Teraz się liczą chłopaczki w rajtuzach i lalusie z toną fluidu na twarzy - ble.
Mówię ogólnie o tych lalusiach typu Pattinson, Efron, [nie wiem czy dobrze nazwisko napisałam, a nie chce mi się sprawdzać w bazie] którzy zalewają Hollywood.
Ja się za to nie biorę. Może kiedyś, jak wpadnę w kryzys wieku średniego, to może to puszczę, chociaż obawiam się, że mogłabym całkiem się załamać ;-p Ja tam wolę facetów z jajami, a nie pryszczate pipki.
,,Ja tam wole facetów z jajami a nie pryszczate pipki ,, To się nazywa kobieta z charakterem ! Dzisiaj jednak panuje taka opinia ze taki napompowany facet w stylu Schwarzeneggera czy Stallona to jednak relikt minionej epoki .Najdobitnej to pokazuje nowa Pamieć Absolutna ,Na przełomie 80/90 głównego bohatera zagrał imponująco umieśniony Arnold ,po 22 latach tego samego bohatera zagrał przystojny o zwykłej sylwetce Collin .
Arnolda drugiego nie ma to fakt ale są przecież The Rock ,Vin Diesel ,szanse miał John Cena i wielu innych mieśniaków
Johna Cenę lepiej pominąć. Poza tym to wrestler nie aktor może od czasu do czasu zagra w słabym C, B klasowym filmie. :)
The Marine nie było złe ,tak samo 12 rund mogli go dalej prowadzić ale widzowie go odtrącili .Niestety .....
Nie że go odtrącili tylko po prostu dalej jest wrestlerem i nie ma czasu na granie w filmach. Teraz będzie The Rund 2 z innym zapaśnikiem Randy Ortonem.
Ale Marine i 12 miały rozczarowujące wyniki finasowe w kasie dlatego on wrócił do wreslingu ,a wiadomo ze jak by mu sie udało jak Arniemu to lepiej być aktorem niż zapasnikiem
W jego przypadku bardziej opłaca się być wrestlerem niż aktorem.
"dlatego on wrócił do wreslingu "
No co ty przecież on nigdy wrestlingu nie rzucił. Miał jedynie chwilowe przerwy by zagrać w tych filmach.
Dziękuję za miłe słowa. Mówię to, co myślę ;-p
Te ,,relikty minionej epoki'' jednak nie dają o sobie zapomnieć i tak łatwo nie odpuszczają, bo kręcą dalej filmy. Arni po długiej przerwie wraca do łask, to samo Sly, czy Norris - no tylko się cieszyć, że jeszcze im się chce.
Tylko problem jest w tym kiedy oni skończą bo chyba nie będą do 80 lat latać z karabinem. Co do Chucka to szanuje go bo już dawno skończył z kinem, jedynie dał się namówić na chwilę do EX 2 i na tym koniec. :)
Na razie o tym nie myślę. Arni dopiero zaczyna po długiej przerwie. Jeśli czują się na siłach, by grać w tego typu filmach, to ja nie widzę przeszkód, a tylko się ciesze, że są ;-)
Tylko z wiek daje o sobie znać .Co z tego że Norris kreci skoro to już nie bedzię kolejny Zaginiony w Akcji czy druga Inwazja na U.S.A W tych filmach był w wyśmienitej formie ,a już w Niezniszczalnych 2 mimo ze fajnie i z klasą zagrał to jednak ani razu nie kopnoł .Van Damme ,Seagal ,Lundgren jeszcze mimo starszego wieku trzymają formę ale ich nikt nie chcę wzioć osobno do kinowego filmu ,kręcą dalej budzetówki przeznaczone na rynek dvd ,wiec szału też nie bedzię .Jedyna nadzieja w Arnim i Sylwku ,oni jeszcze są na powierzchni światowego kina akcji ,tak samo Bruce .Tutaj potrzeba nowych ,charyżmatycznych gwiazd typu Jason Statham ,Scott Adkins którzy przejmią pałeczkę od starej gwardi .
Ja wiem, że to nie to samo, co 20 lat temu. Wiem, że ich wiek daje im się we znaki. Ale ja się cieszę, że oni jeszcze są. Przecież jakby nie patrzeć, mogę powiedzieć, że oni są częścią mojego życia.
To napewno że są cześcią naszego życia ,w końcu wychowaliśmy się na tych aktorach jak ich filmach .Pamietam te czasy jak ogladało się z tymi aktorami filmy na video czy w telewizji a potem rozmawiało sie z kolegami w szkole o tych filmach ,wymieniało się kasetami ,czytało sie różne gazety o tych aktorach ,filmach np Popularne było kiedyś Bravo ,Popcorn ,zbierało się plakaty z tymi aktorami (Sam miałem kiedyś plakat Arniego i Jeana -Claude ) Jakby nie patrzeć to są nasi bohaterowie z dziećinstwa .
Cały właśnie kult i urok tych aktorów polegał na tym ze dziś nie ma ich kto zastopić .Stali się cześcią legendy kina akcji .
Ciekawa jestem, czy Sly, Arni, Bruce, JCVD, Lundgren, Norris, czy oni wiedzą, ile dla nas znaczą? Czy zdają sobie z tego sprawę?
Nie pisz Bradock tak od razu, że nikt nie chcę wziąć osobno do kinowego filmu. Bo np.Jean-Claude gra raz w kinowy i raz DvD bo np. "Assassination Games" miał premiery w wielu kraja i tak
samo będzie z "Universal Soldier: Day of Reckoning" tylko że w większej ilości krajach będzie puszczony. Gdzieś w 2006-2010 dostał propozycje ról ( drugoplanowych ) w paru bardzo wysoko budżetowo komediach (kinowych) i propozycje w wysoko budżetowo filmie .Akcji S-F Sztuk walk, również kinowym. I na te wszystkie role odmówił aż sam się dziwię bo choć powiedział, że
oferowano mu sporą sumę pieniędzy. Wiec z Van Damme jeszcze nie jest źle. Choć nie tak
jak kiedyś, że jego filmy były w puszczane każdym kraju, były wielkimi Hitami i grał same główne rolę.
Rzeczywiście ,sprawdziłem i masz racje Assassination Games ,Uniwersal Soldier :Day of Reckoning poleciały w kinach ,sorry za wprowadzenie w błąd .A to wiedziałem ogólnie że w latach 2006 -210 Van Damme dostawał propozycje zagrania rół drugo planowych w komediach czy innych filmach ale potem to wszystko ucichło .Ale ogólnie jest taki leki kryzys w kinie akcji bo np Jason Statham ,obecnie najbardziej topowy aktor kina akcji mimo że wiele jego filmów leciały w U.S.A w kinach to nie wszystkie były w Polskich Kinach bo np Zabójce nie puscili ,tak samo Adrealina ,Mechanik czy Protektor (Safe ) który miał być planowany w polskich kinach
Tak samo jest z filmem ''Fire with fire'' z Willisem - dobrze się zapowiada, a zostanie wydany tylko na DVD. W kinie nie będzie.
Jak chcesz to zobacz sobie trailery tego filmu i plakat.
http://www.filmweb.pl/film/Fire+with+Fire-2012-624930/discussion/Trailer+i+plaka t+filmu+%2C%2CFire+with+fire%27%27.,2017224
Wiem że tak jest nawet sporo filmów z Willisem ostatnio nie puścili w Polsce. choć nie wszystko to było kino akcji. Jeśli się nie mylę to chyba już w ogóle oprócz maczety od 2002 roku wszystkie filmy Stevena są puszczane tylko na dvd to prawda ? A Dolpha to sam nie wiem który był ostatni choć by w jednym kinę w jakimś innym kraju wiesz może coś na ten temat Bradock ? A Protektor ze Statham jeśli się nie mylę chyba leciał w Polsce.
A Stash house? Bo też już jest. Bo ten ostatnio, co wyszedł z Cuba Gooding Jr to był na dvd tylko [ tzn wydaje mi się tak].
Co do Seagala to nie jestem pewien czy jakiś film po 2002 roku oprócz Maczety leciał w kinach ,wiec tak na 100 procent to nie jestem pewien ale myśle ze nie leciał .Jeśli chodzi o Dolpha to czytałem na jego stronie ze niby tam jakieś leciały w kinach typu Diamentowe Psy .Ale to wciaż nie jest to na co liczyłem .Ostatni taki porządny film Dolpha co leciał w kinach na całym świecie to był Uniwersalny Zołnierz w 1992 roku ! Nie licąc oczywiście Niezniszczalnych 1,2 .
Pod Nadzorem też było bardzo fajne, ale też nie jestem pewna, czy to na dvd, czy kinówa.
Pod Nadzorem?No fajny film. Akcji sporo. Rzecz dzieje się w szkole średniej. Wbijają terroryści, no i Dolph w roli nauczyciela i byłego komandosa, musi wkroczyć do akcji.
O rambo dla dzieci no bez przesady. Rambo to nie film dla dzieci. Dzieci powinny czytać coś bardziej wartościowego.