Doskonały film, ale martwi mnie ocena. Od 600 głosów średnia ocena jest taka sama a wszyscy dają 10 lub 9. Powie mi ktoś co się dzieje>
Jakby filmweb przeliczał na bieżąco oceny filmów , postaci itp. to ta strona by padała co 5min. Zapewne jest ustawiony jakiś przedział tego przeliczania. np. co 1000 głosów lub też raz na tydzień... lub też gdy trwają tzw. prace konserwacyjne.
Tylko dlatego mnie to dziwi że jak oceniam film który przykładowo ma ocene 8 i 20 głosów a ja dam 2 to się od razu zmniejsza
nie wiem może poniżej 100głosów film oceniany jest na bieżąco ;) bo nie obciąża to aż tak bardzo strony. Nie ma co gdybać najlepiej do nich napisać z zapytaniem jak to działa? i już nie będziesz miał wątpliwości.
Wg niego na 9. A moje zdanie jest takie że film który jest o niczym i jest nudny nie jest dobry. Mogę zrozumieć że gra aktorska była dobra i obsada, ale co do filmu to jakoś nie bardzo mi leży.
Rozumiem, że film mógł Cię nudzić, ale, że był "o niczym" to argument z dupy. Właśnie świetnie pokazał rozłam psychiki żołnierza. Świetny kontrast sceny wesela, gdzie wszyscy cieszyli się wyjazdem do Wietnamu, a dramatem jaki przeżywali po powrocie. To czy był nudny, to kwestia subiektywna, ja się nie mogłem oderwać od ekranu.
P.S. fajnie, że pitolimy na temat Łowcy Jeleni w temacie o Nietykalnych :D
To nie ja pisałem, że "Łowca jeleni" jest nudny. Moim zdaniem, film jest bardzo dobrze zrobiony. Pod pewnymi względami można uznać go za wartościowy obraz wojny. Jednocześnie jest w nim coś, co szczególnie odpycha widza od ekranu, czyli wszechobecny patos (choćby odśpiewanie "God Bless America" w końcowej scenie). Nie mówiąc już o tym, że reżyserowi zarzucano popieranie imperialistycznej polityki Stanów Zjednoczonych...Właśnie dlatego, do dzisiaj nie mogę jednoznacznie ocenić tego filmu...
skąd wiesz, że wszyscy dają 9 albo 10? moze się zdarzają ludki, którzy dają niższą ocenę. i się uśrednia do tego co jest. Poza tym nie oczekujmy, że ten film będzie miał ocenę powyżej 9, bo by był wtedy najwyżej notowanym na filmweb w historii ;)
Nie widzę przeszkody żeby był najwyżej notowanym jeżeli tak głosują ludzie, a nie zaniżanie oceny gdyż inny film zasługuje na pierwsze miejsce.. Jeżeli filmy Monthy Pythona mogą być w top 100 to każdy film może
Nie znam żadnego "Monthy Pythona" - fakt, nie powinno być tego w top100. Za to Monty Python to całkiem inna historia - genialny humor abstrakcyjny (acz rozumiem, że nie wszystkim taki podchodzi).
(ale przynajmniej jest konsens, że Łowca jest przeceniany)
Masz jakiś wgląd do wszystkich poszczególnych ocen dla tego filmu? Skąd wiesz, że wszyscy dają mu 9 lub 10.
Chodzi o to że ocena się nie zwiększa ani nie zmniejsza. Jak od początku było 8,7 tak jest do tej pory i ani przez chwile się nie zmieniło.