Obejrzałem film, kiedy wyciekł z lektorem do sieci. Spodziewałem się czegoś lepszego. Podobały mi się sceny wejścia Norrisa i wejście Arnolda do auta - zabawne. Oglądałem na siłę, bo gdzie tutaj realizm, kiedy grupa osób rozwala przeciwną grupę z przewagą, nie mając przy tym żadnych obrażeń zadanych przez tamtych. Ah, zapomniałem - przecież muszą być adekwatni do tytułu "Niezniszczalni" ! Van Damme zachował styl i on mi się podobał, choć grał czarny charakter. Film na 6/10, bo każdy ocenia na swój gust.
"każdy ocenia na swój gust." - dokładnie, ale jak oglądałeś film za pierwszym razem to mogłeś to zrobić najpierw z napisami.
"przecież muszą być adekwatni do tytułu "Niezniszczalni" " - expendables w dokładnym tłumaczeniu nie znaczy "niezniszczalni" tylko "spisani na straty", no i oglądając taki film nie można spodziewać się realizmu ;) pozdrawiam
Nie lubię oglądać z napisami. A za tytuł przepraszam, bo nie wiedziałem, że to kolejny kretynizm polskich dystrybutorów.
Naprawdę oczekiwałeś realizmu od filmu, gdzie występują tuzy kina akcji lat 80-tych? W ich filmach realizm nie istniał, albo był minimalny. To jest swego rodzaju hołd dla kina tamtych lat.
Jeśli jesteś zbyt młody i nie pamiętasz ery VHS-ów, czy czasów megahitów na Polsacie, gdzie zawsze leciały filmy akcji w takim stylu, to nie zrozumiesz zamysłu twórców.
Pozdrawiam.
Widziałem filmy, gdzie napastnicy nie stoją na linii ognia i są ciekawe koncepcje rozproszenia i metody uników ostrzału. W Niezniszczalnych to jest absurd. Ocenę ratuje to, gdyż grają w nim gwiazdy kina akcji.
Ale jeszcze raz podkreślam, takie filmy nie mają byc realistyczne. Nie taka jest ich rola. W przypadku takich filmów masz kompletnie wyłączyc mózg i się świetnie bawic.
Z resztą popatrzmy na to z boku. Cała otoczka tego filmu - zagłada grożąca światu, zabicie jednego z członków ekipy itd, to nie są raczej sytuacje powodujące uśmiech, a jednak wokół tego jest dużo fajnych gagów oraz śmiesznych sytuacji i zabawnych nawiązań do dzieł sprzed lat, czy do samych odtwórców głównych ról. Tak jak widzisz środki zastosowane w tym filmie mają nam dawac rozrywkę, troszkę bezmózgą coprawda, ale jakże cieszącą i powodującą uśmiech na twarzach wszystkich pamiętających złote czasy kina akcji.
"powodującą uśmiech na twarzach wszystkich pamiętających złote czasy kina akcji." Idąc Twym tokiem rozumowania ten film nie jest kierowany do wszystkich. Nie wszyscy mają zapał w kółko oglądać to samo, gdzie grupa bohaterów z dobrym humorem i pewnością siebie rozwala przeciwną ekipę. Nudne się to robi.