Chuck Norris , dla mnie to jednak jest ktoś, lubię go jako nie tylko aktora, ale także człowieka. Choć nie o to mi chodzi. Pragnę zadać pytanie. Co sądzicie o jego występie? Moim zdaniem udowodnił jaki ma dystans, do wszystkiego co wyszło na jego temat w świecie humoru. Udowodnił również swoje poczucie humoru całym ty występem... A co do filmu, ok kolesie za którymi przepadam, podczas gdy mam ochotę na sensację takiego rodzaju. Są wręcz wszyscy, także jest ciekawość kto co który zrobi do samego końca filmu. Nie ma szału, ale wyboru również.... Niech będzie... ok|"
Ok. A ja się zastanowię nad jakimś filmem dla ciebie i cie namówię tak ze jeszcze w następnym tygodniu obejrzysz i na pewno ci się spodoba :) hehe
W następnym tygodniu, to ja będę egzaminy zaliczać. Nie będę nawet myślała o filmach. ;-)
Nie, od jutra będę opracowywać pytania z ustnego, bo od 10 maja zaczynają się ustne.
Dwa ustne w jednym dniu: 10 maja z organizacji pracy biurowej / socjologia i psychologia społeczna, potem 11 maja specjalizacja / prawo administracyjne. Ale to są egzaminy na koniec czwartego semestru. A w czerwcu czeka mnie jeszcze obrona zawodu.
Tak. Najemnik mi o tym napisał, ale zgłosił to razem z Ex91, ENKIM i Musicmovie, no i zablokowali.
Jeśli chodzi o kino akcji klasy B to dzisiaj więksość ludzi patrzy na nie żle przez pryzmat nowych niektórych słabych filmów akcji Seagala ,Van Damma ,Lundgrena itp Dla mnie filmy akcji kręcone dla dystrybucji kinowej ,nawet te z mniejszym budzetem jak np Krwawy Sport ,Kickbokser ,Zaginiony w akcji ,Inwazja na U.S.A ,Amerykański Ninja ,Życzenie śmierci 3,4 ,Niko ,Wygrać że śmiercią itp to są pierwszorzednę filmy akcji .A o to przykład : Niby się mówimy że filmy akcji klasy B mają gorszy budzet ,gorszych aktorów ,gorszych reżyserów itp A Niko który był zaliczany do klasy B to krecił sam Andrew Davids ,twórca takich hitów jak ,,Liberator ,, Ścigany ,, czy ,,Morderstwo Doskonałe ,, To co Davids był jednym z gorszych reżyserów ? Dla mnie wrecz przeciwnie ,bardzo utalentowany reżyser kina sensacyjnego .Natomiast klasa B to zawsze były filmy dystrybuowane na rynek Video np filmy Blanksa ,Rothrock ,Lamas itp Tutaj nie mam wątpliwości .Wiec tak jak ja mówie ,kino z nurtu głównego oznacza dobrą rozrykwe (Przeważnie ,choć wyjątki się zdarzają ) Kiedyś tak było i dziś jest tak samo.Porównajcię sobię dziś Uprowadzoną 1,2 i Niezniszczalni 1,2 do obecnych filmów Pana Sikala i Van Damma .Różnica duża .
Pytam, bo nie wiedziałam. Nie oburzaj się. Myślałam, że ten film od razu na VHS poszedł. Ale jak był w kinie, to dobrze wiedzieć.
Przecież to logiczne ze taki akcyjniak leciał w kinie Z budzetu video nie potrafili by wygenerować takie widowisko.Zresztą na początku filmu masz znak ,,Cannom Films ,, Jeśli chodzi o filmy Chucka prosto na rynek Video ,omijające dystrybucje kinową to było ich zaledwie kilka : Zabijaka ,Zabijaka ,Moce Ciemności , Leśny Wojownik ,Wojna Logana ,Człowiek Prezydenta 1&2 i Zadanie Specjalne .Reszta to same kinówki .
Aha, ale muszę jeszcze dodać że Uprowadzona wykonaniem nie rożni się za bardzo od np "Mściciele" z Van Damme. Budżet przy obu nie za wysoki (no przy uprowadzonej tam o kilka milionów więcej) ale dobrze to wyszło. Jak obejrzysz to się przekonasz, Oczywiście "Uprowadzona" lepsza przede wszystkim przez fabułę. Gdy by np. Krzyżowy ogień z Van Damme i Adkinsem miał większy budżet to z pewnością był by to Hit.
Mściciela trochę widziałem ,w sumie to przypominało mi budzetówkę .Tu nie chodzi tylko o budzet filmu ale także o wykonanie .Zazwyczaj budzetówki robione są na odpierdal ,byle żeby było .Dam taki przykład ,oglądałem Marine z 2006 roku z John Cena ,film kinowy ,bardzo dobry ,taka nowoczesna wersja Komando ,dużo akcji i walk ,nakręconych widowiskowo i profesjonalnie .Po kilku latach nakręcono Marine 2 z innym aktorem i już od razu na rynek DVD ,i jak to obejrzałem to kaszana w ch*uj ,akcji sporo było ale już w złej jakości i tak nie robiła wrażenia .Sceny walki bardzo słabę .2 cześc nie ma co się równać do 1 kinowej cześci ! I tak to już jest .
To sobie obejrzyj cały. Wielu oglądając "Taken" mówili że wygląda jak budżetówka. Na pewno nie "zazwyczaj" na odpie rdol są robione bo każdy twórca chce jak najlepiej wykorzystać pieniądze na film. No przecież wiem ze nie chodzi tylko o budżet. No zazwyczaj Budżetówki różnią się od tych kinowych mniejsza z tym widać po prostu gdzie był większy budżet "W cywilu" to dla mnie słaby film akcji.Klapa. Po za tym ledwo na nim zarobili... W ogóle Cena nie powinien się brać za filmy. Niech sobie wróci do wrestlingu. "W cywilu 2" nawet nie zamierzam obejrzeć po jedynce bo nie wiem czy bym dał rade.
Dla mnie w Cywilu z Ceną było dobre ,może nie jakieś wielkie widowisko ale za to solidny film akcji .
,, Co to za argument ,, Prostę ,zazwyczaj bierzę się do reklamowania aktorów ,gwiazdy na topie ,ale też masz racje Mateuszu że dzięki tym kawałom ludzie zaczeli uważać filmy Chucka za komedię i kicz ,choć niewszystkie na to zasługują .W sumie Stallone dużo ryzykował zatrudniając Chucka do Niezniszczalnych 2 ,chodzi mi głównie o ludzi urodzonych po 1995 roku ,którzy nie wychowali się na ,,Zaginionym w akcji ,,Odział Delta ,, czy ,,Strażniku Teksasu ,,
Nie wszyscy co się urodzili później traktują go jak jakiegoś błazna, ale większość niestety tak. Na widok Norris się śmieją...
Tak ale w latach 80 i 90 wzbudzał podziw i uznanie .Jego pojedynki były bardzo widowiskowe ,ciekawe i brutalne http://www.youtube.com/watch?v=P2ECtMUaia0
No przecież wiadomo. Co ciekawe wiele osób oglądało kiedyś z zaciekawieniem "Strażnika teksasu" i mówili że to fajny serial ateraz się z niego naśmiewają.
Dowcipy o Chucku powstały chyba po tym jak zagrał w serialu ''Strażnik Teksasu''.
chuck sam o sobie gada kawały. facet ma dystans do siebie co wielu ludzią brakuje
ee tam od razu zarozumiały, nie spodobała mu się rola jaką dostał i odmówił, wcale mu się nie dziwię, pewnie zaproponowali mu epizod a on po prostu woli grubsze role wnioskując po filmografii miał może ze 3 cameo.
mi tutaj nie chodzi tylko o expendables tylko ogólnie że on jest zarozumiały. dowodem na to jest że nie raz obrażał van damme, norrisa itd.
zagrał epizod w takim czymś jak maczeta to powinie nzgodzic się nawet na 5 min w ex
no miał powód. zarozumiały był i jest. uważa się za najlepszego fightera na świecie i że inni nic nie umieją. a nigdy nie wystąpił w żadnych zawodach tylko trenował cia i policje
Sam śmieję się z żartów o Norrisie w stylu:
- Ile pompek zrobił Chuck Norris?
- Wszystkie!
Ale śmieję się z niego w jak najbardziej pozytywnym sensie. Bez cienia kpiny czy szyderstwa. Wiem, że miał duże umiejętności w sztukach walki. Nie przeszkadza mi to jednak śmiać się z jego aury boskości. Chuck zresztą pokazał w Ex2, że ta otoczka wcale mu nie przeszkadza :P
Myślę, że większość osób które wiedzą kto to Chuck Norris podchodzą do tematu podobnie jak ja.