Nietykalni

Intouchables
2011
8,6 709 tys. ocen
8,6 10 1 708917
6,9 69 krytyków
Nietykalni
powrót do forum filmu Nietykalni

Spójrzmy prawdzie w oczy ten film to zwykły przeciętniak ( i ta tandetna gra aktorska ktora była jedna z najgorszych jakie widzialem ostatnimi czasy), ktory pwoinien przejsc niezauważony lecz dzisiaj w naszym kraju lansuje sie pewien stereotyp wyszukiwania sensu, czegos niesamowitego wręcz nadprzyrodzonego w rzeczach ktore sa zwyczajnie przecietne, słabe i bez polotu. I wlasnie dzieki temu filmy takie jak Avatar, Incepcja i te jeszce gorsze badziewie są tak wysoko w rankingu. Drodzy przecietniacy nie doszukujcie sie w filmach jak i w waszym zyciu czegos czego w nich nie ma i nigdzy nie będzie o to was prosze.

ocenił(a) film na 10
Andy_Dufrense

Film ma być przede wszystkim świetną rozrywką. A ten niewątpliwie dla mnie był. Nie jestem w stanie zrozumieć komentarzy takich jak Twój.

ocenił(a) film na 10
daniel_huras

Na pewno rozpiera Cie duma pozując na takiego hipstera, wyrastającego ponad szarą warstwę społeczną. Najwyraźniej widzisz więcej i wiesz lepiej. Pozostaje nam się kajać, pseudointeligenciku malutki. ;] Mnie osobiście aktorstwo w tym filmie zachwyciło. Ciebie nie musiało i ja tu szanuję. Fajnie jakbyś ty również uszanował gusta i opinię innych, a nie leczył kompleksy wpisami na forum. ^^

ocenił(a) film na 10
Stolarcfc

Odpowiedź jest rzecz jasna do twórcy tego wątka, a nie do daniela. Do kolegi daniela jedyne co mogę napisać, to żebyś nie próbował takich komentarzy zrozumieć, bo jesteś na to zbyt normalny widocznie. ;) Tacy ludzie normalni nie są. Są doskonali w swoim malutkim świecie i puszą piórka z brodą w chmurach. I każda okazja jest dobra, żeby więcej w swoich oczach jeszcze nabrać i się dowartościować. ;)

ocenił(a) film na 8
Andy_Dufrense

Słaba gra aktorska ? Bardzo przeciętna prowokacja.

ocenił(a) film na 9
Andy_Dufrense

Dobrze,że jest internet bo nie wiedziałbym o istnieniu takich imbecyli jak Ty.

ocenił(a) film na 9
Andy_Dufrense

Gra aktorska i tak lepsza niż w Artyście.

ocenił(a) film na 9
Andy_Dufrense

Za chwilę idę do kina na ten film - zobaczymy, czy masz rację. Myślę, że nie, bo oglądając sam trailer wiem, że spodoba mi się współpraca obu panów :)

Z "Incepcją" masz rację - tłum ludzi nie mających pojęcia o kinematografii zachwycił się amerykańską, naiwną błachostką z dobrą muzyką, świetnymi efektami specjalnymi, świetnymi aktorami i żenującym poziomem gry tychże aktorówj.

Pozdro...

użytkownik usunięty
Wojtalek

i ze świetną fabułą zapomniałeś dodać

Andy_Dufrense

Wszystko spoko, ale oceniłeś też nienadzwyczajne "Służące" na 10/10.

ocenił(a) film na 4
neo_angin

Służące oceniłem na 9 jak również Wyspe Skazańców uważam, że te filmy są bardziej wartosciowe, pełne emocji, pasji reżysera, ktora czuć w każdej sekundzie filmu i oczywiście wspaniała gra aktorska głównych bohaterów jak rownież tak zwanych statystów czegoś takiego nie sposób znależć, uchwycić w nietykalnych, bardzo lubie kino francuskie ale ten film to slabeusz nadziany bezwartosciowymymi akotrami ( i nie chodzi mi tutaj wcale o znane nazwiska ), zobaczce sobie co wyczynniali aktorzy w w/w przeze mnie filmach oni kochali scenariusz, sens filmu, oni tworzyli całość czy to główny czy kilku minotowy epizod granych bohaterów był spojną całościa nie potzreba w nich bylo marihuany zbocoznych tekstów i denerwującego, głupowatego murzynka ktory z warsztatem aktorskim ma tyle wspolnego co mój sąsiad, wielkie zero. Wogole caly scenariusz to zwykła bajka, bogaty paniczek hula i wydaje pieniadze na swoje gadżety, od czasu do czasu pokaszle sobie w nocy, wpadnie w bezdech raz sie wzruszy pzoniej tysiac razy sie pousmiecha i sobie jezdzi na wózku ciagnietym przez żałosnego, marnego czarnego aktorka, ktory zapewne uczył sie gry aktorskiej w booliwodzie w Kalkucie, co za chłama.

Andy_Dufrense

Służące są jak bajka disneya, ale w złym
Tego słowa znaczeniu i to samo się tyczy "Nietykalnych" w pewnym stopniu, ale mniejszym.

ocenił(a) film na 9
Andy_Dufrense

zastanawiam się czy ty piszesz o tym samym filmie co my. Bo jeżeli ciebie nie ruszyła ta historia , to najzwyczajniej polecam transformersów. Bo po pierwsze ten film jest na faktach , po drugie gowno wiesz. Film jest świetny , a ty tymi głupi tekstami psujesz mi dobrą opinię. Spojrz może na ranking filmweba i obejrzyj ten film drugi raz na spokojnie , może wywnioskujesz , że ten film chce pokazać , że mimo przeciwności losu , trzeba sie cieszyć życiem i życ z dystansem.

użytkownik usunięty
Andy_Dufrense

Dlaczego tak Ci przeszkadza to, ze jakis film, ktory dla mnie jest rewelacyjny, ale mozemy na potrzeby dyskusji przyjac ze jest tylko "dobry" jest wysoko oceniany i dobrze reklamowany? Byc moze jest wiele filmow o niebo lepszych od "Nietykalnych" ale czego Ty wymagasz? Ze nagle wszyscy beda mowic o jakims niskobudzetowym filmie, dajmy na to, o kupie, w ktorym gra glownego bohatera jest tak powalajaca ze az czujemy jego pot na czole? Serio nie widziales gorszych filmow ostatnio? Film jest zabawny, kina pelne, w porownaniu do ostatnich produkcji trafiajacych do kin wrecz wybitny, ale oczywiscie Ty musisz kazdego komu sie spodobal nazywac przecietniakiem, bo przeciez Ty takim kinem sie brzydzisz. I jeszcze to ostanie zdanie o marnosci naszych przecietnych zywotow, no kuwra daruj sobie ...

ocenił(a) film na 9
Andy_Dufrense

hehe, wypowiedzial sie ponadprzecietny znawca... ;p
a kto ci uczynil autorytetem. Ze zacytuje: " Drodzy przecietniacy nie doszukujcie sie w filmach jak i w waszym zyciu czegos czego w nich nie ma i nigdzy nie będzie o to was prosze.", widac twoje zycie to jedno wiekie g, w ktorym sie liczy wyrachowanie, a jedyna prawda i motywacja dzialania jest waluta. Cyzbys byl az tak slepy sadzac, ze post, ktory popelniles czyni cie kreatorem gustow tutaj sie wypowiadajacych ?
Zapewniam, ze proby popsucia wrazen innych spelzly na niczym.
Panie waluta powodzenia ;)

ocenił(a) film na 10
Andy_Dufrense

Hahaha tandetna gra aktorska. Weź się gościu pierd olnij w głowe, może zmądrzejesz.

ocenił(a) film na 9
polak1989

dokladnie , bo dla mnie gra aktorska była doskonała.

ocenił(a) film na 4
polak1989

Dzieciaku chyba nigdy nie widziałeś filmu granego z pasją, Europejscy aktorzy słyną z wyrazistych, bardzo prawdziwych ról za to w tym chłamie widać było kilku marnych aktorów, ktorzy do końca nie wiedzieli co grają i jak się gra prawdziwe role. Obejrzyj sobie Powrót zobaczysz jak chłopacy bez żadnego doswiadczenia na duzym ekranie potrafią wbić w fotel swoją prawdziwościa.

ocenił(a) film na 10
Andy_Dufrense

Jakbyś chciał wiedzieć oglądałem powrót już 2 razy i dałem 10 więc się nie wymądrzaj jakbyś wszystkie rozumy pozjadał. Jak ja go oglądałem to Ty nawet nie wiedziałeś że taki film istnieje. Żal wam dupe ściska że taki film może wyprzedzić takie "cuda" jak ojciec chrzestny, incepcje i inne pierdoły. Tak jak pisałem wyżej. Palnij barana w ścianę i idź opowiadaj dzieciom w piaskownicy jaki ten film jest głupi. Będziesz tam przywódcą na bank

ocenił(a) film na 4
polak1989

Wiec w tym jest twoj tragizm właśnie nie potrafisz rozróżnć mocnego dobrego kina od chłamu współczuje dzieciaczku moze keidys jak zjesz wagon ziemniaków moze, moze cos pojmiesz ale wątpie szczerze w to...

ocenił(a) film na 10
Andy_Dufrense

Nie mów do mnie dzieciaczku, jakbym był Twoim kolegą

ocenił(a) film na 8
Andy_Dufrense

Jak dla mnie fajny film rozbawił mnie nieźle nie powiem dla tego dałem 7 ale jego obecność nawet w 20 najlepszych filmów jest śmieszna

ocenił(a) film na 10
Andy_Dufrense

A to rozumiem, że kolega powinien zastąpić komisje przyznającą Cezary bo jak widać strasznie przeciętniactwo tam zasiada. Podpisuje się w pełni pod tym co napisał Kolega stolarcfc, chociaż na co dzień kibicuje Arsenalowi :)