Nieuchwytny cel

Hard Target
1993
6,6 18 tys. ocen
6,6 10 1 18069
5,6 13 krytyków
Nieuchwytny cel
powrót do forum filmu Nieuchwytny cel

jak na film akcji, moze byc niestety zero realizmu, no i te wystrzały z berrety jakby walił co najmniej z 45ki ehhhh....żal 5/10

Lukash

Szukanie w tym filmie realizmu mija sie z celem, film taki wlasnie mial byc, ogladanie wymaga troche dystansu i moze nawet sie podobac..

ocenił(a) film na 7
blk_2

Dokładnie. W tego typu filmach nie patrzy się na realizm, nie szuka się błędów logicznych itp. Film czysto rozrywkowy, gdzie jest jeden facet vs kiludziesięciu zbirów. Ten sam motyw jest w większości filmów ze Stevenem Seagalem i innych robionych w stylu Rambo;) Mimo to Nieuchwytny Cel ogląda się znakomicie.

ocenił(a) film na 4
promilus

heh no nie mowie ze film byl zły, pomijam juz sytuacje gdy van damme lewitowal w powietrzu jak trinti w Matrixie. Najbardziej wkurzaly mnie sytauacje gdy np. strzelano ze srutowki jak z karabinu snajperskiego ;ppp

ocenił(a) film na 8
Lukash

Gdzie Ty masz taką sytuację ?? może Ty nie ten film oglądałeś...A jak wam zero realizmu to obejrzcie sobie Matrixa który napewno jest realny...Hard Target to był szczytowy film akcji w tamtych latach a to go gra Henriksen i Arnold to jest mistrzostwo .

ocenił(a) film na 10
broly91

Zgadzam się, jeżeli chodzi o kino w latach 90 to jest świetny film ;)

ocenił(a) film na 10
promilus

We większości? We wszystkich chciałeś powiedzieć. Nie oszukujmy się, każdy film Seagal jest taki sam, a Van Damme pod wieloma rodzajami akcji prezentował sie na ekranach!

ocenił(a) film na 10
Lukash

W tym filmie nie ma realizmu? To co by trzeba powiedzieć o tych nowoczesnych filmach, typu Matrix czy tych innych badziew
Te filmy z lat 80, 90 sa najbardziej realnymi filmami jakimi widziałem

qsagan

Nie ma to jak próba odbicia piłeczki. "Matrix" to film sci-fi, a "Hard Target" to typowy film akcji. Jeżeli ktoś jest fanem Johna Woo i stylu azjatyckiego to film może mu się spodobać. Ja uwielbiam jak film jest odpowiednio wyważony, a nie przesadzony. Dla mnie to był przerost formy nad treścią.

ocenił(a) film na 7
Lukash

Dawno już nie czytałem równie głupiego zarzutu :D.

ocenił(a) film na 10
grzegorz_021

Za inteligentny to on nie jest. :D Ale czy to ważne, żeby w akcji był realizm,? ważne jest to, jak się film ogląda, a Hard Target oglądało mi się świetnie. 10/10

ocenił(a) film na 9
Lukash

Heh. Tym właśnie charakteryzują się filmy Johna Woo, akcja ponad wszystko. Tutaj niema nawet czasu na przeładowywanie broni, ale oto właśnie chodzi. Polecam azjatyckie filmy Johna Woo, są jeszcze lepsze, szczególnie Hard Boiled.

ocenił(a) film na 9
caleb_83

Dodam jeszcze, że jest to przykład dobrego i klasycznego filmu akcji. Tego typu filmy nakręcone po 2000 roku to porażka. Zazwyczaj są poprostu przegadane, a bohaterowie niepotrzebnie dramatyzują - zanim rozkręci się akcja to film się kończy:P Taka prawda. Amen.

caleb_83

Oj tak :) Film naprawdę zacny, a kto nie oglądał go w czasach VHS nawet nie powinien brać się za krytykowanie.

seawater

Oglądałem go kiedyś na kasecie VHS, był świetny.
Jednak dzisiaj, po obejrzeniu go na dwójce odniosłem wrażenie tak jakby Van Damme grał bez serca, tak jakby łaskę robił.
Z perspektywy czasu, po obejrzeniu takiej ilości filmów, może stałem się trochę bardziej wymagający.
Van Damma zawsze lubiłem oglądać, dzisiaj też nie żałuję że obejrzałem, film na pewno warty obejrzenia, aczkolwiek mogłoby być więcej walk a nie tylko pojedyńcze kopy.

ocenił(a) film na 10
Burmistrz

Kolego, musiało Ci się coś pomylić. Nieuchwytnego Cela nigdy nie realizowano na TVP2 :)

AdamBayern01

Adam co ty gadasz leciało dużo razy na tvp2 :)

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Jestem rocznik 95, pamiętam go tylko na TVN ;) Możliwe, lae ręki nie dam sobie uciąć. W swoim życiu nigdy go na tym kanale nie widziałem ;)

AdamBayern01

tu masz dowód http://www.telemagazyn.pl/program-tv/3524819017,nieuchwytny_cel,id,t.html?sesja_ gratka=50f390fad6493398256141108a539edb :)

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

A no racja, zwracam honor :D Ale późno puszczali wtedy ten film, aż o 0:15 ;)

AdamBayern01

raz leciał o 21 .30 czy tam 15 :)

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Na TVNie go pamiętam raz o 20:00 a drugi raz o 22:30 ;) Ale puszczanie po północy to duża przesada jak dla mnie ;>

AdamBayern01

dlatego że może film jest drastyczny

prof_mateusz27

(trochę)

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Powiem Ci Mateo, że widziałem bardziej drastyczne od tego, a były puszczane zdecydowanie wcześniej w TV. Pozdrawiam ;>

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Co dziwne, ten film jest z Czerwonym O. A na TVN i TV4(tam też się raz pojawił) zawsze był emitowany od lat 16.

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

O chodziło mi o kółko:)

AdamBayern01

wiem, na TVN to dużo razy leciał tak samo kiedyś leciał na Polsacie no i zazwyczaj było od 16. ale jeśli się nie mylę to film był robiony w kategorii R. :)

ocenił(a) film na 9
Lukash

kolego wręcz przeciwnie ten film jest bardzo realny może oglądałeś inny film - hard target jest klimatyczny, trzyma widza w napięciu a kreacja van damma to majstersztyk a w szczególności jego akcja przed sklepem - COŚ WSPANIAŁEGO

ocenił(a) film na 7
Lukash

jakby ten film miałby być realistyczny to wyglądało by to tak że van damme wychodzi z samochodu widzi dziewczynę która jest dręczona przez jakiś 4 facetów, po czym spowrotem wsiada do samochodu i spieprza,a jakby zaczął się bić(chociaż ma niby duże umiejętności ALE SKORO CHCESZ REALISTYCZNY FILM...) to na wejście dostał by dwa strzały i po 3 sekundach by się przewrócił i zostałby skopany i miałbyś realistyczny film,podałem tylko przykładową scenę nie będe się rozpisywał nad innymi

ocenił(a) film na 9
pawel997402

po co kopać mógł by dostać ze dwie kulki w bańkę zalał by się krwią i tyle - to jest dopiero był by realizm z życia wzięty

ocenił(a) film na 7
tomucho77

w sumie jest jeszcze dużo opcji realizmu

ocenił(a) film na 10
pawel997402

Oczywiście, tak jak mówisz! Gdyby wszystkie filmy akcji były realne, to to by była kompromitacja, powiedzmy sobie szczerze!

ocenił(a) film na 9
Lukash

Ludzie przecież to film Johna Woo czemu ma byc realistyczny

ocenił(a) film na 10
Kroll95

Dzieci Triady też do takich nie należą :D

ocenił(a) film na 10
Lukash

człowieku, jakby wszystkie filmy akcji były realne, to połowa była by totalną chu jnią :P

AdamBayern01

ludzie nie mogą zrozumieć, że filmy akcji nie muszą być bardzo realistyczny

prof_mateusz27

*realistyczne

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

No niestety.. Matrix, Rambo czy Terminator to też filmy bez realizmu, a zdaniem dużo lepszym s ię cieszą i to o wiele o.O

AdamBayern01

Terminator i ten szajs to filmy S-F

Prawię wszystkie filmy akcji są nierealistyczne.
Jeśli się nie podoba to najlepiej zmienić gatunek filmów a nie narzekać.

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Nie lubisz Matrixa? Zgadzam się, co do opinii wyżej.. Większość filmów akcji( o ile nie wszystkie) są nie realne. Filmy z Seagalem przecież też. W rzeczywistości jestem ciekaw, czy by rozwalił 5 gości na raz, jak to robił w swoich filmach PO 2002roku!

AdamBayern01

nie przepadam za filmie przepełnionymi efektami specjalnymi. Niezniszczalni 1i2 też jest nie realny ale i !tak jest świetnym filmem bo na tym polega film akcji !

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Noo tam efektów jest w ch.uj,, że się brzydko wyrażę. Niezniszczalni 1 i 2 to świetne filmy akcji, bo mało kto przejmuje się efektami specjalnymi, to samo jest w Hard Target!

AdamBayern01

W filmach akcji z lat 90 i80 zazwyczaj nie było efektów specjalnych :)jak był wybuch to był wybuch !

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Zajebisty wybuchy były we filmie ze Sylvesterem Stallone pt. Tunel! Zwłaszcza na początku, jak się pojawia :D

AdamBayern01

nie oglądałem...

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

To Ci bardzo polecam, bardzo dobry film ze Sylvkiem :) Leciał kiedyś na TVN7 to se obejrzałem :)

AdamBayern01

To na pewno zobaczę :)

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Film był kiedyś na youtubie, ale zdjeli go z portalu. Szkoda, ale dużo jest to*entów do jego ściągnięcia ;)

ocenił(a) film na 3
Lukash

To fakt, nierealny gniot.

ocenił(a) film na 9
mk34

Gniot to Moda Na Sukces lub UKM Maszyna Do Zabijania.