234,397,779 dolarów a film jeszcze leci w kinach no i dojdzie sprzedaż blue ray oraz DVD, czyli można powiedzieć że już im się zwróciło i mają kase na ex3
dla przypomnienia: budżet ex1 wyniósł w sumie 80mln a budżet ex2 w sumie 100mln
No zgadza się. Po słabszym początku druga część Niezniszczalnych się ewidentnie rozkręca, zwłaszcza poza granicami Stanów Zjednoczonych, gdzie do tej pory zarobiła prawie 68% całego dochodu. Zastanawiające. Wydawało mi się, że taki film powinien robić furorę w USA, przecież to ich popkulturowe gwiazdy grają w tym filmie. Tak czy owak szykuje się na poprawienie wyniku jedynki, która w kinach zarobiła $274,470,394.
Bo teraz jest tak ,że ludzie wolą chodzic do kina na filmy typu Batman...Bez komentarza
to jest rzecz gustu kto na co chodzi ale właśnie mnie dziwi że w USA tak słabo idzie. film też jest w R, jakby był w PG-13 (na szczęście nie jest) to by więcej zarobił
winą też są torrenty, na szczęście podczas premiery ex1 w 2010 dużo kar poleciało do zapłacenia za ściąganie ex1, bardzo dobrze!
Batmany to bardzo dobre filmy zwłaszcza te w reżyserii Nolana bardziej urealnione z porównaniu ze starymi. :)
mi też się właśnie podobają jego batmany, miłe zaskoczenie jak obejrzałem jego batmany
Jak pójdziemy jeszcze z 10 razy na ten film do kina, to się wspomoże finansowo i będzie ''na chleb'' ;-D
Teraz najważniejsza będzie premiera filmu w Chinach chociaż nie wiem kiedy ona nastąpi, poprzednia część wyciagneła tam aż 31,778,656 $, więc myślę ze granica 300 mln na cłym świecie jest możliwa do osiagnięcia.
Opieram się na wynikach BoxOffice Mojo a tam Chiny nie są uwzględnione tak samo jak i Japonia bo to też ogromny rynek.
nie mam pojęcia czy na tej stronie uwzględniają chiny i japonie, napisane jest tylko "Worldwide Gross - 234,397,779 $"
z box office mojo
"very strong $25 million seven-day opening in China"
więc premiera już była
Aby mówić o większym sukcesie dwójka musi zarobić o 40 milionów więcej niż jedynka. Na dobrą sprawę jeszcze potrzeba 80 milionów, w co niestety wątpię. Grunt, że film już się zwrócił
film już się zwrócił i dodatkowo są na plusie czyli można powiedzieć mają kase na ex3
ja mam nadzieje że ze sprzedażą DVD i blue ray dobije do 300 mln ale i tak jest dobrze
tylko, że jest różnica między tym, że film się zwrócił, a tym, że zarobił. Rambo 4 ledwo się zwrócił i ogólnie mozna powiedzieć, że sprzedał się bardzo źle.
Póki co Niezniszczalni mają już 17 mln zysku, więc jest dobrze.
17mln? a nie 134mln? bo zarobił do tej pory 234mln a budżet to 100mln więc w sumie chyba 134mln mają zysku, chociaż nie wiem jak to się liczy. co, jak i ile idzie do kieszeni producentów
przychody dzielisz przez 2 (bo połowa kasy zostaje w kinach)i mamy 117 mln i odejmujemy budżet i wychodzi 17 mln.
Wczoraj byłem drugi raz na filmie i niestety teraz zauważyłem całą masę niedoróbek i dochodzę powoli do wniosku, że jedynka chyba jest jednak lepsza
No widzisz, a ja byłem w piątek poraz trzeci i podobał mi się tak samo jak za pierwszym razem. POza tym nadal nie mogę się nadziwić jak ładnie udało im się nakręcić ten film i to w dzisiejszych czasach. Skoro uważasz, że jedynka lepsza a dwójka ma masę niedoróbek, to widocznie preferujesz nowe filmy i tyle w temacie. Dla mnie już pod względem technicznym, użycie klasycznych kamer itp. miażdży pierwszą część, film wygląda profesjonalnie, podczas gdy jedynka wygląda jak DTV.
w dwójce strasznie raziły mnie nierealistyczne efekty komputerowe (helikopter, czołg i samolot), które zepsuły mi oglądanie filmu, przez co nie czułem się jakbym oglądał klasyczny film akcji. Prócz tego uważam, że film jest za śmieszny. Wiem, że nie miał być poważny, ale wg mnie przesadzono w drugą stroną.
Ale tych efektów było znacznie mniej, niż w Ex1. Zresztą Ex91 pokazywał filmik z użycia CGI w Ex1 i w Ex2. Dostaliśmy wspaniały film zrobiony starą szkołą, bez krwi wygenerowanej komputerowo, bez kiepskiej pracy kamer, rozpierdzielucha bez zbędnej, górnolotnej fabuły. Ja do tego filmu podchodzę, np jak do Commando.
Czytałeś wyraźnie, co napisałam? ''bez zbędnej, górnolotnej fabuły.'' Fabuła w filmie akcji nie musi mi łez z oczu wyciskać.
A ja mam Waltera White aka 'Heisenberg' i lepiej, aby ten drugi tryb się nie uaktywnił :P
No, a nie mówiłam?! A nie mówiłam, że ten młynek jeszcze się rozkręci? Pewnie, Kasia nie ma racji, więc lepiej nie słuchać. A teraz proszę. Oto macie Panowie dowód na to, że moja intuicja nie śpi ;-)
ja takiego czegoś nie twierdziłem że film się nie sprzeda tylko wręcz przeciwnie
Na BD nie ma co kupować . W tej jakości nie ma zbytnio co pokazać .
Ex1 widziałem w jakości BD i nie było zachwytu z jakości tylko z samego filmu .
Ale jak chcesz sobie kupić to kup .