...i się nie przeliczyłem. Dla mnie bomba . Jestem wychowany na tych herosach i spełnili pokładane w nich nadzieje. Świetnym posunięciem było rozbudowanie ról Arniego, Chucka i Brucea oraz Jean jako BAD GUY. Idealnie!!!
PS.
Dolph wymiata!!!
Bradock, nie przetłumaczysz temu użytkownikowi. On się uparł przy swoim i tego nic nie zmieni. Jego nie przekona żadna teza potwierdzona argumentami. Szkoda tracić czas na gadkę do ściany.
Widzisz, że to nie ma sensu, a Ty się niepotrzebnie produkujesz i denerwujesz. Olać go i tyle. ;-)
Zazwyczaj jest robiony dla każdego, w każdym wieku, dla każdego oczekującego dobrej rozrywki. Blockbuster w zamierzeniu ma odnieść duży sukces komercyjny i być przebojem.
http://www.stopklatka.pl/artykuly/artykul.asp?wi=86879
Taa jasne . Ciekawe czy młodę dzieciaki zajarzyły ten tekst kiedy Lundgren mówi do Norrisa :Podobno nazywają cię ,,Samotnym Wilkiem ,, Ciekawe czy one wogólę oglądały ten film sprzed 29 lat . Niechcę mi się już tłumaczyć czegość co jest oczywistę .
A może po prostu wmawiasz sobie że ten film jest tylko dla wybranych. Równie dobrze fanki Zmierzchu mogą powiedzieć że ten film jest tak przez wiele osób niechętnie postrzegany bo nie mogą dostrzec jak głęboka może być zażyłość pomiędzy bladym wampirem a dziewczyną z wiecznie otwartą buzią.
Moze zacytuje slowa Stallone z jednego z wywiadow powiedzial, ze "Kazda epoka ma swoich bohaterow". Bohaterowie filmow lat 80 nie sa teraz modni. Do dzis potrafie cytowac z pamieci w srodku nocy linie dialogowe z Rambo czy Terminatora, bo obcowalem z tymi filmami zanim nauczylem sie pisac. Zrobi to pewnie wielu z tego forum i ten film jest wlasnie dla takich ludzi, ludzi ktorzy wychowali sie na takim kinie i widza obecny kryzys kina gdzie godziny cwiczen, akrobacji, inwencji w efektach spec. zastepowane sa komputerem. Amen
I właśnie dla wybranych jest ten film. Aerozol właśnie trafił w sedno tylko nie potrafi tego zakumać.
Ja np nie mogę pojąć fenomenu iron manów itp.
Właśnie dla mnie i do mnie podobnych jest ten filmik. Aktorzy na których się wychowałem być może ostatni raz puszczają do nas oczko i starają się nam przypomnieć złote czasy VHS ;)
A ja nie rozumiem i nigdy nie rozumiem fenomenu wampirów. A może i nawet nie chcę tego zrozumieć.
Nasi twardziele angażując się do Ex2 dali nam coś, czego nikt nam już nie da. W końcu ktoś pomyślał o takich fanach starego, dobrego kina akcji, jakimi jesteśmy. Przecież ci panowie są niemalże częścią naszego życia. Częścią naszej przeszłości i tego co najlepsze. Szkoda, że nie wszyscy są w stanie to zrozumieć. I nie ważne, ile te filmy zawierają prawdy, a ile kiczu. Disco polo to też niby kicz, ale przy takiej muzyce bawią się pokolenia i nikt nie zwraca uwagi, że one nie mają sensu. Tak samo z filmami akcji. Dla takich jak Areosol to będzie kicz, dla nas to będzie arcydzieło. A my możemy to samo powiedzieć o tych wszystkich zmierzchach, hobbitach, o Harrym Potterze, czy o iron manie, że to jest kicz i coś nieprawdopodobnego, żeby na Ziemi żyły czarodzieje, elfy i wampiry.
Rozumiem że ten film może się podobać ale żyby tak od razu dawać 9 albo 10 i to głównie przez sentyment? Stallone zagrał tylko w jednym filmie który zasługuje na takie oceny i jest nim Rocky.
słuchaj mnie, karo i mr. pinka. kogoś kto wypisuje bzdury tylko po to by sprowokować dyskusje nie przekonasz argumentami. ty się produkujesz a gostek ma z ciebie polewe, zostaw go
avengers i expendables to dwa różne filmy, nie można porównać komiksowego S-F w PG13 do filmu akcji R w stylu z lat 80 i 90 więc odpuść sobie rozmowe z nim. inni przestali go karmić
Chciałem mu tylko wytłumaczyć ale on tego nie chcę zrozumieć .Jego sprawa ,ja jestem bardzo bardzo szcześliwy że taki wspaniały i udany film akcji powstał .Teraż czekam z duża chęcią na Uprowadzoną 2 i Nowego Bonda .Kojelna porcja sensacji i emocji .
Jak najbardziej tak, choć po cichu liczyłem że będzie trochę więcej Norrisa ;) Ostatecznie jednak pojawiał się w kluczowych momentach i to jest jak najbardziej na +. Mam nadzieję że powstanie trójeczka, a tam nasze dziadki dadzą takiego czadu, jak jeszcze nigdy :D
Dla mnie film super!! Poprostu miazga dawno się nie tak nie bawiłem! Idę drugi raz do kina!
bo takich cyrkach jakie już czytałem to da się powstrzymać
mistrza w tej dziedzinie i tak nie przebije ;)
Serio, aż tak za nim tęsknią?
To może faktycznie trzeba krzyknąć: DANGERIS WRÓĆ !!!
Z tym to się nie do końca zgodzę. Nie obrażał, ale pamiętam dobrze, jak użył naszych nicków by poprzeć swoje durne trollowanie na forum jakiegoś filmu.
tak wiem, troche w tym sarkazmu było ;)
chodziło o to że nie wyzywał innych od *ujów itd dość kulturanie się wyrażał