Nastawiłem się tak, bo sam opis fabuły jest doskonale od dzięsiątek już lat znany, praktykowane na gruncie nie tylko kina, we wszystkich krajach... Do tego przerażał mnie murzyn (tak! rasizm!), który odbiegał od ponoć faktycznego wątku, by wszystko było dobrze widać "czarno na białym"... No i było dużo puderków i słodyczy, były wymuszacze łez, ale uśmiałem się dobrze pierwszy raz od długie, długiego czasu (i nie była to jedna scena)! Do tego fantastyczna ścieżka dźwiękowa. Einaudi i jego klawisz na delay'u pasował doskonale, do tego dość trafny dobór utworów "pomocniczych". Obejrzałem cały, film mnie zaciekawił, pomimo, że wiedziałem co i jak dalej będzie... Obejrzałem cały i miałem dobry nastrój, nie czułem, że ktoś mnie na siłę oszukuje. Obejrzałem cały i cieszyłem się, że Ameryka w porównaniu do Europy jeśli chodzi i film o kilku płaszczyznach, lecz za razem prosty i łatwy do odbioru dla zwykłego człowieka, jest "100 lat za murzynami". Co więcej obejrzałem cały z przyjemnością pomimo ciągłych myśli, że ktoś, kogo niejadalną częścią jest wózek inwalidzki, ma nadal życie tylko i wyłącznie przez pieniądze (co więcej kosztem innych ludzi i ich czasu, życia...). Miło, ale zostałem na siedzącą, nie powalił na kolana... Stąd brak kilku oczek (jakże cennych do najważniejszego rankingu!).
jak Ty gościu oceniłeś Begotten na 10 to wielkie i=ukłony dla Ciebie bo ja jak to powiedzmy próbowałem oglądać to nie wiedziałem co mam z sobą zrobić. Tylko po jakichś narkotykach ten film można oglądać, masakra normalnie.
Twoje oceny to w ogóle porażka. Jak można dać za szybcy za wściekli ocene 1. Rozumiem że może się nie podobać ale ktoś chyba nie ma pojęcia o co chodzi w ocenianiu.
O co Ci chodzi? O czym dyskusja? Nie mam nawet siły powiedzieć nic na temat Twoich metod oceniania, nie przystoi... Gorący sik leci tutaj http://maps.google.pl/maps?hl=pl&cp=47&gs_id=2&xhr=t&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf. ,cf.osb&wrapid=tljp133513385940700&q=Romualda+Traugutta+35,+33-300+Nowy+S%C4%85c z,+Polska&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x473de5112921b95f:0x763bf03acfc004f,Romualda+ Traugutta+35,+Nowy+S%C4%85cz&gl=pl&ei=t4aUT9T8DOiA4gTQzfDQDw&sa=X&oi=geocode_res ult&ct=image&resnum=1&sqi=2&ved=0CCAQ8gEwAA