Byłem na filmie w kinie i nie kiedy nie moglem wpostrzymac smiechu, martwi jedno, dlaczego w takim filmie, bylo tyle scen komputerowych, jak np. podczas zbijania sie samolotem do gory pierwsze sceny filmu, i wybuchajace kolo niego bomby juz byly komputerowe, albo gdy wysadzili most, samolot ewidentnie byl komputerowy, wysadzenie czolgu, i strzelanie w niego, bylo ewidetnie komputerowe, Nie chcialo im sie troche lepiej popracowac nad takimi rzeczami ? uwazam ze bylo by to do zrobienia. :}
No racja, mogli ulepszyć to. Co im szkodziło wysadzić w powietrze prawdziwy czołg? Na pewno lepiej by to wyszło:)
na pewno szkodził budżet filmu. Dzisiaj taniej jest wygenerować scenę na ekranie komputera niźli zniszczyć prawdziwy czołg. Różnica jest znaczna.
100 milionów wynosił budżet czyli więcej niż np Drużyna Pierścienia, czy Dwie Wieże. Myślę, że było ich stać:)
a myślisz że w drużynie pierścienia moria nie była wygenerowana komputerowo i zamki naprawdę się waliły w dwóch wieżach? aha.
100 milionów to fakt. Ale zauważ kto gra w Niezniszczalnych 2. Stallone, Statham, Willis, Schwarzeneger, Van Damme, Adkins, Chuck Norris. Przestarzali, ale nie byle jacy aktorzy. Którego z aktorów znałeś przed nakręceniem Drużyny Pierścienia??? To wbrew pozorom ma ogromne znaczenie. Gaże aktorów. Czym aktor bardziej znany tym więcej sobie życzy. Proste.
Statham przecież nie brał kasy za udział w filmie. Uzgodnił z Sylvkiem, że zamiast tego, będą płacić za jego nocleg i wyżywienie. Pozostali myślę, że też nie wzięli kosmicznej kwoty za Ex2. Chcieli się wspólnie zabawić i zrobili to.
Zgadzam się. Też w paru miejscach dostrzegłem komputerowe efekty, niestety nie dało się ich ukryć. Mogliby użyć prawdziwych pojazdów. Chyba stać ich było na to.
No sorry, ale oglądam tak dużo filmów, i tych ich sztuczek, że dziś potrafie zobaczyc efekty komputerowe a rzeczywiste. \
Tak ciekawe gdzie widziałeś chyba, że byłeś przy produkcji. Typowy odmóżdzać więc nie doszukujcie się treści. Zresztą nie zatrudniają ich więc musieli zarobić
Jak ktoś ma wątpliwości c\o do efektów komputerowych w EWx2 to proszę bardzo:
http://www.youtube.com/watch?v=0khysL2PMeQ&feature=player_embedded