Nietykalni

Intouchables
2011
8,6 709 tys. ocen
8,6 10 1 708840
6,9 69 krytyków
Nietykalni
powrót do forum filmu Nietykalni

to jak ten film pnie się w rankingu. Niedługo będzie w dwudziestce.

ocenił(a) film na 9
neo_angin

Dlaczego przeraża? Przecież w całości na to zasługuje. Jeden z najlepszych tytułów, jaki do tej pory było mi dane zobaczyć. W obecnej pierwszej dziesiątce może bym niczego nie zmieniałam, ale pierwsza dwudziestka, a już na pewno trzydziestka mu się należy.

jenny777

No widzisz, a dla mnie to zaledwie solidny dobry film. Na pewno nie na top.

neo_angin

Niedługo to wyprzedzi Forrest Gumpa.

ocenił(a) film na 10
jenny777

Godzinę temu wróciłem z kinoteki, przedpremierowy pokaz i jedno co mogę powiedzieć - WOW!
Absolutnie, niesamowicie, totalnie warty obejrzenia i polecenia innym.
Śmieszy i wzrusza a dawnoo nie miałem już w kinie obawy, że film i zawarta w nim historia po prostu zaraz się skończy.
Majstersztyk który spokojnie powinien osiąść gdzieś w top 15 - 30.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

Bardzo Ci współczuję. Musi to być dla Ciebie straszny szok, ból i cierpienie. Ale spróbuj zebrać się w sobie, nie poddawaj się, wygraj z tym. Znajdź w kimś oparcie. Porozmawiaj z nim o tym strasznym problemie, może Cię utuli i uspokoi. Na pewno Ci to pomoże. Będę trzymał za Ciebie kciuki. Pozdrawiam.

LuBe

Oj słabiutka riposta. Zresztą mój temat to nie zarzut. Po prostu jestem zdziwiony że ta niewiele ponad przeciętną produkcja bije rekordy popularności. Przy "Służących" jeszcze rozumiem fenomen, ale tutaj już nie do końca.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

Luz... ale żeby przejmować się jakimiś rankingami...daj spokój

LuBe

Ja się nie przejmuję rankingami. Założyłem to żeby sprawdzić reakcję reszty. Zresztą nie widziałem tak szybko pnącego się filmu na tym portalu i jestem zaskoczony.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

Ja widziałem, był to Avatar. Tobie się aż tak nie podoba - innym bardzo, życie.

filmoradar

Racja. "Avatar" też tak sunął. Może być korzyść z tego filmu. Może jak wskoczy do pierwszej dyszki to multikonta znowu zaczną walkę, a potem ktoś zacznie ich usuwanie przez co ja zobaczę wreszcie normalny ranking na FW :).

ocenił(a) film na 7
neo_angin

A mnie np Służące nie ścieły z nóg, w przeciwieństwie do tego filmu który uważam za świetny. Rzecz gustu i tyle, ranking na FW nie jest rankingiem najlepszych filmów tylko najlepszych filmów według społeczności FW , jednen ocenia tak drugi inaczej, nudne jest już ciągnięcie tego tematu. Mnie też wiele pozycji wręcz szokuje ale wątpie czy to sięzmieni więc pozostaje się cieszyć z tego co mamy. Chcesz mniej komercyjny ranking, przejrzyj sobie top 100 filmów wg AFI. A wracając do nietykalnych to może nie są jakimś bezapelacyjnym arcydziełem ale do przeciętności też im wiele brakuje. Jak dla mnie są czymś pośrednim czyli bardzo dobrym filmem.

MannyPacquiao

"Służące" też mnie nie ścięły z nóg. To przyjemna rozrywka. Raczej jednorazowa.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

normalnie mam wrazenie ze ktos to napisal za ciebie
ciebie przeraza cos w tym glupim rankingu(co wiele razy podkreslales)? no way ;d
film spadnie szybko po premierze, no stress
a no i dziwne ze przy sluzacych rozumiesz fenomen, daj spokoj:P

Hascosept

Rozumiem czemu ludzie lubią "Służące" co nie znaczy że to popieram. Są po prostu przekonani że "Służące" to film ambitny, a w rzeczy samej to prosta rozrywka. Zresztą napisałem to żeby sprawdzić reakcje.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

ja stawiam ze film finalnie bedzie 20
na imdb jest juz w 150

Hascosept

Też mi się wydaje że ok. 20. Na IMDB wleci do setki może, ale zgodnie z tradycją dotyczącą komedii i komediodramatów wyleci szybko z topu.

neo_angin

kazdy film, który jakos idzie ku gorze od rauz temat sie znajdzie jak ten.
jednm słowem - Polacy hejtuja, nigdy nie doceniają.
idzie do gory, bo tak wielu sie podobal.
A to, ze jakas jednoska sie pieni, to nie jest powod, do emanowania. FilmWeb zaczyna wyglądać powoli jak sejm -,- mniejszosc terroryzuje i wprowadza śmietnik

vasil_zajcev

Gdzie ja się pienię i gdzie pisze że mi się nie podobał?

ocenił(a) film na 8
neo_angin

pewnie dla niego 7 to mierna ocena, zreszta dla mnie 7 to tez nic specjalnego hehe

Hascosept

Dla mnie 6/10 to taka ocena. Daję ją często głupim, ale śmiesznym komediom.

Hascosept

BTW "Nietykalni" już na 32 miejscu. Nie wiem czemu na profilu się nie update'uje. Na jutro przewiduję max 26 miejsce.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

tak szczerze to wszystkie filmy ktore dzisiaj wyprzedzil byly slabsze

Hascosept

Bluźnisz. Wyprzedził "Imperium Kontratakuje".

ocenił(a) film na 8
neo_angin

aha no tak wybacz, tego nie uwazam na pewno za gorszego nie wiem czemu to napisalem hehe, nie zauwazylem czy co xd
ale pozostale jak najbardziej hehe

ocenił(a) film na 9
neo_angin

Imperium kontratakuje :D nie mam pytań

robson8686

Czy tego chcesz czy nie to saga Lucasa wniosła do kina sporo i bardziej zasługuje na miejsce w topie niż większość filmów z dziesiątki (prawdopodobnie wszystkie oprócz filmu Tarantino i może "Milczenia owiec".

ocenił(a) film na 7
neo_angin

Jesteś jasnowidzem ;)

ocenił(a) film na 10
neo_angin

Film jest genialny , osobiście dałem 10 , nie miałem się do czego przyczepić , śmieszny, a zarazem opowiada historię która wywołuję emocje i urzeka , do wyżej napisanych postów -> jak widzę że to wyprzedzi Foresta Gumpa to wyprzedzi tamto , ludzie dajcie spokój to były dobre a filmy ,ale nastaję nowa era , świat idzie do przodu jeśli będą się pojawiały filmu typu Nietykalnych , nie będę miał nic przeciwko żeby "wielkie hity" wypadły z Top 10 .

użytkownik usunięty
neo_angin

No i już jest.

ocenił(a) film na 8

"w dwudziestce"= pierwsze 20 miejsc

użytkownik usunięty
Hascosept

Whatever

Jak tak dalej pójdzie to zrzuci Skazanych z pierwszego miejsca xD.

użytkownik usunięty
neo_angin

Jeszcze nie ta średnia, ale może być w 10 spokojnie, tragedia.

ocenił(a) film na 8

fajnie by bylo gdyby mila spadla, nawet na rzecz "gulczas, a jak myslisz?" idc

"Incepcja" też była.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

Widze, że film robi furorę, z zapowiedzi zapowiada sie na bardzo dobra komedie, może tego właśnie trzeba, brakuje świeżych filmów, śmiesznych i zarazem wzruszający, ten film chyba jest pod tym względem idealny.

SlimShady85

Śmieszny jest w miarę, ale wzruszający przynajmniej dla mnie nie.

neo_angin

Mnie przeraża jak Ty przejmujesz się tym rankingiem...

Mjuuuz

Mnie przeraża że nie umiesz czytać/przeczytałeś tylko pierwszy post.

neo_angin

Oczywiście, że przeczytałem więcej niż jeden post. Inaczej bym tu w ogóle nie pisał. Jak na osobę nie przejmującą się rankingiem zaskakująco dużo czasu mu poświęcasz, hm...

Mjuuuz

Rzeczywiście napisanie posta jest czasochłonne :).

neo_angin

Nie to miałem na myśli.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

film jest urzekający, stąd ta szybko rosnąca ocena w rankingu, nie wydaje mi się jednak, żeby miał się znaleźć w pierwszej dziesiątce
ale sam film jest świetny, zdecydowanie to nie jest średniak:))

ocenił(a) film na 8
neo_angin

Fajnie jest obserwować jak nowy (i do tego dobry!) film powoduje takie butthurty u filmłebowych znafców :L

ocenił(a) film na 6
neo_angin

Hehehe. Klasyki i arcydzieła: Pluton, Dobry zły i brzydki, Amadeusz też już wyprzedzone. A i do krzykaczy: ja się nie pienię, nie oburzam, nie krytykuje, nie przejmuje się rankingiem itd. Takie drobne zwrócenie uwagi z mojej strony.

neo_angin

nie macie wiekszych problemow na glowie?

ocenił(a) film na 8
carsonpoland

Nadwaga i matura, a co?
A tak poważnie to ciekawy film, który zasługuje na tak wysoką ocenę, jeszcze dołożyć do tego ten francuski klimat:)