PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=583390}

Nietykalni

Intouchables
2011
8,6 705 tys. ocen
8,6 10 1 705348
7,1 92 krytyków
Nietykalni
powrót do forum filmu Nietykalni

Tylko słabszy, nota kosmicznie zawyżona

ocenił(a) film na 6
Brus

Z tą notą to niestety muszę się zgodzić, film przyjemny ale na taką średią zdecydowanie nie zasługuje.Ocena myląca, mam nadzieję, że po premierze w PL trochę się obniży.

ocenił(a) film na 10
Brus

Moim zdaniem the bucket list był gorszy. Nie uśmiałem się tam tyle razy co w Nietykalnych. Z tą notą całkowicie się zgadzam i dla mnie nie jest ona w ogóle zawyżona.

beg

bo jak nie to wkrótce trafi do top100, a to by była klęska

ocenił(a) film na 10
Brus

Czemu tak uważasz? Jeżeli Tobie się nie podoba to szczerze Twoja sprawa, nic mi do tego, ale są inni ludzie, którym ten film być może się bardzo podobał i według nich ten film zasługuje na wysoką ocenę... O gustach się nie dyskutuje ale nie jesteś pępkiem świata aby decydować o tym czy ten film ma trafić do top100 czy nie ze względu na to, że Tobie się nie podobał...

beg

Uwazam tak, bo jest wiele filmow, ktore moim zadaniem zdecydowanie bardziej na to zasluguja.

ocenił(a) film na 10
Brus

"jest wiele filmow, ktore moim zadaniem zdecydowanie bardziej na to zasluguja"

I tutaj trzeba podkreślić "moim zdaniem"

Przepraszam Cię bardzo, ale tutaj nie liczy się zdanie jednej osoby, a zdanie tysięcy osób.
Nie mam zamiaru dalej się spierać. Po prostu każdy ma swój gust filmowy i tak po prostu nie można go zmienić. Być może i Ty masz rację... Mi się podoba, Tobie nie musi :)

Brus

Taki trochę Bucket list ? Co ty za głupoty opowiadasz, no sorry ale czytam komentarz i zastanawiam się jak ty skojarzyłeś te dwa filmy ze sobą. Czytam dalej z nadzieją że w kolejnych postach napisałeś coś konkretniejszego a tutaj "bo jak nie to wkrótce trafi do top100, a to by była klęska". Wysil się chociaż i napisz co ci się nie podobało w tym filmie, bo argumenty typu "bo nie chcę żeby w top 100 się znalazł" to nawet nie jest równe poziomowi gimnazjum. Film może jakiś wybitny nie jest, ale jest bardzo przyjemny w odbiorze, dobrze zagrany, można się pośmiać i wzruszyć, więc to coś ma, poza tym świetna muzyka podkreśla emocje w nim zawarte.

Slevin_Kelevra

Jeśli chodzi o Bucket List to rzeczywiście te filmy są różne, ale nie powiesz, że w jakiś tam sposób nie mają wspólnego klimatu? W ogóle nie twierdzę, żeby ten film był zły, tylko spodziewałem się więcej czytając komentarze, bo fabuła jest do bólu prosta i przewidywalna. W sumie to oglądałem parę współczesnych komedii francuskich to po prostu chyba takie komedie kręcą i tyle. Wiadomo, że każdy lubi co innego, ja lubię angielskie komedie, które z drugiej strony dla kogoś innego mogą nie być śmieszne.