Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161506
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Witam wszystkich
Uważam ,że w rolę spider mana w najnowszym filmie powinien wcielić się Tad Hilgenbrink(aktor znany z filmu American Pie wakacje,gdzie zagrał Matta,młodszego brata stiflera). .Do roli Mary Jane moją kandydatką jest Bożenka z Klanu(Agnieszka Kaczorowska) oczywiście żartuję,nie bierzcie tego na serio.

A jakie jest wasze zdanie??

tymon_22

moje zdanie:

hilgenbrink to fatalny wybor za to rola mj genialnie przez ciebie obsadzona.
oczywiscie nie zartuje.

tymon_22

Że dzieci z porażeniem mózgowym nie powinno się dopuszczać do komputera podpiętego do neostrady.

daken

na jakims temacie zadalem ci pyt albo ja nie widzialem odp albo ty sie migasz.
przypomne ci :
wymien kilku ulubionych rysownikow i scenarzystow ,jestem ciekawy w czym gustujesz.
jak masz czas to top 10 komiksow
pozdro.

sanczopansa

Wiesz, mam wrażenie, że chcesz grać w jakąś gierkę, więc ja w nią grać nie będę, bo ty nie chcesz tego wiedzieć, tylko chcesz coś udowodnić :/

daken

co?! chyba po moich wypowiedziach na twoj temat nie sadzisz ze jest to jakas prowokacja?
po prostu widze ze znasz sie na rzeczy to jestem ciekway co lubisz,i tyle.jak chcesz sie doszukiwac jakis 'wkret' z mojej str prosze bardzo.ale nie o to mi chodzi.
btw pytalem sie wczesniej czy na tym portalu jest jakies forum poswiecone komiksom ale nikt mi nie odp.

sanczopansa

aaaa sorry, dawno mnie na fw nie było i zapomniałem cie, myślałem że to jakiś troll, sorry ;)

daken

i sru!;p
co chwile udzielam sie na forach tdk tdkr i asm:)

daken

stan lee, frank miller, alan moore, roy thomas i może loeb ;) nie żartuje tutaj xD
steve ditko, jim lee, john romita jr, steve mcNiven

top 10:
the crow
arkham asylum
knightfall
tdkr
the killing joke
ultimatum
extremis
torment
ostatnie łowy kravena
maximum carnage

daken

no wiekszosc jest tu sag z sm i barmana,ale spoko
polecam ci 2tomowe wydanie egmont batman hush mega spoko + kilka wypowiedzi lee i loeb
btw dlaczego stwierdziles ze nie zartujesz chodzilo ci wlasnie o loeba?przeciez on jest swietnym scenarzysta ;long halloween i jeszcze jeden ktory stworzyl wraz z timem salem ale nie pamietam.
arkham asylum mam po ang wraz z senariuszem.calkiem spoko,chory klimat arkham moglby sie pojawic w filmie ,chociaz jako epizod...

ja lubie;
artysta:
-f miller
-s.lee
-t.sale
-s.bisley (genialny lobo i w sumie nie tylko)
-m.texeira (swietne pl wydanie sabretooth'a)
-b.sienkiewicz
-d.cooke(glwonie znany z animowanych serii batmana i supermana)
-h.ramos
-j.romita jr
-m.mignola
z pl;
-skarzycki & lesniak
-sledziu
-rosinski

i wielu wielu wielu innych..:)
scenarzysci podobnie jak ty.z racji tego ze jestem na asp bardziej interesuja mnie kreska niz scenariusz chociaz wiadome jest to ze jedno i drugie ma takie samo znaczenie.

top10;
1.sin city
2.jez jerzy
3,torment
4,kot fritz
5,lobo paramilitarne swieta specjalne
6,lobo&batman -KOZAK!!!
7,300
8,hellboy
9,blacksad
10,knightfall
jest tego jeszcze wiecej ale tak z brzegu zapodalem:)

sanczopansa

Stary ja czytam to wszystko co leci, to co mi poleciłeś mam już za sobą, napisałem ci wyłącznie to co strasznie lubię,

egmont za około 60 zeta pewnie, wydaje jokera azzarello, szkoda że cfc już dawno przetłumaczyli, pewnie kupię jak stanieje ;)

daken

jezeli to sa twoje ulubione to troche slabo,nie mowie ze sa zle bo sa b.dobre ale jest duzo lepszych i przede wszystkim nie tylko z marvela i dc.
co do cen to faktycznie troche duzo ale co zrobic,niestety z braku gotownki zatrzymalem sie na hushu jezeli chodzi o batmana a wyszly chyba ze 3 albo 4 inne komiksy jeszcze.
co do jokera tez bym sie szarpnal na kupno:)

sanczopansa

Tam u górze, dlaczego tak stwierdziłem? bo teraz w marvelu czasem odwala różne rzeczy, które są bez sensu, nie ujmuję mu tego co potrafi, ale czasem mnie wkurza ;)

Dlaczego słabo, gustu się nie ocenia, sprawa wygląda tak, jak nie napisałem najlepszych komiksów, tylko te które lubię, a chyba sam wiesz, że dzielenie na lepsze i gorsze w kwestii gustu jest bez sensu ;) wiem że są lepsze od pewnych, ale niektóre lubię ze względu, na klimat czy choćby jedną postać ;)

Azzarello mógłby się pokusić aby zrobić dalsze części tego komiksu, mamy tam styl nolana i identycznego jokera, może bardziejh ostrego ;) no i do tego widzimy jakby niektórzy villaini wyglądali w stylu nolana, tylko killer crock jest głupio zrobiony, a two face to taka ci** porównując do two face'a nolana, któy jokera się nie bał, a u azzarello lał przed jokerem ;)

daken

ps: dlaczego myślisz że czytam tylko dc i marvel? czytam także dark house, wolnych strzelców i mangi, ostatnio scott'a pilgrim'a i the lost canvas.

daken

spoko ,ale z tego co wymieniles 80%to marvel i dc.wiadomo inne wydawnictwa sa rownie spoko(jak nie lepsze niekiedy)

daken

wiem ze o gustach sie nie dyskuje,aczkolwiek zdziwiels mnie swoim top.i tyle.wazne jest ze masz jakie spojecie na temat a nie jak te hieny ktore obrazaja innych bo g.... wiedza.co do jokera azzarello musz ekoniecznie obadac:)

sanczopansa

Bardzo proszę panów Daken i sanczopansa o to aby nie zaśmiecali tematu założonego przeze mnie jakimiś pierdołami,jeżeli zgadzacie się z moją propozycją o obsadzeniu głownych ról wyżej wymienionymi aktorami to proszę was o waszą opinię
Pozdrawiam Tymeon_22

tymon_22

moje zdanie:

hilgenbrink to fatalny wybor za to rola mj genialnie przez ciebie obsadzona.
oczywiscie nie zartuje.

tymon_22

Nie nie pasuje. Garfield jest moim zdaniem dobrze dobrany.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

Mi najbardziej pasowałby Nicholas Hoult czyli Bestia z First Class. Niesamowicie utalentowany aktor (Skins!) może nawet bardziej niż Garfield, do tego bardziej odpowiedni wiekowo i pod względem wyglądu do roli nastolatka. Może wsadzą go do następnego reboota gdy Hoult będzie już miał 30-tkę ;)

_Szaman_

Pytanie do Szamana : a co uważasz o pomyśle obsadzenia w roli Mary Jane Agnieszkę Kaczorowską(Bożenkę z Klanu)???

tymon_22

baranie, przeczytaj najpierw jakie sa potacie a potem sie wydurniaj pytaniami w takim stylu.

sanczopansa

sanczo kojarzysz aktorkę która grała ramonę w scoccie pilgrimie? ona by się nadała na mj ;)

magneto_

nie zabardzo.mozesz zapodac linka:)

sanczopansa

http://www.filmweb.pl/person/Mary+Elizabeth+Winstead-154247

magneto_

teraz kojarze.widzialem ja tylko w death proof.w sumie to mogla by byc mj:)

magneto_

No mogła by być.

neo_angin

Marzę aby tak było ;) uwielbiam ją ;)