Nietykalni

Intouchables
2011
8,6 712 tys. ocen
8,6 10 1 711790
6,9 71 krytyków
Nietykalni
powrót do forum filmu Nietykalni

Proponuję małą zabawę w zaproponowanie waszym zdaniem 5 najbardziej przereklamowanych filmów w top100 FW. Moja piątka:

1."Chłopiec w pasiastej piżamie"
2."Wróg u bram"
3."Nietykalni"
4."Ip Man"
5."Róża"

Po większej ilości głosów podliczy się punkty. 1 miejsce - 5 pkt, 2 miejsce - 4pkt itd.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

Naprawdę czytasz te wszystkie odpowiedzi i interesuje Cię, po pierwsze sam ranking, po drugie coobcy ludzie sądzą o poszczególnych filmach w nim umieszczonych?

Jesli tak, to proszę bardzo:

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
Śniadanie u Tiffany'ego
Sztuka spadania
Nietykalni
Forrest Gump
Incepcja
Szeregowiec Ryan
Prestiż

żadnego ztych filmów nie oceniłem wyżej niż 8/10. Ale jakie to ma znacznie? Każdy ułożył by swój własny Top, przy czym ja zamieścił bym pewnie mase pozycji, któych większośc nie widziała. Ale nie to jest ideą powstawania TOP'u. Z resztą jest jeszcze Alternatywny TOP...

ocenił(a) film na 9
neo_angin

Ten ranking nie ma sensu, bo nazwałeś go "przereklamowanymi filmami". Dopiero gdzieś później pojawia się faktyczna idea rankingu "filmy PRZECENIANE PRZEZ UŻYTKOWNIKÓW". To są dwie różne kwestie i nie widzę powodu ich mieszać.
Dla mnie najbardziej przeceniony jest "Ojciec Chrzestny". Nie żeby nie nadawał się do pierwszych 100, ale nie jest to film najwybitniejszy w historii kina. Lepsze są choćby filmy Tarkowskiego, że nie będę oryginalna.
Ale to jest właśnie ranking tego jak film podoba się ludziom, a nie co jest wybitne, jest więc rankingiem demokratycznym i nie widzę potrzeby krytykować cudzych wyborów. Ja się nim czasem kieruję, bo z moich obserwacji filmy poniżej 6 są raczej (nie zawsze oczywiście) kiepskie. Głównie na to patrzę, jeśli np. planuję film na wspólny z kimś wieczór i nie chcę wpadki z czymś słabym. A co jest pierwsze czy drugie, kogo to właściwie obchodzi? To nie wyścig koni.

ocenił(a) film na 2
neo_angin

1. skazani na szolszank
2.zielona mila
3,forest gump
4 wladca pierscieni dwie wieze
5 siedem
6 podziemny krag
7 piekny umysl
8 wiezien nienawisci
9 wyspa tajemnic
10 gladiator
11 szeregowiec ryan
12 whiplash
13 pulp fiction
14 wladca pierscieni powrot krola
15 zapach kobiety
16 dawno temu w ameryce
17 miasto boga
18 ojciec chrzestny 3
19 adwokat diabla
20 fulll metal jacket
21 wsciekle psy
22 wrog u bram
23 interstelar
24 czlowiek w ogniu
25 zycie carlita
26 gra
27 szosty zmysl
28 blow

tych filmów nie powinno byc w top 100; niektorych nie powinno byc wogole w top 500