Nietykalni

Intouchables
2011
8,6 712 tys. ocen
8,6 10 1 711790
6,9 71 krytyków
Nietykalni
powrót do forum filmu Nietykalni

Proponuję małą zabawę w zaproponowanie waszym zdaniem 5 najbardziej przereklamowanych filmów w top100 FW. Moja piątka:

1."Chłopiec w pasiastej piżamie"
2."Wróg u bram"
3."Nietykalni"
4."Ip Man"
5."Róża"

Po większej ilości głosów podliczy się punkty. 1 miejsce - 5 pkt, 2 miejsce - 4pkt itd.

jankotelegazeta23

Kolejny...

Szeregowiec??? Mila??? Forrest?? Gladiator ?

Chlopiec ok, ale te 4? hahah

ocenił(a) film na 6
dani2706

Ja tu nie widzę nic dziwnego.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Czadziorznafca

Ryj dzieciaku :)

neo_angin

Ja chce bana.

Czadziorznafca

To załóż temat tutaj:
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl

neo_angin

Parodia!! Połowa z was nie wie nawet o czym pisze!! Co to znaczy przereklamowany?? Dla mnie to jst wtedy, kiedy większość wartości filmowej widzę w zwiastunie. Idę na coś szałowego a wychodzę zdegustowany, że ziastun mi pokazał wszystko. Nietykalni jest filmem rewelacyjnym u mnie 10/10 i nie dlatego że ktoś sobie wymyślił że 10 to arcydzieło. Dla przodownika tematu film "Scott Pilgrim kontra świat" jest arcydziełem. I teraz pytanie dlaczego tak uważasz? Film ma średnią troszkę ponad 6 a u ciebie światowe dziedzictwo??? Dla mnie nie ma czegoś takiego jak arcydzieło, ale po Nietykalych człowiek chce być lepszym. Mój znajomy obejrzał ten film dwa razy, bo raz to mu było za mało. NIe dziwię się. Każdy ma inny gust, dla każdego co innego się liczy, wieć oceniajcie swoje filmy, a nie czepiacie się ocen innych!!! Incepcja, Rain Man, Pamiętnik, Seksmisja, Seven, Gladiator, Forest Gump, W pogoni za szczęściem - dla was pomyłki?? Co wy wiecie o zabijaniu?? Filmy z różnych gatunków dla różnych ludzi. W pełni wartościowe i na swój sposób rewelacyjne. Może uzasadnijcie słowo przereklamowane, bo chyba troszkę przesadzacie!!!

ocenił(a) film na 10
miko_5

Podpisuje sie pod Twoją wypowiedzią :)

miko_5

"Film ma średnią troszkę ponad 6 a u ciebie światowe dziedzictwo??? "

Wow. Oceniajmy filmy na podstawie średniej na portalu na którym ten przeciętniak jest w top3. Sory, ale mam własne zadnie i nie oceniam filmów wg. rankingów. Szczególnie takich w których co drugi miękki wyciszkaczyk łez jak Mila, Nietykalni czy Pamiętnik jest w top100.

"I teraz pytanie dlaczego tak uważasz? "

Hmm. Bo tak? Jeśli interesują cię moje opinie o filmach to zapraszam na mojego bloga na FW z rankingami itp.

"Dla mnie nie ma czegoś takiego jak arcydzieło"

Istnieją 2 opcje. Albo o filmach wiesz jeszcze mało, albo traktujesz termin "Arcydzieło" jako film który nie posiada żadnych błędów. Zawiodę cię, ale takie filmy nie istnieją.

"Incepcja, Rain Man, Pamiętnik, Seksmisja, Seven, Gladiator, Forest Gump, W pogoni za szczęściem - dla was pomyłki?? Co wy wiecie o zabijaniu?? Filmy z różnych gatunków dla różnych ludzi. W pełni wartościowe i na swój sposób rewelacyjne"

Właśnie dlatego powstał ten temat bo dla RÓŻNYCH LUDZI. Dla jednego będzie przereklamowane to, a dla drugiego tamto. Niemniej filmy w "Pogoni za szczęściem" i "Pamiętnik" NAWET OBIEKTYWNIE RZECZ BIORĄC nie zasługują na top100 wszechczasów. Filmy strasznie szablonowe i nic nie wnoszące do kina. To je łączy z takimi filmami jak "Nietykalni".

"Może uzasadnijcie słowo przereklamowane, bo chyba troszkę przesadzacie!!!"

PRZECENIONE NASZYM ZDANIEM PRZEZ MASĘ GŁOSUJĄCĄ NA TYM PORTALU.

"ale po Nietykalych człowiek chce być lepszym."

Ja tylko łapałem się za głowę widząc średnią tego filmu na tym portalu, ale dawno straciłem wiarę w jego użytkowników.

BTW na przyszłość mniej wykrzykników bo wygląda to trochę śmiesznie.

neo_angin

Śmiesznie to wygląda twój ranking przereklamowanych. Skoro piszesz że nie oceniasz filmów według rankingów, to po co robisz ranking filmów przereklamowanych w top 100FW? Sam sobie zaprzeczasz.

Twoje opinie o filmach na pewno mnie nie zainteresują jeśli twój gust jest jaki widać. Nie jesteś dla mnie gustopodobnym, więc czym chcesz mnie zainteresować? Uzasadnij, czym dla ciebie jest arcydzieło? Na przykładzie twojej dziesiątki ""Scott Pilgrim kontra świat". Przekonaj mnie że ty się znasz na filmach, skoro zarzucasz mi że ja mało znam się na filmach. Dla Ciebie top 100 to muszą być filmy wnoszące coś do kina? Nie jesteś w stanie uzbierać 100 filmów które "coś wnoszą do kina" bo to też kwestia gustu i interpretacji. Dla ciebie film "Scott Pilgrim kontra świat" wnosi coś do kina, dla innych to totalna szmira, dla niezbyt myślących. Pozatym film ocenia się po tym jak wpływa na oglądającego, a nie ile wnosi do kina. Najmniej mnie iteresuje co on akurat tam wnosi, oglądam dla siebie i oceniam dla siebie. Troszkę sens oceniania się tobie przestawił. Może pomyliłeś rankingi? Ale po co ja ci to wszystko piszę? A i jeszcze jedno "BTW"? Chłopie jak coś piszesz weź słownik, albo pisz po polsku, bo nie ma takiego słowa w języku polskim.

ocenił(a) film na 9
neo_angin

To zastanawiam się jakie filmy według Ciebie NIE SĄ przereklamowane skoro naprawdę dobre produkcje nazywasz tym mianem.
Każdy człowiek gustuje w czym innym dlatego powstają tysiące kompletnie odmiennych produkcji, które jedni ludzie ocenią na 10, a inni na 1. Do miejsca filmu w rankingu przyczynia się kilka czynników. Jeżeli film jest warty obejrzenia, ludzie mówią o nim, co sprawia, że inni również po niego sięgają.
Adekwatnie do tego portalu, oglądasz----> wystawiasz indywidualną, uczciwą ocenę---> filmy z najwyższymi notami wchodzą do rankingu. Proste, logiczne. Wszyscy oceniający film się do tego przyczyniają. Jeżeli jakaś produkcja znajduje się w rankingu tego typu, to nie przez przypadek.
Dlatego nie rozumiem już, co waszym zdaniem znaczy słowo "przereklamowany". Dlaczego np. "Zielona Mila" jest filmem przereklamowanym? Bo ludziom się podoba, polecają go sobie nawzajem, lubią do niego wracać? Dlatego jest przereklamowany? Zastanówcie się. Wiem, że każdy ma swoje zdanie, ale przereklamowany to jest do cholery Titanic - film który każdy oglądał, a nawet jeśli nie, to i tak jest w stanie określić o co tam chodzi i jak historia się zakończyła.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
april_flower93

Co i tak nie zmienia faktu, że Nietykalni to najbardziej przereklamowany film na tym rankingu. Dlatego IMDB jest znacznie bardziej obiektywny. Jest tam tak dużo ludzi, że trolle się nie liczą. U nas wystarczy żeby jakiś film wyciskał łzy albo porusza jakiś problem i od razu jest hołubiony. Na IMDB Mroczny Rycerz jest 6. a u nas 68. - śmiech na sali po prostu u nas. 1.msc powinien mieć Powrót Króla, bo w nim wszystko jest perfekcyjne, ma ogromny rozmach i nie jest jakimś durnym dramatem.

Mówisz o przypadku, a nie zauważyłeś, że nie jest przypadkiem też to, że wszyscy wymieniają nietykalnych na 1. msc.

Film przereklamowany to taki, który jest przeciętny albo tylko dobry, nic nie wnosi do kina, a jest wysoko w rankingu lub jest wielbiony przez wszystkich. A co nietykalni wnieśli? Nic. A jeden z przełomowych filmów, jakim jest Imperium Kontratakuje, jest 30 miejsc do tyłu. Żal mi, że Polacy schodzą na psy jeżeli chodzi o gust. Już i tak reżyserzy robią słabe filmy, to jeszcze to/

ocenił(a) film na 8
neo_angin

"Scott Pilgrim kontra świat" 10/10? Zlituj się, człowieku...

ocenił(a) film na 9
miko_5

Podpisuję się pod wypowiedzią Miko_5. ;)

ocenił(a) film na 8
neo_angin

5. Mroczny Rycerz powstaje
4. Lśnienie
3. Dziecko Rosemary
2. Paranormal Activity
niekwestionowany nr 1 - Blair WItch Project

pewnie byłoby tego więcej, ale te od razu mi się wbiły w pamięć.

ocenił(a) film na 7
czaku20

Czytanie ze zrozumieniem. TOP 100, a nie wszystkie jakie znasz.

ocenił(a) film na 5
Ryloth

1. Transformers
2. Jesteś Bogiem
3. Nietykalni
4.Paranormal Activity
5. Chłopiec w pasiastej piżamie.

ocenił(a) film na 7
ILoveHaribo

Znowu czytanie bez zrozumienia. Filmy znajdujące się w TOP 100...

ocenił(a) film na 5
Ryloth

No to:
1. Nietykalni
2. Chłopiec w pasiastej piżamie
3. Ip Man
4. Mój przyjaciel Hachiko
5. Wyspa Tajemnic

użytkownik usunięty
ILoveHaribo

No widzisz, nie wyszło ci z tym "Jesteś Bogiem", bo to nie jest film przereklamowany, a niedoceniony.

ocenił(a) film na 5

Przereklamowany = wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelka reklama. A ten film to miał. Niski budżet a ogromną reklamę.

ocenił(a) film na 5

ew. przejadł się.

użytkownik usunięty
ILoveHaribo

Reklama wielka, ale na fw milion idiotów po obejrzeniu postprodukcyjnej wersji nie doceniło tego filmu.
Przereklamowany = wywindowany na arcydzieło przez społeczność fw.

ocenił(a) film na 5

No to podałem Ci drugą tego typu listę. Ślepy?

użytkownik usunięty
czaku20

Dziecko Rosemary-mistrzowstwo psychologicznego horroru,zaraz po Nie oglądaj się teraz.

czaku20

Lsnienie??? dobre

ocenił(a) film na 7
neo_angin

Moje typy:
1. zdecydowanie bez głębszego zastanowienia - nietykalni - żeby takie coś było na 3. miejscu - ręce opadają
2. Król Lew - może to i niezbyt sprawiedliwe, ale nie uznaję kreskówek w TOP 100
3. Ip Man

Sporo nie widziałem filmów z TOP 100, ale te 3, a zdecydowanie nietykalni(facepalm) nie zasługują na miejsce w TOP 100. Nietykalni to poza 500 powinni wylecieć, a może nawet i dalej.

użytkownik usunięty
neo_angin

Mój przyjaciel Hachiko, Zielona mila i Forrest Gump

ocenił(a) film na 9
neo_angin

tylko 5? dla mnie 80% rankingu nie zasługuje na miejsce w setce

użytkownik usunięty
neo_angin

Co możesz zarzucić Chłopcu w pasiastej piżamie i Zielonej mili.Słucham?

użytkownik usunięty
neo_angin

Co możesz zarzucić Chłopcu w pasiastej piżamie i Zielonej mili?Ranking naj .przereklamowanych z tych co widziałem(bez urazy to tylko moje zdanie):
1.Incepcja-wspaniały technicznie,ale fabularnie przekombinowany.
2.Służące-tendencyjny,bo przedstawia wszystkie białe kobiety jako idiotki,a czarne jako bohaterki.Generalnie też lekki,łatwy i przyjemny.
3.Róża-znużył mnie.
4.Gwiezdne wojny cz.4
5.Taksówkarz.
6.Pamiętnik
7.Skazani na shawshank.

użytkownik usunięty

Sorry to nie były odpowiedzi na twój wpis.

ocenił(a) film na 6

5. ???

ocenił(a) film na 5

Haahahaha, jebłem. Taksówkarz jest jednym z najbardziej niedocenionym filmów na tym portalu. Jego obecność na 91 pozycji o tym świadczy.

użytkownik usunięty
Banana_Power

Podpisuję się pod tym.

wtf? Taksowkarz? Skazani? Incepcja? Gwiezdne wojny? Pamietnik? Wracaj do bajek

ocenił(a) film na 8
neo_angin

Filmy dobre ale zdecydowanie za wysoko w rankingu to:
1. Nietykalni
2. Forrest Gump
3. Zielona Mila

Film mocno przereklamowany to:
4. Incepcja

ulises50

ok, pierwsze 3 filmy sa za wysoko w rankingu ale top100 im sie nalezy wiec nie sa przereklamowane jak dla mnie. Incepcja to majstersztyk

ocenił(a) film na 5
neo_angin

1. Nietykalni
2. Piękny umysł
3. Skazani na Shawshank

ocenił(a) film na 9
neo_angin

Nie rozumiem was każdy ma swój gust i niektórzy lubi9ą ambitne kino, a nie tylko zwykłe rozjebundy... To jest żałosne...

ocenił(a) film na 6
michasia_filmweb

No dokładnie, niektórzy lubią ambitne kino i dlatego zakładają takie tematy.

ocenił(a) film na 9
neo_angin

Prometeusz - nie dosc ze przereklamowany, to w dodatku, wedlug mnie najwieksza katastrofa dla
milosnikow S-F. Totalnie zmarnowany pomysl, gra aktorska i fabula ktora nie rzyma sie kupy,
Ridley Scott powinien wydziedziczyc ten film ze swojego dorobku rezyserskiego.

ocenił(a) film na 7
netmaniak_1984

Nom, tylko, że Prometeusz nie jest w TOP 100, tylko 4230.:)

neo_angin

Jak leci:
1. Skazani na Shawshank (ten wyrób rzemieślniczy najlepszym filmem świata - a to dobre)
2. Ojciec Chrzestny (wybitny, ale jednak to "tylko" ekranizacja i nie nadaje się na miejsce pierwsze)
3. Nietykalni
4. Zielona mila (ta mdła pop%$rdółka na miejscu 4?)
5. Forrest Gump (jak miejsce pierwsze - bardzo dobrze zrealizowane rzemiślnicze dzieło, ale nie ma w nim sztuki, jaką podobno jest kino)

(A tak od siebie: kolejne filmy w pierwszej 10. mogą być na swoich miejscach. Nr 4, nr 5, "american history X", "Chłopca (...)", "Szeregowca Ryana", "Bravehearta", "Prestiz", "Gladiatora", "Infiltrację", "Katedrę", i oczywiście "Wroga u bram" - najgorszy film w Top 500, którego nazywanie filmem wojennym albo historycznym jest dla mnie zbrodnią.) [Mówiłem tylko o filmach, które widziałem, które znajdują się w pierwszej setce]

Gew

Od kiedy popi€rdółka jest słowem nieodpowiednim w komentarzu?

ocenił(a) film na 10
neo_angin

Akurat lubię te filmy, te filmy co wymieniłeś poza Ip manem,bo nie widziałem,a Nietykalni to bardzo dobry dramat z elementami komedii i może jest dla mas jednak przepięknie zrealizowany .
Ja bym dał W ciemności i Justin Bieber: Never Say Never.

użytkownik usunięty
neo_angin

1.Zielona mila
2.Requiem dla snu
3.Nietykalni
4.Siedem Dusz
5.W pogoni za szczęściem

ocenił(a) film na 7
neo_angin

5xNietykalni

neo_angin

Ip Mam? A gdzie go przereklamowano jeśli można spytać? I kiedy? Nie przypominam sobie nawet by go puszczano w telewizji? Jak to ma być lista przereklamowanych filmów to wymyśl inną. Film się mógł nie podobać, ale jest to film strasznie mało popularny...

ocenił(a) film na 7
neo_angin

1.Pamiętnik
2.Nietykalni
3.Król Lew
4.Chłopiec w pasiastej piżamie
5.Braveheart