Niezniszczalni 2

The Expendables 2
2012
6,9 125 tys. ocen
6,9 10 1 124680
6,6 32 krytyków
Niezniszczalni 2
powrót do forum filmu Niezniszczalni 2

Do Seagalowców

użytkownik usunięty

w Tele Tygodniu jest króciutka notka o Stevenie polecam

ocenił(a) film na 10

http://www.filmweb.pl/person/Steven+Seagal-98/discussion/Brografia+Stevena+Seaga la-2013197#post_8371115

W tym temacie zamieściłam artykuł z tego TeleTygodnia ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

w ogole teraz puszczaja Rambo 3, Predatora, Die hard 4.0, wygrać ze śmiercia

ocenił(a) film na 10

Na Die Hard 4.0 to już się napaliłam. A jak w gazecie zobaczyłam, to miałam oczy jak 5 zł O_O ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

no i artykul o Brucie mnie zmartwil. Jeszcze jedna Szklana nakreci a pozniej moga kogos innego wziac. Jezu oby nie

ocenił(a) film na 10

Wejdź na forum Willisa, tam też zamieściłam ten artykuł ;-) Jestem szybka ;-D

użytkownik usunięty
karoman4

szkoda tylko ze czworke a nie trojke

ocenił(a) film na 10

Czwórka pierwszy raz będzie na polsacie. Wcześniej nie pamiętam, żeby emitowali tą część.

użytkownik usunięty
karoman4

Zdaje mi się że czwórkę już emitowali choć mogę się mylić. :)

ocenił(a) film na 10

Ale jest ona rzadko emitowana, trzy pierwsze częściej pokazują. Mnie to obojętne, bo i tak obejrzę z milion razy jak będzie trzeba ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

mi sie wydaje ze byla. W szostce moglby zagrac Adkins

ocenił(a) film na 10

W szóstce, to bym chciała, żeby pogodził się z Holly i żeby był happy end.

użytkownik usunięty
karoman4

a ta Holly jeszcze zyje bo ostatnio byla w dwojce. Chyba ze powroci jak w Gwiezdnych Wojnach jako duch

ocenił(a) film na 10

http://www.filmweb.pl/person/Bonnie+Bedelia-5824

Żyje, ona jest starsza od Willisa o 7 lat.

użytkownik usunięty
karoman4

Ostatni film 2005. Jesli w ogóle zagra to taki exclusive jak Chuck Norris w Ex

ocenił(a) film na 10

Albo wezmą inną panią McClane. Przecież moga zmienić aktorkę [ choć nie to będzie to samo. ]

karoman4

byłą już nie raz 4 na Polsacie

a dziś Strażnik granicy z Jean Claudem i Scottem na polsacie

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Wiem, że będzie ten film dziś. A ja teraz oglądam to, co Ty oglądałeś wczoraj, ale zrobiłam sobie małą ,,przerwę na reklamę'' ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

Oh Yeah. Mam nadzieję że w okresie świąt dadzą pierwsze części Szklanej Pułapki. ;)

ocenił(a) film na 10

Kevin vs. McClane

użytkownik usunięty
karoman4

Hehe bez przesady bo to i to muszą dać obowiązkowo. :)

ocenił(a) film na 10

No to najpierw gdzieś tak po 19-tej dadzą Kevina, a później puszczą McClane'a.

ocenił(a) film na 10
karoman4

Ja ostatnio ogladałem Szklana Pułapka 1,2 w świeta na Polsat Film i po prostu porażka ...Film puścili od 12 lat ,dialogi ocenzurowane ,ugrzecznione ,Bruce wogóle nie przeklinał ,tego sie nie dało ogladać ,chyba że do samej akcji .Ja mam zamiar w świeta obejrzeć Szklaną Pułapkę na video ,bo mam ten film i porównam sobie potem tłumaczenie

użytkownik usunięty
bradock

Zależy o której godzinie leciał ten film. Jeżeli o 20 to w pełni zrozumiałe jest ocenzurowanie. :(

ocenił(a) film na 10

No ale kiedyś też dawali o 20.00 i było od 16 lub 18 lat .Niebyło wtedy cenzury .Zajebiste tłumaczenie miała jedynka w 1995 roku w świeta .

ocenił(a) film na 10
bradock

Ja mam już serię z lektorem, ale wezmę jeszcze z napisami, bo dobrze jest posłuchać ich głosów. DH 1 i 3 już mam z napisami i jest rewelacja ;-) A nawet trafiam na wersje reżyserskie.

użytkownik usunięty
karoman4

podobno w trojce jest alternatywne zakonczenie

ocenił(a) film na 10

Podobno jest dłuższa scena wymiany samochodów na autostradzie, ale tego w reżyserskiej nie ma. To z tymi samochodami, to czytałam, że to było w wersji kinowej w 1995 roku.

ocenił(a) film na 10
karoman4

Ja mam 3 cześci na VHS .Zawsze moge sobie odpalić .

ocenił(a) film na 10
bradock

VHS, też bym sobie obejrzała z kasety, ale nie mam takiej możliwości. Może vhsripa poszukam i zapuszczę.

ocenił(a) film na 10
bradock

O ile dobrze pamiętam to kiedyś w TVP puścili wersję nieocenzurowaną Szklanej Pułapki 1. To był chyba jeden jedyny raz, gdy puścili tą wersję w TV.

ocenił(a) film na 10
coffie

rzadko to się zdarza

ocenił(a) film na 10
coffie

Na jedynce ogladałem Szklaną Pułapkę pierwszy raż w życiu ,w Świeta Bożego Narodzenia w 1995 roku .Wtedy ten film po prostu zetnoł mnie z nóg !!! .Co to były za emocje ,40 pieter niesamowitej akcji !!! Ale nie wydaje mi się żeby puścili ten w wersji nieocenzurowanej ,póżniej ten film kilka razy oglądałem (raz na Video ,raz na TVN ,raz na Polsacie ) i nie widziałem jakość dużej różnicy ,wogóle żadnej chyba .Jedynie na TVP1 było najlepsze tłumaczenie ,najbardziej zabawne ,najbardziej krwiste .Ale z kolei pamietam jak ogladałem na też TVP1 drugą cześć Szklanej Pułapki to przed seansem pojawił się taki napis z komunikatem :Film tylko dla widzów dorosłych .A teraz ten sam film Polsat puszcza od 12 lat .Wstyd......

ocenił(a) film na 10
bradock

...... i hańba.

ocenił(a) film na 10
karoman4

Wczoraj też Bond leciał od 12 lat na TVP1 ,co najzabawniejsze w tym ze o 22.20 czyli raczej o tej godzinie dzieci w wieku 12 ,13 lat śpią .Niedługo bedę takie filmy jak Comando ,Rambo czy Niezniszczalni puszczać od 7 lat i zamiast słowa Fu*ck bedzie przetłumaczone :Kurka Wodna .

ocenił(a) film na 10
bradock

Dla dzieci mogliby zrobić jakiś komiks o przygodach Rambo, żeby dotarła do nich ta historia w łatwy i przyjemny dla nich sposób.

ocenił(a) film na 10
karoman4

No masz racje ale jednak wieksość woli dzisiejsze nowoczesne filmy typu Avengers itp

ocenił(a) film na 10
bradock

Właśnie. Albo mogliby w szkołach jako lekturę obowiązkową wprowadzić ,,Pierwszą krew''.

użytkownik usunięty
karoman4

Tak a potem strzelanina w szkole. :)

ocenił(a) film na 10

A po przeczytaniu Krzyżaków nie będą chcieli stoczyć bitwy?

użytkownik usunięty
karoman4

Krzyżacy to pryszcz w porównaniu z rambo. :)

ocenił(a) film na 10

W sumie tak - Rambo nie zna litości.

ocenił(a) film na 10

Kiedyś u nasz w szkole w podstawówce miały być lekcje treningu -Kung -fu ,kartka już wisiała o której godzinie itp ,młodzierz stojała i czytała aż przyszła nasza pani dyrektor i zerwała tą kartkę i powiedziała ze nie bedzie u nas tych zajeć .

ocenił(a) film na 10
karoman4

Ministerstwo Edukacji nigdy by się na to nie zgodziło ,wiesz że w 1982 roku jakiś czubek pod wpływem filmu Rambo -pierwsza krew zabijał ludzi w Angli ,po zatym napewno są ciekawsze książki .

ocenił(a) film na 10
bradock

W sumie racja.

użytkownik usunięty
bradock

Nie przesadzaj z tą większością.

ocenił(a) film na 10

Nie przesadzam ,ale tak jest ,mało dzisiaj powstaje wartościowych filmów akcji .

użytkownik usunięty
bradock

Fakt jeśli mawiamy o wartościowych filmach to avengers się do nich nie zalicza ale niezniszczalni przecież też wartościowym filmem nie jest. Zauważalny jest spadek dobrych dramatów zamiast tego powstają komiksowe filmy o bohaterach mających super moce nie licząc Batmanów czy Sin City bo te ekranizacje są fajne.

ocenił(a) film na 10

Wartościowe to mi chodziło o takie klasyczne filmy robionę starą szkoła i klimatem starej szkoły np Niezniszczalni 2 ,Uprowadzona 1,2 ,Elita Zabójców ,Protektor czy najnowszy Bond Skyfall gdzie wystepuje duza ilość krwistej akcji ,bohaterowie są twardzi jak żelazo .Po za kilkoma przypadkami nie wystepuje dużo takich filmów ,Nie chodziło mi o ogólnie wartościowe filmy np Dramaty ,Thillery ,w tym przypadku masz racje ,no i Batmany są fajne

użytkownik usunięty
bradock

Ok. :)

użytkownik usunięty

Chociaż słowo wartościowe a robione starą szkołą to jednak inne znaczenie słowne. :)