Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 161 tys. ocen
6,7 10 1 161494
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

porazka

ocenił(a) film na 3

klapa jakich malo! w porownaniu ze starsza wersja ta czesc w ogole nie przypomina mi spider
man'a! gra aktorska mega sztywna i sztuczna, fabula zepsuta! tak naprawde nie ma porownania
zadnego ze starsza wersja! glowny aktor moze jedynie poprosic o autograf od Tobey'a Maguire'a :)

GuessWhosBack

No nie ma porównania, bo w przeciwieństwie do starszej wersji TASM opiera się bardziej na komiksach i chwała mu za to.. lol

ocenił(a) film na 5
GuessWhosBack

Bo w tej wersji pokazali prawdziwego Spider-mana? Zabawnego, pewnego siebie i wygadanego? niż opłakanego, emowatego i nudnego spider-mana?

ocenił(a) film na 6
Sigrandil

Pewnego siebie? Gdzie on niby jest pewny siebie? Jak rozmawia z tą dziewczyną i nie potrafi sklecić zdania ? Zabawnego? W którym dokładnie momencie? Chętnie sobie obejrzę te urywki... wygadanego ? zapewne jak rozmawia z wujostwem, gdzie puszcza focha i idzie do swojego pokoju założyć mega słuchawki i patrzeć w sufit...

Ten spiderman nowy to totalne nieporozumienie, dla pokolenia wychowanego na mtv i całym tym szajsie z high school musical i zmierzchem na czele... tandetny film, gdzie główny bohater jest pozbawiony jakichkolwiek cech bohatera..

GuessWhosBack

zgadzam sie w pelni, ten film to dno, nie da sie go ogladac

ocenił(a) film na 9
GuessWhosBack

Następny który się sugeruje filmami Raimiego. Tamte filmy nie miały wiele wspólnego z bohaterem z komisów (poza strojem, wrogami i niektórymi mocami). NIe znasz Spider-mana - to nie wypowiadaj się co go przypomina a co nie:)

Poprzednie częsci były fajne, lubiłem je - ale dopiero po obejrzeniu TASM poczułem się spełniony:)
No bo daj spokój - podobał ci się Parker ciota? brzydka MJ? Te ich pseudomiłosne przeżycia?
Była niezła akcja nieźle przedstawieni wrogowie (choć do Goblina i Venoma mam obiekcje) i nic poza tym.

Aha - no i wg mnie Franco nie pasował do roli Harry'ego (choć oczywiście jest świetnym aktorem). Dehaan wydaje się lepszym wyborem:)

ocenił(a) film na 8
Coyotman

Venom u Raimiego był schrzaniony na maksa.
To jakaś sfilcowana jaszczurka skrzecząca na widok Spidera. Nijak ma się do behemota ryczącego "WE'RE GONNA TO EAT YOUR BRAINZZZZZ", którego pokochali czytelnicy. Swoją drogą, w komiksach, też naszego wesołego psychopatę skrzywdzili różnymi zmianami, Anti-Venomami. Z niecierpliwością czekam, aż ktoś wpadnie na to, że Eddie jednak najbardziej do tej roli pasował i znów przeczytam, że zeżre nasze mózgi.

Inna rzecz, że Raimi gdzieś mówił, że nie czuje symbiotów za bardzo.

ocenił(a) film na 6
GuessWhosBack

Sam film ma dosyć podobny poziom jak dla mnie, ale jednak starsza wersja jest lepsza, zdecydowanie lepszy główny bohater.
Dlaczego ten Parker, który miał być nerdem, na niego w ogóle nie wygląda, i dlaczego aktor go grający ma lat 30 :P

ocenił(a) film na 5
peruniec

Tylko w Niesamowitym Spider Manie sam Parker został lepiej odwzorowany od komiksowego pierwowzoru:)
W starych wersjach był po prostu płaczliwym nugysem

GuessWhosBack

wynudziłam się jak nigdy, poza tym PP nosi gacie prawie w kroku i świeci majtami spod spodu, to tak kole żartu