Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161509
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Oby ultimate spider-man był dla spider-manów Sama Raimiego tak jak seria X-men dla X-men: first class. Spider-man Raimiego był łzawym naiwnym, melodramatem i w niczym nie przypominał komiksowego spider-mana. Za to J. J. Jameson był genialny zawsze :)

ocenił(a) film na 3
filmomaniak34

Nie można przewidzieć jaki będzie ten film, trzeba więc czekać. Zobaczymy czy przebije trylogie Ramiego, może się też tak okazać że będzie tak głupawa ta historia Spideya i tak nudna że trylogia Ramiego będzie bardzo dobra przy tej ale miejmy nadzieje że się postarają i nakręcą dobry film.

ocenił(a) film na 9
Magic1997

Ja mam tylko skromną nadzieję, że pozbawią go elementów komedii jakie przejawiały się u Raimiego bo wcale to śmieszne nie było.

reese

no tak, taki humor w stylu "coś tu nie pasuje". Komediowe wstawki muszą być ale w formie inteligentniejszej i z pazurem. Jakiś komentarz na temat sytuacji jak np. w iron-manie 1

ocenił(a) film na 9
filmomaniak34

No tak taki poziom humoru w stylu lekko sarkastycznym jak w Iron Manie jest wskazany. Niestety Raimi ma słabe poczucie humoru.

ocenił(a) film na 7
reese

Niestety/stety będą, o czym mówił już Stan Lee, opowiadajac o swoim cameo w TASM.

ocenił(a) film na 9
Charism

Wiesz odpowiedni poziom humoru może być. W komiksie Peter też był trochę sarkastyczny żeby tylko nie wymknęło się to z pod kontroli.

ocenił(a) film na 7
reese

Zaspoileruje Ci tą scenę:

TALK WIEC UWAGA SPOILER
Spidey walczy z Lizardem w bibliotece, walają się książki, przewracaja regały, kamera pokazuje bibliotekarza Stana Lee - która majac słuchawki na uszach nic nie słyszy tylko podbija książki (w tel walka). IMO trochę żałośnie to brzmi. No, ale zobaczymy.

ocenił(a) film na 7
Charism

*który

ocenił(a) film na 9
Charism

No nie powiem poczułem zmartwienie opisem tej sceny. Wszystko oczywiście zależy od wykonania ale dobrze nie wróży. Chyba, że to tylko wyjątek żeby na siłę pokazać Stana. Tak jak w którymś Hulk'u jak pił napój z krwią zielonego a potem już nic na siłę zabawnego w nim nie było.