Jestem świeżo po obejrzeniu tego o to uznawanych przez moich rówieśników "arcydzieła". Film nie powiem, że był zły, gdyż gra aktorska Drissa i Phillipa na jakimś tam poziomie była, lecz ciekawi mnie zdanie innych o tej o to produkcji. Film, który w rankingu światowym jest w pierwszej 10, a co dopiero 5 to musi być naprawdę rewelacyjny film, który zdziwi nie mal że cały świat. Film Nietykalni to moim zdaniem film średniej półki. Widziałem dużo lepsze filmy, które dało się obejrzeć 2, 3 bądź też 4 razy. Do Nietykalnych raczej szybko nie powrócę. Też się spytam Was wszystkich co było w tym filmie zabawnego? Bo ja nie wiem, zaśmiałem się może ze 2 razy. Początek filmu był zachęcający - pościg samochodowy, jak w klasowych kinach akcji. Niestety, tego rodzaju scen więcej już nie zobaczyliśmy. Moim zdaniem ten film może jest dobry, lecz też niezły, ale rewelacyjny to duża przesada. Po miejscu w rankingu światowym oraz zdaniach moich kolegów, koleżanek, albo chociaż i rodziców, myślałem, że ujrzę prawdziwe arcydzieło, a tymczasem mamy do czynienia z normalną komedią typu American Pie. Podsumuwując oceniłem film na 7/10 ze względu na wyścig samochodowy na początku filmu oraz dobrą grę aktorską na tle innych aktorów aktora o imieniu Omar Sy. Ludzie o moim typie filmów (akcja, sztuki walki, sensacja) pewnie będą zawiedzeni, ale mimo to polecam dla tych, którzy lubią typowe komedie, czy też dramaty.
American Pie ? Na pewno trafiłes na dobry seans ?
Dlaczego Nietykalni zrobili taką furorę ? Jest to przyjemna historia, niezła fabuła i jak dla mnie świetny humor . Nie jest to posklejanie 10 skeczów z yt i dokręcenie gangsterki. Jest to na prawdę film na poziomie, dobra gra aktorska, do 10 czegos mi brakło, może trochę za mało humoru i akcji, ale ogólnie film dla mnie na duzy + bo spodziewałem jakiejś badziewistej historii wydłubanej tylko po to, żeby zarobić na kliencie. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie usmiałem się 2 razy. Ogólnie szczerzyłem zęby przez połowę seansu, scena z goleniem brody mnie rozłożyła :)_
Normalnie też dałbym 7 i to jeszcze z lekkim wyrzutem sumienia, że tak wysoko, bo jako dramat ten film nie sadzi na kolana, ale po prostu teksty w filmie tak mnie urzekły, że wahałem się między 8-10. Dałem 9, bo to jedna z lepszych produkcji jakie ostatnio widziałem.
Pozdrawiam.
American Pie to może nie najlepszy przykład, co przyznam rację :) Miałem na myśli normalną amerykańską komedię bez zachwytów, ja tak ten film traktuję.
Pozdrawiam ;)
Czy ja wiem .
Srania na klate, wkładania mu dilda wtyłek czy malowanie mu penisów na czole po zakrapianej imprezie tu nie ma.
Co do miejsca.
5 miejsce to może za dużo, TOP 10, już prędzej, ale dla mnie to absolutny TOP TOPÓW wśród wszystkich komedii, bo jak pisałem trzyma poziom cały czas i nie ma tu jakiegoś prostackiego humoru, tylko naprawdę wyszukane scenki.
P.S. Do prostackiego humoru nic nie mam, bo lubię czasem obejżec jakiś dziwny film, taki jak Jackass :) Ale dla mnie ten film rózni sie od innych typowych komedii tym, że tu wszystko jest przemyślane i wyśmienicie dobrane :)
Pozdrawiam.
po dłuższym namyśle, dałem filmowi 8.
Argumentuje : Film nie był aż tak powalający, zaskoczył na +, ale humor to trochę za mało, abym wystawił filmowi taką samą ocenę jak " Prestiż" , czy mistrzowskiemu wśród bajek "królowi lwu" ,
Fakt, Król Lew jest fantastyczny, jedyna bajka zasługująca według mnie na posłuch ( dla niektórych jest to jeszce Odlot, ale ja akurat nie zaliczam się do fanów tego dzieła) .
król lew? gra aktorska simby i timona była moim zdaniem sztuczna - xD na zasadzie komentarzy co niektórych a pro po intouchables :>
Fakt, w sumie nie tylko timon i simba, bo cała gra aktorska tam leży. Zachowuja i ruszają się tak, jakby kto ich zrobił w komputerze i podłożył.
Zgadzam się, a porównywanie AP do Nietylaknych trochę mija się z sensem moim zdaniem. Fakt do 10 brakuje, ale był bardzo dobry lepszy niż większość filmów, które obejrzałem (de facto była to pierwsza 9/10 wystawiona przeze mnie od 15 miesięcy). Czy powinien być na 5-tym miejscu? Cóż jest to ocena ogółu a nie jednostki, wg mnie jest to genialny film ale na 5ta pozycję na liście nie zasługuje, podobnie jak 7 innych filmów w top 10, ale to moje zdanie, mój gust. Ocena ogółu mówi sama za siebie, znacznie szerszą część publiki zachwycił ten film, czyli dobry jednak musi być.
W rankingu światowym portalu zwanego FILMWEB....więc się nie ma co spinać. Jak napisał poprzednik: jest w huk filmów PO ZA pierwszą setką i są równie zajebiste i co - jakoś nikt nie robi afery. Naprawdę trzeba się w swoim żywocie ostro nudzić żeby jeszcze głowę sobie zaprzątać rankingiem na filmwebie -_-
AdamBayern01 , skoro TY oceniasz film komediowy po tym , ile wyścigów było , to jest jakiś nonsens. Co ma piernik do wiatraka? Dla mnie film o gatunku- komedia , powinien śmieszyć a skoro ja ( oraz 96 % sali ) co jakieś 3 minuty wybuchało śmiechem to film jest w takim razie arcydziełem, ponieważ spełniło swoje przeznaczenie, czy Tobie - Wyjątku, to się podoba czy nie ;)
Chodziło mi o to, że jest pełno takich komedii jak ta, a nie ma ich nawet w pierwszej setce :P
"Chodziło mi o to, że jest pełno takich komedii jak ta, a nie ma ich nawet w pierwszej setce :P "
Z "ust" osoby która porównuje "Intouchables" do "American Pie" brzmi to mało wiarygodnie.
Możesz sobie to powtarzać ile chcesz marny człowieczku, dla każdej myślącej osoby Twoja opinia jest równoważna z opinią szympansa w zoo. Na temat kina to Ty nie masz żadnego pojęcia, a fakt że "Intouchables" skojarzył Ci się z "typową amerykańską komedią" właśnie to potwierdza.
to nie jest film amerykański tylko francuski więc twoje porównania są nietrafione...
'Chodziło mi o to, że jest pełno takich komedii jak ta, a nie ma ich nawet w pierwszej setce :P'
Pełno? Wymień chociaż jedną, w której ścieżka dźwiękowa, klimat, gra aktorska, poziom humoru, niebanalna historia etc. są na porównywalnym poziomie.
Nie będę Ci wymieniał komedii, gdyż w swoim krótkim dotychczasowym życiu obejrzałem ich bardzo mało. Lecz, jeżeli chodzi o wszystkie filmy, jakie obejrzałem to spokojnie mogę wymienić z 10 filmów lepszych od tego i są po za czołową setką :P
Jak chcesz, to mogę Ci wymienić kilka filmów lepszych od tego , ale nie widzę w tym wielkiego sensu, skoro Ty uważasz Nietykalnych za aracydzieło. :p
"Moi drodzy, po co kłótnie, po co wasze swary głupie, wnet i tak zginiemy w zupie!"...tak mi się jakoś ten wierszyk przypomniał,czytając niektóre z wpisów (nie lubię takiej atmosfery, na którą trafiam szukając zwykłych wrażeń po obejrzeniu filmu, aby skonfrontować je ze swoimi). Przechodząc do meritum...film bardzo mi się podobał...wywołał we mnie skrajnie różne odczucia - od śmiechu po wzruszenie, gra odtwórców głównych ról - znakomita, dowcipne dialogi, poza tym ciekawe spojrzenie na osoby niepełnosprawne, które przede wszystkim od innych nie chcą współczucia, litości, ale szacunku i zwykłego dzielenia się "codzienności chlebem powszednim", gdzie jest miejsce na radość, ale też na łzy.
5 w rankingu światowym? No nie mogę powiedzieć że ten film jest zły, bo serio mi się podobał. Jednak widziałam trochę lepszych, więc...
Boże!!!!!! żeby tak wszyscy ,chcieli mieć takie problemy jak wy, na tym forum.Musicie żywcem nie mieć nic,ciekawszego do roboty.Współczuję
nikt tu nie ma problemu :) Forum sluzy do wyglaszania swoich opinii i dysjusji. ;)
Tak,tak.Tyle tylko,że forum,przyświeca zawsze jakiś cel.natomiast tutaj żadnego celu nie widzę,poza "pierdzieleniem o niczym" i tak bez końca
równie dobrze można napisać o 'pierdzieleniu bez końca' na temat tego, jaki ten film jest świetny.
Jedyny mądry komentarz tutaj. Po co przeżywacie, że film jest taki a taki? Demokracja nie jest mądrym systemem, ale żeby kłócić, wyzywać się i niepotrzebnie emocjonować? Masakra. Ja jestem urzeczona tym filmem, bardzo dużo mnie nauczył i pokazał kolejny raz, że można robić wspaniałe filmy, bez szybkiej akcji i amerykańskich efektów.
moje zdanie: bardzo fajny film. :D i dalam 10 w zasadzie nawet nie wiem za co. ale dalam to wystarczy.:f
Przede wszystkim to decydują ludzie.
Jak Ci nie pasuje to dowiedz się którzy i porozmawiaj z nimi po swojemu. :)
Prawdopodobnie gdyby wykasować wszystkim pamięć, puścić wszystkie filmy na nowo i np 10 tysięczna grupę ludzi dopuścić do oceniania to ten film może znalazł by się w pierwszej 50-tce? Tego tak naprawdę nikt nie wie. Film na pewno bardzo ponadczasowy. 9/10
No w sumie trochę racja, że ludzie patrzą przez pryzmat "stare klasyki lepsze bo to stare klasyki" , i prawda, kto wie czy nie spodobało by się bardziej gdyby ich nie było. Ja jednak obstaje przy swoim, że film dobry i miejscami zabawny, ale są lepsze.
Po profilu widzę, że niespełniony Chuck Norris z Ciebie więc z kimś takim nie ma sensu dyskutować.
Gdyby były nielegalne wyścigi na wózkach, stuningowanych za setki tysiące euro rozpędzające się do setki w 5 sekund no i jeszcze zakład z ruską mafią o życie to byłoby ciekawie?
Idź się zbadać bo piszesz tyle zdań i wszystko bez sensu, może na jakimś treningu za mocno w łeb dostałeś?