszystko się sprowadza do tego że w 2 będzie green goblin i może jeszcze ktoś, ale kto?... no właśnie nie wiem, chętnie widziałbym kravena albo mysterio bo te postacie nadały by klimat odpowiedni, a w 3 części musiałby być ktoś godny kto ładnie to zakończy...
kto ma takie szanse? na zakończenie trylogii? venom... carange nie, bo dwa symbioty to za dużo na jeden film... kto jeszcze? może kingpin ;)
może tu zadziwię, ale chciałbym zobaczyć ostrą walkę z... morlunem ;) to by był chaos ;)
Czemu sądzisz że będzie tylko trzy filmy? Początkowo serie raimiego planowano na 6-7 filmów tyle że potem doszło do konfliktu który wiadomo czym się skończył. Licze że nowy spidey to będzie przynajmniej 5 części. Morluna z chęcią bym zobaczył:) A co do Kingpina to mógł by być kimś kto się pojawia w kilku częściach jako mózg a Peter w pierwszej z nich nawet by nie miał pojęcia że ktoś taki istnieje a dopiero w ktorejś kolejnej częsci dowiedział by się o nim.
nawet ,nawet z tym kingpinem.mam nadzieje ze nie zakonczy sie na trylogii.alez jakby mialo byc 7-8 czesci(!) to mogla by sie zrobic z tego papka.
Czemu, jakby były dobre filmy, ale chyba nikogo nie zdziwię jeśli powiem zę chciałbym aby ten pająk jak i x-men czy ff istniały w świecie filmowym marvela :/ a tak to solo.
sanczopansa jakby co to ja daken, pietrzyk ciul mi dał bana, bo mu zwróciłem uwagę że pisze się rasa skrulli, a nie jak on to ujął "pojazdy skrulls" ;)
Niech zatrudnią kogoś kto zna się w temacie ogólnie pojętego "geekowstwa" ;) sci fi, komiksy, mangi, anime, gry, fantasy itp bo tylko na tym ciągnie portal, bo kogo obchodzą np festivale? a żeby przyciągnąć do takich newsów to robią durne tytuły typu: śnieżka rżnęła hulka...
Jak się nie zna to po co pisze i wprowadza innych w błąd, ktoś później się wydurni i zamiast pisać skrulle, napisze skrullsowie :/
Ile razy wysyłam powiadomienie to zlewają gdy ktoś spamuje, trolluje :/
http://www.komiksynaekranie.com/2011/08/teaser-trailer-ghost-rider-spirit-of-ven geance/comment-page-1/#comment-4147
Zobacz jak ghost rider miażdży, ciekawe co powiedzą hejterzy ;) tego to się nawet ja nie spodziewałem ;)
http://www.youtube.com/watch?v=hIED_CcYRFY
tu macie wersję z komentarzem reżyserów i fajnym zakończeniem z ghost riderem ;)
obadaj sobie forum batmana-burtona gdzie jest spor o to ktory joker byl lepszy.ledgera czy nicholsona.
ktory wg ciebie lepiej odnalazl sie w tej roli?:)
to samo pytanie kieruje do neo.
Hmm, wiesz powiem tak, w obu jest wiele różnic i powiązań do komiksu, ale... coś ci pokażę i to będzie moja odpowiedź ;)
http://img194.imageshack.us/img194/1475/jokervsjoker.jpg
a ja się w tamten spór nie wtrącam, bo nic z tego dobrego nie wyjdzie ;)
hahaha ;) nie, serio, po prostu... po prostu nolan zrobił sobie drogę w której nie może np zrobić jakby chciał killer crocka, tylko musiałby tak jak azarello czyli czarnego wysokiego faceta, albo poison ivy itp. Dlatego jestem za burtonem, wiesz, zawsze jak słyszę temat batmana burtona to czuję ten klimat, sam pracuję nad kontynuacją powrotu batmana w stylu burtona w formie komiksu ;) ale brakuje mi kreślarzy ;)
weee to sie dobrze sklada bo jestem kreslarzem za to scenarzytsa ze mnie raczej sredni:D
wyslij mi jakis krotki script:)
Ale to jest dopiero w powijakach, za jakiś tydzień będę miał ogólny koncept, mam na pewno kilka smaczków i zmian by nie było zbyt dużo groteski jak pingwiny z rakietami jak w powrocie batmana, ale nadal identyczny klimat ;)
ok to czekam, jak cos bedziesz mial to daj znac:)
utworzylem nowy temat jak masz ochote to wbijaj:D
http://www.filmweb.pl/forum/INNE/komiks+jako+najlepsza+forma+przekazu,1713262
ulalala calkiem niezle nareszcie troche mroczniejszego klimatu,i wiecej lancucha.mam nadzieje ze cage zrewaznuje sie po wpadce z jedynka:D
Nie mówię o tym że zakończy się seria na 3 filmach tylko że na 3 filmy widziałbym coś takiego właśnie, bo trzeci to taki wyznacznik na zakończenie wątków i nie mówię że potem już nie ;)
ja bym chciał zobaczyć w kontynuacjach the amazing spider man takich wrogów jak , ELECTRO, GREEN GOBLIN, VENOM , CARNAGE
Ja myślę w sensie takim kto jest możłiwy, skoro w tym filmie będzie lizard i proto goblin, to green goblin wydaje się oczywisty w kontynuacji i tu może być szansa dla venoma i carnage'a, jeśli skorzystają z pomysłu z ultimate.
Venoma i Green goblina. Venom powinien tu naprawdę budzić mrok, a goblin...to jak Joker dla Batmana przecież. Carnage dla mnie by się jeszcze przydał.
spidermana znam tylko z filmow i kilku komiksow (DK a nie Amazing).. A szkoda bo to jeden z moich ulubionych filmow.. gdzie moglbym znalezc komiksy online albo do kupienia? i jakie komiksy o spidermanie sa najlepsze?
spider tez byl/jest moja ulubiona komiksowa postacia:) co do komiksow online to nie mam pojecia,nie praktykuje tego. natomiast kupic mozesz na allegro tam dostaniesz ich sporo,mozesz sie rozejrzec w swoim miescie czy nie ma zadnego antykwariatu z komiskami lub specjalnego sklepu.dodam ze mieszkam w poznaniu i jest tylko jeden taki sklep.
jezeli chodzi o komiksy godne uwagi to polecam mega marvel spider-man torment (a pro po zblizajacego sie filmu z udzialem lizarda) spiderman dk -wydanie extra rowniez z udzialem lizarda.polecam rowniez ostatnie lowy kravena,maximum carange,pajeczyna smierci(swietnie narysowany i z dr ockiem jako glowny villain) w zasadzie to wiekszosc z posrod 102 egz jest warta uwagi:)