Nietykalni

Intouchables
2011
8,6 709 tys. ocen
8,6 10 1 708917
6,9 69 krytyków
Nietykalni
powrót do forum filmu Nietykalni

Oscary.

ocenił(a) film na 8

Mam pytanie, czy ten film może zostać nominowany do przyszłorocznych Oscarów? Bo
troszkę nie rozumiem zasad nominacji..

sunday144

wydaje mi się że już nie może, film został wydany w tamtym roku czyli musiał by się kwalifikować do oscarów 2012 a nominacji nie miał, może po prostu nie był kandydatem do oscara z Francji albo po prosyu akademia go pominęła.

ocenił(a) film na 7
wojtas32411

o ile dobrze sie orientuje w zasadach nagród akademii, to jest tak, ze aby film był nominowany to musi wejsc do kin przed koncem roku a Nietykalni weszli do kina amerykańskich dopiero 1 kwietnia, także jeśli juz miałby dostac jakas nominacje (co jest dosc trudne do przewidzenia) to dostanie ją w lutym 2013. Podobnie bylo z Hurt Lockerem, film z 2008 roku, w 2008 był prezentowany tylko na festiwalu, natomiast w kianch dopiero ww 2009 i brał odział w Oscarach 2010. Podobnie może być z z Nietykanymi, z tymże że może byc nominowany w kategoriach głownych, nie w kategorii film nieanglojęzyczny.

ocenił(a) film na 8
donkamillo3

Dokładnie tak jak piszesz. Podobnie było w przypadku Debiutantów - film z 2010, Plummer dostał Oscara w 2012.

ocenił(a) film na 7
nataliagfgfgf

nom. Swoją drogą to byloby ciekawe jakby nominowali za coś Nietykanych, po sukcesie Artysty, który bądz co bądź byl filmem takze francuskim, kolejny zwrot w stronę Francji:P No zobaczymy za niecały rok:P

Btw, nataliagfgfgf - świetny avatar- to chyba moje ulubione zdjęcie Jimmiego:))))))

ocenił(a) film na 8
donkamillo3

No ciekawe jak będzie, wg mnie nominacje dla Nietykalnych byłyby bardziej zasłużone niż nominacje, jak i Oscary dla Artysty.

Dzięki, też lubię to zdjęcie :)