Nietykalni

Intouchables
2011
8,6 709 tys. ocen
8,6 10 1 708999
6,9 69 krytyków
Nietykalni
powrót do forum filmu Nietykalni

Owszem to naprawdę dobra komedia, przy której można się rozerwać, wzruszyć i pośmiać,
ale nie można porównywać go z absolutną klasyką kina jak Ojciec Chrzestny (II), Siedem,
Łowcą Jeleni czy Scarface'm, a na to wskazuje ranking i ocena. To jest słodziutki film z
pięknym zakończeniem i dość oczywistą, liniową fabułą.

ocenił(a) film na 9
Marcin16YNWA

No to nie porównuj

ocenił(a) film na 8
Fortitudo

to widze że mistrz ciętej riposty powrócił!
"...a na to wskazuje ranking i ocena."
czyli porównywanie nie ma najmniejszego związku ze mną, chodzi mi o wyżej wspomniane ranking i ocenę.

Marcin16YNWA

Zapominasz o jednym - ten słodziutki film jest oparty na faktach. Ten słodziutki film to życie.

ocenił(a) film na 8
maggag

no dobra, ale film nie może być kultowy dlatego, że jest oparty na faktach. To tak naprawdę nie ma znaczenia.

Marcin16YNWA

Ale kto tu powiedział, że film jest kultowy? Po prostu jest dobry, dlatego ma wysokie noty. Nie musi być od razu kultowy.

ocenił(a) film na 7
Marcin16YNWA

No to nie porównuj.

ocenił(a) film na 10
Marcin16YNWA

Nie rozumiem dlaczego tak strasznie zabolało Cię ,że ten otrzymuje tak wysokie oceny może właśnie jesteś światkiem narodzin klasyku ;)
Dlaczego porównujesz ten film do kompletnie innego gatunku kina? Może jakaś el klasiko komedię wymienisz? No właśnie jakoś brak....bo w bezgranicznym morzu gówna komedii romantycznych czy przygód amerykańskich nastolatków i ich bezmiernego debilizmu, który niby ma być śmieszny.... Pojawia się coś naprawdę wspaniałego i ludzie to doceniają ,dlatego tak dobra ocena.

ocenił(a) film na 10
Andruszka

racja

ocenił(a) film na 10
Andruszka

Idealnie ujęte

ocenił(a) film na 8
Kleszcz_fw

Za 10-20 lat ten film będzie kultowy

ocenił(a) film na 8
olsonx88

już jest kultowy

ocenił(a) film na 8
speedcube

Tylko dlatego ,że jest to film młody nie zasługuje na porównywanie z innymi klasykami. Dość przewrotne rozumowanie.

ocenił(a) film na 8
pawel0192

kultowy już jest ale klasykiem dopiero będzie

ocenił(a) film na 7
speedcube

Tak, i legendarny. :D

ocenił(a) film na 10
Marcin16YNWA

Dobry film nie musi być ambitny, ma po prostu wywołać jakieś uczucia, coś co nas ''tknie'', że jak wstaniesz rano to pomyślisz -'' o matko ale ten film był dobry'', będziesz o nim myślał i zapamiętasz go :)

ocenił(a) film na 8
zcale

no nie wiem, zobaczymy co będzie za 10 lat, jak go będziecie pamietali to odszczekam :D

ocenił(a) film na 9
Marcin16YNWA

wydaje mi się,że wysokie oceny wynikają z faktu iż jest to świerzy film, bardzo mi się podobał, ale czy przetrwa próbę czasu jak "klasyka filmu", czy za 10 lat nadal będę go pamiętała?...no czas pokaże

ocenił(a) film na 8
1nina

no dokładnie, ja tam o nim za miesiąc zapomne, ale jak będzie z innymi widzami... poczekamy zobaczymy, ja mam spore wątpliwości

ocenił(a) film na 6
Marcin16YNWA

film, który podszywa się pod inny film! skandal!

http://srecenzje.blox.pl/2012/04/Nietykalni.html

ocenił(a) film na 8
Marcin16YNWA

Ja jednak kolegę popieram film zajefajny i śmieszny ale miejsce w rankingu śmieszy jeszcze bardziej na IMDB jest 33 i myślę że to jest dla niego odpowiednie miejsce. Wydaje mi się że recenzje z zachodu i reklama zrobiły tutaj swoje.

ocenił(a) film na 8
young22

Film jest łatwy w odbiorze więc trafia do wszystkich tak samo jak 1 miejsce owego rankingu. I wybaczcie ,ale to nie są wybitnie dobre filmy , tylko dlatego ,że zajmują jakieś miejsce w jakimś rankingu. Film jest wartościowy wtedy , kiedy dla Ciebie coś znaczy i wywołuje jakieś uczucia. Kino nie powinno pozostawiać widza obojętnym ,a skoro ten obraz budzi tak wiele pozytywnych odczuć to znaczy ,że coś w sobie ma. I tylko nie mogę pojąć dlaczego ludzie na siłę będą próbować przekonać ,że chociaż film dla Ciebie jest dobry to tak być nie powinno

ocenił(a) film na 8
pawel0192

No tak ludzie złoci fajny łatwy ale wyżej w rankingu niż władca pierścieni który w swoim czasie był czymś więcej niż filmem nawet pewnego rodzaju kulturą a tutaj co nie widze żeby jakoś oddziaływał na rzesze

ocenił(a) film na 8
young22

I dlatego Cię tak to boli? Bo nie jest w top 10 film ,który według Ciebie jest lepszym od pozostałych pozycji? Gdyby stworzyć naprawdę rzetelną listę najlepszych filmów , to zapewniam ,że żadna pozycja nie zachowałaby swojego miejsca ,a wiele wypadło by tak w ogóle

ocenił(a) film na 9
young22

25 mln ludzi - to nie jest wpływ na rzesze ? Podobnie wielka popularność w Polsce....

ocenił(a) film na 6
Marcin16YNWA

Ja również nie rozumiem tak wysokich ocen. Ten film przypomniał mi inny film - "Choć goni nas czas" z Nicholsonem i Freemanem. Oba urocze, w obu przypadkach mężczyzn zbliża ciężka sytuacja życiowa, jeden bogacz, drugi biedny, i tak dalej... Oba były ładne, ładnie traktowały o przyjaźni, ale bez przesady. "Choć goni nas czas" ma ocenę 7,6 i na taką zasługują również "Nietykalni".