Jak dl mnie to gdy Norris stanal przy Arnim a ten powiedziałl(cytuje z pamieci): "Kto sie tu jeszcze
pojawi, Rambo?"
Barney: dlaczego krzyczysz?
Lee: bo dałeś mi zasraną robotę!!!!!
Gunnar: uważaj na głowę
Yang: zamknij się!!!!!
Barney: podobno ugryzła się kiedyś kobra królewska
Booker: tak ale po pięciu dniach strasznej męczarni... kobra zdechła
Caesar: zgub ją (broń) to cię rozwalę!!!!
Trench: w twoich snach
Barney: masz wielkie EGO
Lee: spójrz lepiej na swoje EGO
Norris wymiótł i ta piosenka z "Dobry, zły i brzydki" nadała niesamowitego klimatu :) Film obowiązkowy dla fanów kina akcji lat 80, no i te dialogi, uczta po prostu :)
Mi się podobały
Gunner: Uważaj na głowę.
Yang: Zamkni się Gunner
Gunner: Wygrałeś?
Yang: Oczywiście , że wygrałem
Adkins jest najbardziej obiecujacym aktorem jak dla mnie, z tego ,,nowego'' narybku
miejmy nadzieje ze nie spaprają. Ciekawe co teraz boyka bedzie robil ? na miescie bedzie sie bil ?
moze jakis nielegalny turniej ale tym razem w klatce. Najlepiej cos podobnego do całkowicie pierwszych gal UFC. Bo w pierdlu to juz dosc mial bójek. No i żeby nie przekombinowali.
muszą cos wymyslec, zeby on nie chcial, ale musial się bić coś mi się wydaje, że będzie dobre Apropo oglądałeś undisputed 1 ? warto ? ja nie ogladalem bo slabe komentarze slyszalem na jej temat za to 2 i 3 ogladalem tysiące razy
ogladalem. Tam nie zobaczysz walk takich jak w cz. 2 i 3 tylko typowy boks. niby ten Chambers i wgl caly undisputed 1 jest wzorowany na mike'u tyson'nie jak trafil do pierdla za zekomy gwalt, i niby ktos mu tam dokopal. dupy nie urywa no i nie ma boyki. jak ktos lubi takie filmy to mozna obejrzec.
Ja się trochę zawiodłem na walce Statham vs Adkins, liczyłem że będzie dłużej. Sam pomysł i finał dobre, ale sami aktorzy przyznali że mieli za mało czasu(jeden dzień tylko) na nagranie. Co do ulubionego tekstu to jednak ten z Chuckiem rządzi. A i to prawda, Undisputed 4 is coming :D
Na razie tylko że będzie. Adkins ma teraz inne projekty, jeden film przygodowy z Dolphem Lundrgenem i jeden o tym jak wojsko amerykańskie ścigało Bin Ladena. Ma być, nic więcej na razie nie wiem.
Tekst z kobrą był dobry, moment z wyrwaniem drzwi od samochodu i tekst typu ' mój but jest większy niż ten samochód' , I w scenie w której chyba T.Crews wchodzi do mieszkania wypala z tekstem 'Hudson, mamy problem' jest poprostu świetnie dobrana muzyka..
i tak najlepsze byly teksty co nawiazywaly do filmow, z ktorych sa znani jak np Arni=Terminator i to jego "Jeszcze tu wroce"
Faktycznie. Wypadło mi z głowy. Chociaż warto znać filmy z tymi aktorami żeby niektóre teksty zrozumieć ;)
Ta muzyka to ukłon w stronę filmu Predator. Nie jestem pewny czy to nawet nie jest piosenka tego samego wykonawcy czyli Little Richarda jak w Predatorze...
Dobra była akcja z początkowej rozwałki jak Caesar mówi do Tolla, że on się tym zajmie i zaczął swoją rozrywkę (wrogów na kawałki xD) albo tekst Caesara: "Houston mamy problem. PADNIJ!".
Poza tym:
- Rozwałka w wiosce (wtedy co Christmas był przebrany za mnicha) - "Jeszcze jeden" oraz "Reast in pieces"
- Docinki Rossa o miłości Christmasa
- Inżynier chemii Gunnar
- Wszystkie sceny z Bookerem xD
dawno cie doktorze wong nie widziałem na forum ;) fajnie że ci się film spodobał
A bo ostatnio się w ogóle mało na forach udzielam. Miło, że ktoś mnie pamięta :)
Obejrzeć warto, a nawiązania do "Pamięci absolutnej" też jestem ciekaw bo nie zauważyłem (ciekawostka: przed filmem leciał zwiastun nowej wersji).
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER
chuck na lotnisku trzyma zakładnika i ostrzeliwuje innych po czym rzuca tego zakładniga na taśme do skanera i go ostrzeliwuje
Jeszcze było wejście Arniego koparą. Bardzo podobna była właśnie w Pamięci Absolutnej
wjazd koparą Arnolda do kopalni - o ile pamiętam w "Totall Recall" była prawie podobna scena, z tym ze tam zły bad gaj chciał przewiercić Arniego
jest jeszcze scena w której Willis pokazuje Sly' owi podajże stary samolot i ta nawijka
Church: powinien już dawno trafić do muzeum
Barney: tak jak my
Arnie: Wrócę tu.
Willis: Ty już zbyt dużo razy wracałeś. Teraz ja tu wrócę
Arnie: Yippie ki yay.
Tekst z kobrą królewską.
ta gadka o wracaniu tez dobra byla.
zas zamiast Yippie ki yay w napisach bylo jakies hip hura to zostawiam bez komentarza
Dlatego lubie filmy z napisami. Słychać dokładnie co mówią aktorzy, czego nie ma w filmach z lektorem. A polskie tłumaczenia zazwyczaj są lekko mówiąc nietrafione.
jak oglądać filmy to tylko z napisami. A na blu-ray to wrecz obowiązkowe. Takie moje skromne zdanie. Lecz jednak ciesze sie, ze nie dubbingują wszystkich filmow jak to maja zwyczaj w innych panstwach. Tego to bym nie wyczymał.
-"jeszcze jeden"
*wszyscy strzelają w jednego gościa*
-"rest in pieces"
To mnie zniszczyło.
- motyw z kobrą
- houston mamy problem
- i PRZEDE WSZYSTKIM TEN EPICKI KOPNIAK VAN DAMME'A z "questa"
Szkoda, że Chuck nie przywalił z półobrotu ;(