Nieznany numer: Skandal SMS-owy w liceum

Unknown Number: The High School Catfish
2025
6,3 3,2 tys. ocen
6,3 10 1 3238
Nieznany numer: Skandal SMS-owy w liceum
powrót do forum filmu Nieznany numer: Skandal SMS-owy w liceum

Mnie nie. Często słyszy się o dzieciach z patologicznych rodzin, które mimo krzywd ze strony rodzica dalej go idealizują. Ekstremalne przypadki, gdzie rodzic zostaje skazany, a dziecko dalej go wspiera rówież istnieją. Lojalność traumatyczna to mechanizm psychiczny, w którym ofiara (często dziecko) utrzymuje silną więź emocjonalną z osobą stosującą przemoc lub popełniającą inne krzywdy, nawet gdy ta osoba jest źródłem traumy. Mechanizm ten pozwala dziecku przetrwać psychicznie w środowisku, w którym jego opiekun jest jednocześnie źródłem bezpieczeństwa i zagrożenia. Dzieci po prostu boją się utraty rodzica.

wiechuxpijak

Głupia ta córka że chce do niej wrócić po co?

Weronka90

Chodzi o miłość wszyscy tego pragniemy a ta córka wydaję mi się najwięcej ciepła dostała od swojej matki w tamtym okresie chłopak ją zostawił nikogo nie lubiła w szkole została jej matka która jej oferowała najwięcej ciepła, całkowicie normalna reakcja patrząc z tej pespektywy. Choć matka też po traumach ciężkich chciała bronić swojej córki bardzo spaczonymi metodami... No nie ukrywam takiej sprawy jeszcze nie słyszałem

kamcio3

Tym bardziej,że to na faktach i to jest szokujące.ja bym nie potrafiła kochać i zaufać matce po takim.horrorze :O matka wymaga długiej i stałej opieki psychiatrycznej o zaostrzonym rygorze bo zrobi to ponownie córce i jak mogła jej pisać sms by się zabiła bo ona to zrobi,nie bała się że córka targnie się na swoje życie i będzie temu winna ;(0?

Weronka90

Ludzka psychika to studnia bez dna jestem w stanie uwierzyć że trauma wychodziła wtedy na powierzchnie i pisała te sms pod wpływem silnych emocji i jak to nazwała "nie była sobą" ale co nie zmienia faktu że powinna się leczyć i nie mieć kontaktu już ze swoim dzieckiem przynajmniej przez długie lata a córka powinna się wyleczyć z tej toksycznej relacji i zastąpic sobie matkę kimś innym