Myślicie, że kogoś to interesuje ? Jak nie oglądnęliście całego filmu to nie wypowiadajcie się, bo dopiero w drugiej połowie wszystko się wyjaśniło. Bardzo dobry film, a jak wychodzicie w połowie, to świadczy tylko i wyłącznie o waszym IQ.
Dla mnie film był bardzo dobry i jest warty oglądnięcia, ale faktem jest, to co zauważyło kilka osób - słabszy od poprzednich dzieł Tornatore. Nie jest to już film rewelacyjny.
Nie poruszył już tak jak Cinema Paradiso.
Wgniótł za to w fotel.
Jest to film tajemniczy, dopiero po około 80 minutach zacząłem kminić o co chodzi... później wszystko zaczęło się wyjaśniać.
Jeżeli takie zło naprawdę istnieje, to polecam policji zająć się tym na poważnie, a nie np. ścigać pseudo-straszliwą-propoagandą ludzi ściągających filmy z neta.
Hmmmm. Pewnie nawiazujesz równiez do mojej wypowiedzi,ze wyszłam w połowie.
Jednak wczoraj obejrzałam film w całości.
Niewątpliwie film wgniata w fotel ale jest w nim też cos poruszającego,cos co przypomina inne filmy reżysera.
Tytułowa 'Nieznajoma' to kobieta pełna bólu,tesknoty.
Sceny jej rozmowy z małą Teo poruszają, wywołują współczucie a nawet łzy.
Bohaterka jest tak naprawde normalnym człowiekiem, poszukującym miłośći i bliskości.
Jest też bardzo intrygująca : posiada w sobie ogrom wrażliwośći ale i okrucieństwa,jednak nietrudno dotrzec do jego żródeł...
Ogólnie można dużo powiedzieć o tym filmie,napewno jednak nie żaluję,że go obejrzałam.