Nietykalni

Intouchables
2011
8,6 709 tys. ocen
8,6 10 1 708777
6,9 69 krytyków
Nietykalni
powrót do forum filmu Nietykalni

Gdzie leży fenomen tego filmu... (?) zobaczyłem go wczoraj m.in ze względu na wysokie oceny i pomijając kilka śmiesznych scen, reszta mnie nie zachwyciła.
Co w tym filmie jest takiego szczególnego, że zasługuje na takie wysokie oceny ? Przyjaźń (?) wątpię... oboje czerpali z tego korzyści. Dla Driss'a była to praca z luksusem, (którego raczej nigdy nie miał) mógł spać w dużym wygodnym łóżku, kąpać się w luksusowej łazience, jeździć niezłym autem. Dla Philipp'a z kolei był on innym opiekunem niż poprzednicy, dającym jeszcze trochę radości z życia, innego życia niż zazwyczaj. Tak naprawdę Driss wykonywał swoją prace wg umowy i gdy ta się skoczyła odszedł zostawiając "przyjaciela" w potrzebie.

manius1985

Nie zostawił, "przyjaciel" dzięki "przyjacielowi" zyskał "przyjaciela". Nie będę spamować.

ps. Czy przypadkiem nie jesteś wielkim fanem "Ojca chrzestnego"? A może zaglądasz na ranking filmów i rozczarowałeś się ocenami innych? Współczuję, serio. W każdym razie ja oglądnęłam bo tak go polecano a miałam obawy, niepotrzebnie. Naprawdę dobrze się bawiłam, i mnie też zaskoczył koniec współpracy. Ale tak bywa, każdy musi żyć na powrót swoim życiem.