Tylko czekać, aż dostanie znak jakości "Filmweb poleca!". Gorąco polecam, dosłownie każdemu.
Dla Ciebie jak najbardziej nie, ale może znasz jakieś dobre mało znane, najlepiej nowsze horrory bo widzę że w takim gatunku gustujesz.
Właściwie to współczesne horrory raczej nie stoją na zbyt wysokim poziomie moim zdaniem. Z tych powstałych po roku 2000 (tak rozumiem pojęcie "nowsze") warte uwagi są "Zombie SS", "Upiorna noc Halloween", szwedzkie "Pozwól mi wejść" (remake Hammera też nie najgorszy), "Robale", "Blady strach", "Mulberry Street", "Czarodziej Gore" czy "The Host: Potwór", ale nie nazwałbym ich mało znanymi. Natomiast z całą pewnością mogę Ci polecić twórczość takich reżyserów młodego pokolenia jak Takena Nagao czy Lee Hardcastle. Tworzą oni krótkometrażowe, zabawne jak diabli plastelinowe kino gore. Moim zdaniem to coś bardzo świeżego, wcześniej nie spotkałem się z takimi filmami. Najlepsze "Chainsaw Maid", "Bloody Date", "Pingu's The Thing" (remake filmu Carpentera, w rolach głównych arktyczne zwierzęta) "Chainsaw Maid 2", całkiem dobre "A Zombie Claymation", "Bloody Night", "Pussycat" i serial "Done in 60 Seconds. With Clay." Wszystkie do znalezienia na YT. Znajdziesz tu coś dla siebie?
Z podanych niżej filmów bardzo dobrym jest Blady Strach, Pozwól mi Wejść, dobrym Zombie SS, a reszta to średniaki, poza Mulberry Street i Czarodziej Gore których nie widziałem i właśnie ściągam, A co do krótkometrażówek to nieporozumienie. Nie bawi mnie to. Ale opatrzymy te 2 i zobaczymy czy coś z tego będzie
Te dwa akurat uważam za najsłabsze z tych, które wymieniłem, niemniej warto zobaczyć, ale nie nastawiaj się na zbyt wiele. Mogę też podać Ci tytuły horrorów, które chcę obejrzeć, a źródło, które rzadko mnie zawodzi w kwestii ocen filmów twierdzi, że by mi się spodobały: "Antikörper", "Seans" i "Puls" w reżyserii Kiyoshi Kurosawy, "Obiekt pożądania", "Lewy brzeg", "Mroczny las", "Beyond the Black Rainbow", "Rammbock", "Kim-bok-nam Sal-in-sa-eui Jeon-mal", "Dom w głębi lasu", "Tajemnicze wyprawy Jaspera Morello", "Pontypool", "Bubba Ho-tep", "Noroi", "Sauna", "Gorzki".