Nietykalni

Intouchables
2011
8,6 709 tys. ocen
8,6 10 1 708840
6,9 69 krytyków
Nietykalni
powrót do forum filmu Nietykalni

Nietykalni (nie ogladałem)

użytkownik usunięty

Niech zgadnę - ckliwy, dramacik dla mas. Bo tylko takie filmidło może mieć tak wysoką ocenę na tym zacofanym portalu.

ocenił(a) film na 9

Też tak myślałem idąc do kina, ale film okazał się być komedią jedynie z nutką dramatu. Ale za to jaką! Śmiałem się przez cały seans, tak jak cała widownia. Ogólnie nie przepadam za komediami, ale ten film idealnie trafił w moje poczucie humoru.

ocenił(a) film na 8
wojtekm_fw

No to ja mam dziwne poczucie humoru, bo dla mnie to był dramat z nutką komedii i może zaśmiałem się w trzech, czterech momentach w trakcie filmu. Film świetny, ale jak dla mnie to był bardziej dramat z elementami komedii niż komedia.

ocenił(a) film na 9
macgaw1

Chyba za dużo naoglądałeś się głupedii czyli amerykańskiej wersji komedii by wiedzieć co ten gatunek oznacza. Komedia to dramat! Komedia zawsze jest głęboka i choć wywołuje uśmiech na twarzy ma przemycać do naszej głowy głębokie myśli i pytania, które na co dzień byśmy nie zadali.

ocenił(a) film na 8
Szkm

Może i tak było w starożytnej Grecji. Dzisiaj według mnie to już inne gatunki w sensie filmowym, więc mnie nie obrażaj.

ocenił(a) film na 10

Tak się składa że na wychwalanym przez ciebie pod niebiosa portalu IMDB już dawno gości ten film w top 200.
Poza tym kim ty jesteś zeby się o masach wypowiadać jak dajesz 10 np dla gladiatora?

użytkownik usunięty
kufel_fw

znalezienie się na IMDb filmu top250 to nic wielkiego, niech się tam w utrzyma z jakiej 2 lata dopiero pogadamy.
Gladiator, również film dla mas ale za to jaki - Oscar, Złoty glob, BAFTA nagrody mówią same za siebie.

Widzę, że ktoś tu jest jakże subiektywny...

ocenił(a) film na 10

Dla ciebie IMDB jest wielkie bo np bajka o batmanie jest 8 filmem w dziejach kina hehe
Oczywiście wszystko nabite na sile.

ocenił(a) film na 10
kufel_fw

Nie zgadzam się z MannyAlterkonto, ale Mroczny Rycerz to jest najlepszy film o super bohaterze. Znakomita gra, bobra muzyka, dobrze opowiedziana historia. Arcydziełem może nie jest ale może dlatego jest tak wysoko w rankingu iż podoba się wszystkim. I to nie jest bajka. Bajką jest juz prędzej Odlot oceniony przez Ciebie na 10 i to pewnie on powinien zająć to 8 miejsce;)

ocenił(a) film na 10
polak1989

Nie zrozumiałeś co miałem na myśli no ale cóż skoro tak to:
Odlot>TDK

użytkownik usunięty
kufel_fw

że film o Batmanie automatycznie nie może być w pierwszej dziesiątce, co za idiotyczny tok rozumowania.

''Oczywiście wszystko nabite na sile''
Oczywiście na tamtym portalu przecież są filtrowane oceny, więc twoja teoria jest z dupy wyjęta.
http://www.imdb.com/help/show_leaf?ratingsexplanation

Manny, obejrzyj, potem oceniaj. Ja spodziewałam się kupy w typie "Taxi", a dostałam czekoladkę. Film jest mądry, ale nie mądrością gadającego Allena. W prosty sposób opowiada o tym, co można zrobić ze spieprzonym życiem, jeśli spotka się kogoś, kto ma trochę energii.

Mówi to osoba, która smród melodramatu wyczuwa na kilometr i przy wyciskaczach łez dostaje wysypki.

ocenił(a) film na 10

Ale wg ciebie władca nie może być już.

użytkownik usunięty
kufel_fw

niech Władca będzie nawet i na #1ale i tak dla mnie na zawsze pozostanie bzdetem dla smarkaczy

ocenił(a) film na 7

Nagrody o niczym nie świadczą ,sam zresztą wiele razy na nie narzekałeś.

ocenił(a) film na 8

Ku mojemu zaskoczeniu - nie. Nie ma w nim za grosz naciąganej ckliwości tak uwielbianej przez dużą część użytkowników tego portalu. Porządne kino z dawką dobrego humoru. Genialny scenariusz, aktorstwo też nie zawodzi. No i świetna scena otwierająca!

ocenił(a) film na 8

nie oglądałeś, to po wała się wypowiadasz?typowo "nie mam pojęcia, ale się wypowiem". obejrzyj, potem oceniaj.też bardzo lubię gladiatora, co nie przeszkadza mi w pozytywnej ocenie tego filmu.

ps. tak swoją drogą zauważyłem, że każdemu obejrzanemu filmowi dajesz 10 :]

kwasimir

Brak słów dla takich osób jak ty, oceniaj dalej filmy których nie obejrzałeś, brawo. 10/10 - dżudo honor, john rambo i bracia kliczko - gust niczego sobie - HAHA. Jedna z lepszych komedii ostatnimi czasy, bo amerykańskie i polskie szmiry już same siebie w głupocie przechodzą. To fakt, że dramatu jest nutka ale większość filmu z dziewczyną obejrzeliśmy śmiejąc się, czasami do rozpuku. 9/10 jak dla mnie.

ocenił(a) film na 8

Po pierwsze wydawanie ocen na tym portalu to nie zabawa w zgadywanki - by coś osądzić trzeba to najpierw poznać, nie uważasz?
Po drugie, jeżeli dla Ciebie ten portal jest zacofany, to po kiego tu przychodzisz? Jesteś masochistą?

ocenił(a) film na 9

Brawo dla użytkownika, który założył ten temat. Ocenia film jako słaby na tej podstawie, że ma wysoką ocenę na portalu. Brawo, teraz obejrzyj film i wróć tutaj wypowiedzieć się jeszcze raz.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
JanSDMF

Sorry, za liczne brawa, ale pisałem pchnięty emocjami. Nie lubię bezmyślnych ludzi.

ocenił(a) film na 6

No to gratuluję zaoszczędzonych dwóch godzin, bo... Trafiłeś w dziesiątkę! ;)

ocenił(a) film na 5
druantia

To prawda.

użytkownik usunięty
snoopy

to w końcu jak jest? jedni mówią że tak drudzy że inaczej...

Nikt nie będzie wiedział, jak jest do końca, bo jednak odbiór filmu to rzecz gustu. Nawet kontrowersyjne, nieudane zdaniem krytyków i recenzentów filmy potrafią kogoś zachwycić, co udowodniły filmy "KacWawa", "Wyjazd integracyjny" czy "1920 Bitwa warszawska". Co do "Nietykalnych" to akurat ja plasuję się na wykresie na 80% ku "LUBIĘ TO". Jeśli komukolwiek ta informacja cokolwiek da :D

ocenił(a) film na 6

Gust jest jak dupa, więc nie znajdziesz jednej prawdy. Musisz poświęcić te kilkadziesiąt minut swojego życia i samemu się przekonać, jak jest. ;) Dla mnie ten film to ta sama półka, co "Służące" - ckliwy i słodki do bólu, ale motłoch to kupi, bo to ładny i oryginalny (w ich mniemaniu) obrazek.

użytkownik usunięty
druantia

"Służące" to dno

Od "Służących" bez wątpienia lepszy, nie taki ckliwy, ale nie jest to wielkie kino niestety.

ocenił(a) film na 9

obejrzyj i sam napisz jak jest

Poszerzyłbyś lepiej słownictwo, zamiast przesiadywać na filmwebie.

użytkownik usunięty
Niepotrzebny

nie widzę takiej potrzeby

Zatem zmień płytę, bo ciągle powtarzasz, że jakiś film ''jest dla mas''.

kij ci w oko ;] dobry film

ocenił(a) film na 9

Szczyt mądrości: pisać o filmach, które się nie oglądało. Gratuluję

Oto niektóre z twoich ocen:
Terminator - 10 <3
Powrót do przyszłości - 10 <3
Incepcja - 10
Dystrykt 9 - 10 (to tu k***a nie mam pytań)

I ty mówisz o filmach dla mas? To jest zwykły troll... W dodatku bez gustu i z wybujałym mniemaniem o sobie. Szkoda gadać, nie mam pytań, baw się dobrze.

vajron

Wszystkie cztery filmy o których wspomniałeś są co najmniej dobre.

ocenił(a) film na 10
Sebu_BGZ

Zgadzam się.
Terminator 10 jak nic
Dystrykt również 10
Incepcja 8

polak1989

dystryk wg was zasluguje na 10? faceci w ochraniarzach na rower i z plastikowymi pistoletami a za nimi biega kamerzysta z telefonem a nie kamera? Powrot do przyszlosci jest dobry?

Nie bede gadal z niedzielnymi ogladaczami polsatu ale widac kto tu oglaa filmy dla mas. bezguscia i dno. bawcie sie dobrze, polecam kacwawa przypadnie wam do gustu

użytkownik usunięty
vajron

nie odróżniasz specyficznego kina od tandety. Ale to nic, jak dorośniesz do zrozumiesz jakie bzdety wypisujesz.

ocenił(a) film na 10
vajron

Nacho Libre, Nie zadzieraj z fryzjerem. To są przykłady wg Ciebie kina rewelacyjnego, pozazdrościć. Mi tu prędzej kac wawa pasuje

użytkownik usunięty
polak1989

he racja.
A co do Dystrykt to nowy powiew jakości w kinie scf-fi natomiast Powrót do przyszłości klasyka lat 80-tych. vajron do dziecko oraz koneser nędznych i głupich komedii

ocenił(a) film na 10

Nie można się z Tobą nie zgodzić. Od razu widać że to jakiś gówniarz bo zamiast normalnie popisać, woli obrażać.

polak1989

Nacho Libre ma fabuły przynajmniej i jest miłym filmem. A dystrykt to amatorszczyzna, żenada i zero umiejętności robienia filmów. Powstrzymywałem się żeby z kina nie wyjść. To wy mnie wyzywacie od gówniarzy chociaz ty "polak1989" sam nie jesteś dużo starszy. Powrót do przyszłości? Jeśli to nie jest film dla mas, komercyjny i bez polotu do wam gratuluje. Jedyne co może zachwycać to efekty specjalne jak na tamte czasy.

Oglądajcie sobie trudne sprawy i jarajcie się filmami dla plebsu jak wolicie, ja wole oglądać oryginalne i ciekawe produkcje w których liczy się pomysł a nie tylko wykonanie i oceny innych ludzi (jak kolega który spamuje jakaś stroną o filmach. Ja mogę znaleść inne na których te wasze nędzne filmiki dla dzieci mają należną im ocenę...)

ocenił(a) film na 10
vajron

Nie wiedziałem że 23 lata to jeszcze gówniarz. Możesz mieć nawet 50 a zachowujesz się jak małolat. Widać nie zrozumiałeś co mnie zresztą nie dziwi. Ale przynajmniej nikogo nie obrażam i nie mówie nikomu co kto ma oglądac a czego nie. Luźny gość na 10. Trzeba mieć zryty beret albo oglądać ten film na zjarańcu żeby taką ocenę dać. Top ma być oryginalny film??? To jest komedia a nawet śmieszne nie jest więc nie do końca coś się z tym filmem udało. Że filmowi dajesz 3 to nie znaczy że jest kiepski tylko że tobie się nie podobał, a Ty gówno wiesz co jest dobre, więc oceniaj dalej tylko się nie rozpisuj w innych temat. Ocena filmu 4,9, On daje 9 i brakuję tylko żeby jeszcze powiedział że żadna z tych osób co to oglądała się nie zna, tylko on. Porażka.

polak1989

Przecież to Ty mnie wyzywałeś od gówniarzy nie ja Ciebie. Jedyne co powiedziałem to że jesteś niewiele starszy ode mnie...

Luźny gość to DNO. Dostał 10 za to że jest takim DNEM. Za to, że ktoś jest takim idiotą że potrafił coś takiego zrobić.

Nic nie mówie o tym, że filmy mają być miłe. To było odnośnie Nacho Libre! Czy wy w ogóle potraficie czytać?

W ogóle czemu dyskutuje z kimś kto wypowiada się na temat filmu, którego nie oglądał i z kimś kto wyzywa mnie od gówniarzy a potem mówi żebym go nie wyzywał?

Krytykuje takie filmy jak komedie amerykańskie, które 100 raz z kolei wałkują ten sam temat i w dodatku wszystkie śmieszne sytuacje to po prostu kawały ubrane w słowa. Krytykuje filmy, które nic nie wnoszą, takie niedzielne filmy do oglądniecia i zapomnienia...

vajron

Ktoś kto ocenia na 10/10 takie gó*wno jak "Luźny gość" (słusznie uznany za jeden z najgorszych filmów poprzedniej dekady) nie powinien się wypowiadać o czyimś guście, a szczególnie o sztuce filmowej. Szczególnie biorąc pod uwagę że krytykujesz filmy które są co najmniej dobre. BTW to nie każdy film jest od tego żeby być "miły". Niektórzy wymagają czegoś więcej.

neo_angin

Luźny gość to DNO. Dostał 10 za to że jest takim DNEM. Za to, że ktoś jest takim idiotą że potrafił coś takiego zrobić. Bo nie potrafię sobie wyobrazić co trzeba mieć w głowie, żeby go wymyślić i nakręcić. Jest mi zajebiście fajnie, że go obejrzałem bo go nigdy w życiu nie zapomne. Wywarł na mnie wrażenie, negatywne ale bardzo silne.

ocenił(a) film na 8
vajron

Chyba nigdy nie przestaną mnie dziwić kryteria ludzi przy ocenianiu filmów. Ale tak - jesteś oryginalny, udało Ci się. <oklasky>

ocenił(a) film na 10
neo_angin

I to jest mądre postępowanie. Jak film jest dno to 10 a jak dobry to 1. Będę musiał zapamiętać te nowe ocenianie:)

polak1989

Też mnie to zdziwiło. Rozumiem zamierzony pastisz, ale "Luźny gość" to gniot po prostu i gniotem pozostanie.