Nietykalni

Intouchables
2011
8,6 709 tys. ocen
8,6 10 1 708777
6,9 69 krytyków
Nietykalni
powrót do forum filmu Nietykalni

Proste kino dla prostych ludzi. Przez łzy wypłakiwane na tym filmie ludzie nie widzą jaki on jest przeciętny. Owszem porządne zrealizowany film i ciekawa historia, ale bez przesady. "Motyl i skafander" bije ten film na łeb (zostając w podobnych tematach). Aż dziw, że "Pamiętnik" i "Kraina Lodu" nie zajmują 3 i 4 miejsca.

kiryl_2

Temat snoba dla snobów.

ocenił(a) film na 5
Slaught

Dobre kino jest dla snobów? Większość nie słyszała nawet o "Motylu..", bo nie miał takiej kampanii promocyjnej jak "Nietykalni". Pozdrawiam ciepło;)

kiryl_2

A czy ja napisałam, że dobre kino jest dla snobów? Wypowiedziałam się wyłącznie na temat Twojego sposobu wyrażania myśli. Proszę, komentuj same filmy, a nie ich odbiorców. Snobizmem nazywam m.in. poniżanie widzów mało wymagających produkcji, a tym samym wywyższanie swojej - jakże zacnej - pozycji Wyrafinowanego Kinomana. Dość pyszałkowate podejście zaprezentowałeś.
Co ciekawe, nie spotkałam się z żadną kampanią promocyjną "Nietykalnych". Dowiedziałam się o tym filmie, właśnie dzięki temu rankingowi. Zajmował wówczas 3 miejsce i dlatego mnie to zaciekawiło, tym bardziej że jest on sprzed 4 lat. Czasami mam wrażenie, że to sami filmwebowicze zrobili "reklamę" tej produkcji. O "Motylu i skafandrze" bynajmniej nie dowiedziałam się tą drogą.

ocenił(a) film na 4
kiryl_2

Dokładnie! Moim zdaniem cały sukces "Nietykalnych" bierze się z kampanii promocyjnej. No cóż, też się nabrałam. (Coś w tym musi być... 15 milionów pokochało ten film... Też chcę go pokochać....) Ale jestem doświadczonym widzem i w filmie wyczułam jakieś zakłamanie, coś drętwego.. Łatwo się wzruszam i lubię wzruszenia, ale to jest taki... "Avatar", czyli co zrobić, żeby zarobić...

ocenił(a) film na 5
JestemNumerem1

@JestemNumerem1 muszę przyznać, że nawet lepiej ujęty sens tego co miałem na myśli niż w mojej wypowiedzi. Film ewentualnie zrobiony dla wszystkich, czyli dla nikogo. Pozdrawiam

JestemNumerem1

Cały sukces? Nie spotkałam się z żadną kampanią promocyjną "Nietyklanych". W przeciwieństwie do wspomnianego "Avatara".