Już 11 miejsce w rankingu w tak krótkim czasie. Zapowiada nam się nokaut.
W sumie to też nie wiem. Może 'Lot nad kukułczym gniazdem'? Ciężko ocenić bo każdy ma inny gust, no. Jak dla mnie to chociażby Pulp Fiction. A wg Ciebie?
Wg mnie nie, "Pulp Fiction" wcale mi się nie podobało.
No właśnie każdy ma inny gust filmowy więc każdy by podał inny tytuł
No chyba nie ma w tej top 100 aż tak słabych produkcji ?? Niektórych filmów nie widziałem, inne dawno temu.
Nie o to mi chodziło. Byleby filmy oceniane przez trolli nie trafiły zbyt wysoko. A to jest opcja możliwa. Niestety..
Nie wiem czy oglądałeś Dziewczynę z tatuażem, ale film piął się w górę, ale napotkał całą falę trolli.
Nie oglądałem tego filmu, i co nie pnie się już do góry ten film bo trolle stawiają 1/10 ??
"Avatar" też chyba kiedyś był w pierwszej 100 i wypadł z niej...
Avatar był na 12. miejscu, a teraz gdzieś w 3. setce.
Tak, 'Dziewczyna' jest masakrowana ocenami 1/10 przez 'koneserów' którzy bardzo często mają na profilu oceniony tylko ten film. Może to nie był aż taki spadek jak Avatar, ale była blisko TOP100.
Ciekawe czemu ten film tak sobie upodobali.
Kac Wawe rozumiem żemożna było pognębić bo na to zasługiwał w 100%
Nie wiem jak było z "Avatarem" czy też w podobny sposób został potratowany czy może jego początkowa ocena (12 miejsce) wynikało z tego że dzieciarnia tak wysoko oceniła ten film a potem prawdziwi koneserzy kina wystawili mu niższe oceny....
te oceny tez moga byc odwrotne.. prawdziwi koneserzy wystawili wyzsze, a dzieciarnia nizsze. przynajmniej w moim otoczeniu bardziej tak bylo.
No cóż różnie to mogło być, nie mam wśród swoich znajomych użytkowników portalu Filmweb więc nie wiem jak oceniali.
Oczywiście chodzi mi o tych znajomych w realu....
Mi się Dziewczyna z tatuażem też nie podobała, dla mnie kompletnie przereklamowany film i na ocenę 8.0 kompletnie nie zasługuje. Ale jedynki nie dałem.
Prawda. Pamiętam, że kiedyś "Święci z Bostonu" byli na 50 miejscu, a obecnie są na 90'tym którymś. Niedługo wypadną z TOP 100.
Polecam. Tylko z góry uprzedzam że cała akcja filmu dzieje się w jednym pomieszczeniu, 12 przysięgłych ma wydać wyrok i niby wydaję się że oskarżony jest winny i wszystko jest jasne więc po co długo się zastanawiać nad wydaniem wyroku...
A jednak....
Jak lubisz teatr telewizji to film Ci się spodoba, bo to w takim stylu jest kino
Ostatnio "Rzeź" Polańskiego była podobna stylem, widziałem podobało mie się. Rzecz gustu.
To prawda, że w polskich teatrach teraz odtwarza się właśnie dwunastu gniewnych ludzi?
Możliwe. Nie śledzę repertuaru teatrów, w końcu na sztukę teatralną ten film świetnie się nadaje, tak samo jak "Rzeź" Polańskiego jest oparta na sztuce teatralnej "Bóg mordu" Yasminy Rezy.
Film jest dobry, jednak brakuje mu czegoś by można się nim zachwycać. Shawshank to ma.
Nie wydaje mi się aby nagle, jakiś starszy film był w stanie zrzucić Shawshank. Bo niby co, nagle dziesiątki tysięcy ludzi zmieni zdanie i bardziej polubi Lot nad kukułczym gniazdem? Chyba, że przeżyjemy jakąś inwazję trollów, którzy zaczną zakładać setki kont bo mają w ambicji przestawienie rankingu.
Zauważyłam, że dość często w Polsce do kin wchodzą starsze filmy. Może też być jak z Titanikiem, 3D. Nie zapominajmy o wpływie telewizji na ranking. A co do trolli to pozostaje nam tylko nadzieja, że wyrosną ze spamu.
Zbyt wielka ilość głosów na Titanica została już oddana moim zdaniem. Wydaje mi się, że pod wpływem efektów specjalnych jakość filmu nie wzrosła na tyle by film wbił się na sam szczyt. Może bardziej możliwe w przypadku filmów mniej znanych w Polsce i nagle by się pojawiły w naszych kinach? Jednak nie wydaje mi się by uchowały się jakieś perełki, które zupełnie nie zostały zauważone przez widownię i nagle by zyskały w ich oczach
Masz rację, szukanie igły w stogu siana. Nieudolnie próbuję jakoś robić sobie nadzieję, że jednak film (który mi się podoba) skoczy wyżej.
Tylko czy to tak naprawdę ważne :)? Ja mam ogromny sentyment do filmu "Niezniszczalny". Uważam, że to jedna z najlepszych produkcji w historii, mimo to nie stoi on w rankingu w czołówce. Dla mnie się liczy, że trafia w mój gust i zachwycam się niezależnie od oceny reszty społeczeństwa. W sumie nawet ciekawiej jest dyskutować o filmie jeżeli spotykasz się z odmienną opinią ludzi. Co gdyby każdy zachwycał się filmem? Nie byłoby o czym dyskutować :)
W sumie im wyżej w rankingu, tym bardziej film jest podatny na trolling. Filmy niskobudżetowe, tzw. z niżej półki też są fajne. Ale no właśnie, najważniejsze by podobał się mnie. Na moim profilu jest dużo 'gniotów' wysoko ocenionych, bo ..... bo mi się podobały. Nie mam się za koneserkę, uwielbiam filmy Marvela.
"W sumie nawet ciekawiej jest dyskutować o filmie jeżeli spotykasz się z odmienną opinią ludzi." - dla mnie może przyjemnie się dyskutować np. z Tobą, ale jak natrafisz na ścianę od której argumenty będą się odbijać, to nie jest już fajnie.