Rany boskie. Skąd taka wysoka ocena??? Czyżby szóstoklasiści opanowali filmweb?? Po 1 części, którą niechętnie obejrzałem, obiecywałem sobie nie marnować czasu na 2. Nie wiem co kierowało moimi bohaterami z dzieciństwa, że zdecydowali się drugi raz wdepnąć w tak wielkie i cuchnące gówno jak " Expendables 2". Stallone jako reżyser sprawdzia się tak samo jak Cezary Pazura jako komik. Film jako całość jest kompletnie NIEWCIĄGAJĄCY, CHAOTYCZNY I ....GŁUPI!! DIalogi marne, reakcje między ludzkie jakieś plastikowe,realizmu na próżno tam szukać. Chyba panowie w średnim i starym wieku(Chuck ma 72 lata!) postanowili się zabawić po raz ostatni zanim przejdą na emeryturę. Coż...zabawa udana, ale nie dla widza.
Jak dla mnie film bardzo słaby! Szkoda tylko że Statham i Li brali w tym udział. Ich kariera się jeszcze nie kończy a tu taki kleks!
Tak widzialem obie. Wiesz ja bardzo lubie większość aktorów z tej serii i ciesze się, że taki film powstał. Gdyby nakręcono go w latach 80- 90 ludzie byliby zachwyceni, a teraz nie są.
Ja też ich lubie, jednak wrzucenie ich do tego prostego,odrealnionego i bezbarwnego filmu nie było dobre. ZObacz, ja lubie pizze,czekoladę,lody waniliowe, sajgonki, schabowy i rosół. Jakbym jednak to wszystko chciał zjeśc za jednym razem porzygałbym się. Oglądałem większośc filmów z JCVD, Slyem,Arnim,Chuckiem, Jetem,Dolphem,Brucem i resztą....i wolę oglądać ich z osobna:)
Mi chyba miejsce akcji nie pasowalo, moze to tez daje do myslenia. Az bym sobie wietnamca zjadl
Van Damma również, a ten Pan z wiekiem idzie co raz lepiej(popatrz na Six Bullets i Krzyżowy Ogień).
Dla mnie fantastyczny film akcji z dużą ilością akcji ,wybuchów ,strzelanin itp oraz świetne humor plus najwieksi herosi kina akcji w jednym filmie .Zawsze dla marzeniem było zobaczyć w kinie film z Arnim ,Sylwkiem ,Chuckiem czy Jean -Claude .I to marzenie dzięki Niezniszczalnym 2 śię spełniło !!!
Mogliby w 3 część zrobić jakieś lepsze akcje czyli jakiś samochodowy pościg nie taki krótki, ciekawsze walki (Stallone vs Van Damme ciężko walką nazwać), jakieś numery kaskaderskie (Chan)itp. bo same strzelanie cały czas może irytować.
No tak fajny był .
A Ex2 to bdb film , porządne kino akcji czego więcej ? Jeszcze z nimi ..
Ale gdyby wystąpili w latach 80" 90" było by coś niesamowitego .
Owszem w dwójce był pościg samochodowy, ale słabo nakręcony. Jeśli podobna scena znajdzie się w trójce to pewnie będzie nakręcona tak oldschoolowo jak sceny akcji w drugiej części.
A nie boisz się tego ze Sly i cała reszta ekipy olśniona sukcesem 2 cześć mogą zacząć bardziej kombinować i zamiast zrobić 3 cześć w stylu lekkiego rozrywkowego kina akcji pójdą w stronę ambitnośći .Kiedyś czytałem wywiad z Sylwiek który mówił ze do 3 cześć mają różne koncepcje ,chcą nasz zaskoczyć ,mają ambitne plany itp .Zamiast wysokooktanowego aktionera może powstać jakiś dramat wojenny z zredukowaną akcją do minium ,albo drogie widowisko S-F gdzie akcja bedzię rozgrywać się na marsie itp Nigdy nic nie wiadomo ....
Tak ale mimo wszystko to było lekko -rozrywkowe kino wojenne w stylu Komando czy Rambo 2 .I niech taka 3 też bedzię .W każdym razie zobaczymy co z tego wyniknie ,bardzo ważne bedzię też kto bedzie też ten film reżyserował .Jeśli się okaże ze w tym filmie zagrają takie osoby jak Al Pacino ,Harison Ford ,Mel Gibson ,Nicolas Cage ,Jackie Chan ,John Travolta itp to na bank ze zmieni się konstrukcja i schemat filmu ,ograniczą ilość akcji i pójdą w stronę ambitnośći .Ale z drugiej strony to było by coś fantastycznego ,jak by ci wszyscy faceci zagrali razem w tym filmie co ich wymieniłem .,nawet kosztem zmiany stylu filmu .
W sumie tak ale trzeba pamiętać ze jedynka była bardziej poważniejsza ,brutalniejsza .W dwójce poszli bardziej w stronę autoparodii .Widowiskowa akcja została ale jednak troszkę styl się zmienił .Zobaczymy jak bedzie w 3 .
Pazura jest dobrym komikiem chyba nie oglądałeś Killera czy Killerów dwóch. Ten film ma odmużdzać a aktorzy muszą jakoś zarabiać pieniądze. Mnie sie film podobał. jedynka była fajna a dwójka też niczego sobie
Niestety prawda, i nawet znani polscy kabareciarze się wypowiadali o "skeczach" Pazury. Bawią tylko moloch.
Kwestia gustu. Dla mnie to była przyjemność obejrzeć ich razem w jednym filmie. O to tylko chodziło. Wiedz, że wielu ludzi też się dobrze bawiło w kinach dlatego też powstanie trzecia, ostatnia, część filmu. Na trójkę też zamierzam się wybrać. Nie po to, by przemyśleć bardzo ważne dylematy psychologiczne o sensie życia i ludzkości, tylko po to by zobaczyć największą rozpierduchę roku w wykonaniu tych aktorów (do których dołączy teraz Jackie Chan).
To po prostu zwykła rozrywka, która nie każdego bawi.