jak na film akcji, moze byc niestety zero realizmu, no i te wystrzały z berrety jakby walił co najmniej z 45ki ehhhh....żal 5/10
Szukanie w tym filmie realizmu mija sie z celem, film taki wlasnie mial byc, ogladanie wymaga troche dystansu i moze nawet sie podobac..
Dokładnie. W tego typu filmach nie patrzy się na realizm, nie szuka się błędów logicznych itp. Film czysto rozrywkowy, gdzie jest jeden facet vs kiludziesięciu zbirów. Ten sam motyw jest w większości filmów ze Stevenem Seagalem i innych robionych w stylu Rambo;) Mimo to Nieuchwytny Cel ogląda się znakomicie.
heh no nie mowie ze film byl zły, pomijam juz sytuacje gdy van damme lewitowal w powietrzu jak trinti w Matrixie. Najbardziej wkurzaly mnie sytauacje gdy np. strzelano ze srutowki jak z karabinu snajperskiego ;ppp
Gdzie Ty masz taką sytuację ?? może Ty nie ten film oglądałeś...A jak wam zero realizmu to obejrzcie sobie Matrixa który napewno jest realny...Hard Target to był szczytowy film akcji w tamtych latach a to go gra Henriksen i Arnold to jest mistrzostwo .
We większości? We wszystkich chciałeś powiedzieć. Nie oszukujmy się, każdy film Seagal jest taki sam, a Van Damme pod wieloma rodzajami akcji prezentował sie na ekranach!
W tym filmie nie ma realizmu? To co by trzeba powiedzieć o tych nowoczesnych filmach, typu Matrix czy tych innych badziew
Te filmy z lat 80, 90 sa najbardziej realnymi filmami jakimi widziałem
Nie ma to jak próba odbicia piłeczki. "Matrix" to film sci-fi, a "Hard Target" to typowy film akcji. Jeżeli ktoś jest fanem Johna Woo i stylu azjatyckiego to film może mu się spodobać. Ja uwielbiam jak film jest odpowiednio wyważony, a nie przesadzony. Dla mnie to był przerost formy nad treścią.
Za inteligentny to on nie jest. :D Ale czy to ważne, żeby w akcji był realizm,? ważne jest to, jak się film ogląda, a Hard Target oglądało mi się świetnie. 10/10
Heh. Tym właśnie charakteryzują się filmy Johna Woo, akcja ponad wszystko. Tutaj niema nawet czasu na przeładowywanie broni, ale oto właśnie chodzi. Polecam azjatyckie filmy Johna Woo, są jeszcze lepsze, szczególnie Hard Boiled.
Dodam jeszcze, że jest to przykład dobrego i klasycznego filmu akcji. Tego typu filmy nakręcone po 2000 roku to porażka. Zazwyczaj są poprostu przegadane, a bohaterowie niepotrzebnie dramatyzują - zanim rozkręci się akcja to film się kończy:P Taka prawda. Amen.
Oj tak :) Film naprawdę zacny, a kto nie oglądał go w czasach VHS nawet nie powinien brać się za krytykowanie.
Oglądałem go kiedyś na kasecie VHS, był świetny.
Jednak dzisiaj, po obejrzeniu go na dwójce odniosłem wrażenie tak jakby Van Damme grał bez serca, tak jakby łaskę robił.
Z perspektywy czasu, po obejrzeniu takiej ilości filmów, może stałem się trochę bardziej wymagający.
Van Damma zawsze lubiłem oglądać, dzisiaj też nie żałuję że obejrzałem, film na pewno warty obejrzenia, aczkolwiek mogłoby być więcej walk a nie tylko pojedyńcze kopy.
Kolego, musiało Ci się coś pomylić. Nieuchwytnego Cela nigdy nie realizowano na TVP2 :)
Jestem rocznik 95, pamiętam go tylko na TVN ;) Możliwe, lae ręki nie dam sobie uciąć. W swoim życiu nigdy go na tym kanale nie widziałem ;)
tu masz dowód http://www.telemagazyn.pl/program-tv/3524819017,nieuchwytny_cel,id,t.html?sesja_ gratka=50f390fad6493398256141108a539edb :)
Na TVNie go pamiętam raz o 20:00 a drugi raz o 22:30 ;) Ale puszczanie po północy to duża przesada jak dla mnie ;>
Powiem Ci Mateo, że widziałem bardziej drastyczne od tego, a były puszczane zdecydowanie wcześniej w TV. Pozdrawiam ;>
Co dziwne, ten film jest z Czerwonym O. A na TVN i TV4(tam też się raz pojawił) zawsze był emitowany od lat 16.
wiem, na TVN to dużo razy leciał tak samo kiedyś leciał na Polsacie no i zazwyczaj było od 16. ale jeśli się nie mylę to film był robiony w kategorii R. :)
kolego wręcz przeciwnie ten film jest bardzo realny może oglądałeś inny film - hard target jest klimatyczny, trzyma widza w napięciu a kreacja van damma to majstersztyk a w szczególności jego akcja przed sklepem - COŚ WSPANIAŁEGO
jakby ten film miałby być realistyczny to wyglądało by to tak że van damme wychodzi z samochodu widzi dziewczynę która jest dręczona przez jakiś 4 facetów, po czym spowrotem wsiada do samochodu i spieprza,a jakby zaczął się bić(chociaż ma niby duże umiejętności ALE SKORO CHCESZ REALISTYCZNY FILM...) to na wejście dostał by dwa strzały i po 3 sekundach by się przewrócił i zostałby skopany i miałbyś realistyczny film,podałem tylko przykładową scenę nie będe się rozpisywał nad innymi
po co kopać mógł by dostać ze dwie kulki w bańkę zalał by się krwią i tyle - to jest dopiero był by realizm z życia wzięty
Oczywiście, tak jak mówisz! Gdyby wszystkie filmy akcji były realne, to to by była kompromitacja, powiedzmy sobie szczerze!
człowieku, jakby wszystkie filmy akcji były realne, to połowa była by totalną chu jnią :P
No niestety.. Matrix, Rambo czy Terminator to też filmy bez realizmu, a zdaniem dużo lepszym s ię cieszą i to o wiele o.O
Terminator i ten szajs to filmy S-F
Prawię wszystkie filmy akcji są nierealistyczne.
Jeśli się nie podoba to najlepiej zmienić gatunek filmów a nie narzekać.
Nie lubisz Matrixa? Zgadzam się, co do opinii wyżej.. Większość filmów akcji( o ile nie wszystkie) są nie realne. Filmy z Seagalem przecież też. W rzeczywistości jestem ciekaw, czy by rozwalił 5 gości na raz, jak to robił w swoich filmach PO 2002roku!
nie przepadam za filmie przepełnionymi efektami specjalnymi. Niezniszczalni 1i2 też jest nie realny ale i !tak jest świetnym filmem bo na tym polega film akcji !
Noo tam efektów jest w ch.uj,, że się brzydko wyrażę. Niezniszczalni 1 i 2 to świetne filmy akcji, bo mało kto przejmuje się efektami specjalnymi, to samo jest w Hard Target!
W filmach akcji z lat 90 i80 zazwyczaj nie było efektów specjalnych :)jak był wybuch to był wybuch !
Zajebisty wybuchy były we filmie ze Sylvesterem Stallone pt. Tunel! Zwłaszcza na początku, jak się pojawia :D
To Ci bardzo polecam, bardzo dobry film ze Sylvkiem :) Leciał kiedyś na TVN7 to se obejrzałem :)
Film był kiedyś na youtubie, ale zdjeli go z portalu. Szkoda, ale dużo jest to*entów do jego ściągnięcia ;)